Τίτλοι Νέων:
Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. Καθηγητής Αστέριος Καραγιάννης χαιρετίζει το 33ο ... -- "Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,   ..." -- 21 Μαρτίου 2018
Κακοσμία στόματος: Αίτια και αντιμετώπιση - Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας -- "Ένας στους τρεις ανθρώπους εμφανίζει ..." -- 20 Μαρτίου 2018
Μελέτη ODYSSEY: Το ναυάγιο του «όσο πιο χαμηλά τόσο πιο καλά» για τη χοληστερόλη -- "Στο πρόσφατο συνέδριο του Αμερικανικού ..." -- 16 Μαρτίου 2018
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου! -- "Η καλή μέρα από... τον βραδινό ύπνο ..." -- 15 Μαρτίου 2018
Νέα καινοτόμος θεραπεία της ονυχομυκητίασης -- "Εκκαθάριση της ονυχομυκητίασης με ..." -- 14 Μαρτίου 2018
Παγκόσμια εβδομάδα γλαυκώματος -- "Η έγκαιρη διάγνωση και η τακτική ..." -- 13 Μαρτίου 2018
Αισθητική χειρουργική: Τι είναι η μικρο-μεταφορά και η νανο-μεταφορά λίπους -- "Για την ανάπλαση του προσώπου και την ..." -- 12 Μαρτίου 2018
Ιατρικό εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα προσφέρει σε ελληνικά νοσοκομεία ο «Κύκλος Φιλίας Ελληνικού»

Σε μια εποχή που αρχές και αξίες δεν έχουν δεσπόζουσα θέση στην κοινωνία, αλλά καθημερινά δοκιμάζονται σε μεγάλο βαθμό, το παράδειγμά της έρχεται να γεμίσει ελπίδα!

Ο λόγος για την Κατερινιώτισσα, αλλά με ρίζες από την Ημαθία, Καλλιόπη Τρίγκα - Μπραντστεντερ, κάτοικο εδώ και 45 χρόνια Αμβούργου, που πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει σύλλογο με την ονομασία «Forder – und – Freundleskreis Ellinico e.v.». Σε απλά ελληνικά σημαίνει «Κύκλος Φιλίας Ελληνικού», με έδρα το Αμβούργο.

Σκοπός του συλλόγου, που αριθμεί 65 μέλη, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι Γερμανοί και με πρόεδρο την κ. Τρίγκα, είναι να συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πάνω στην – καταρρέουσα στα μνημονιακά χρόνια – λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας, προσφέροντας ιατρικό εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα είδη σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», εκμεταλλευόμενη την παρουσία χθες της κ. Τρίγκα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, την οποία υπεραγαπά, όπως λέει, κατάφερε – με τη μεσολάβηση βέβαια και του εξαδέλφου της, συνταξιούχου αστυνομικού Νίκου Τρίγκα – να βρεθεί μαζί της, με την κουβέντα πολύ γρήγορα να εξελίσσεται σε μια ενδιαφέρουσα αλλά και γεμάτη συγκίνηση συζήτηση.

Δωρεές

«Η αγάπη για το συνάνθρωπο και η συνεισφορά μας γι' αυτόν, ήταν ο λόγος που με ώθησε στο να δημιουργηθεί αυτός ο σύλλογος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, με τις δωρεές Γερμανών πολιτών, έχει προβεί σε αγορές ιατρικών μηχανημάτων, ύψους 750.000 €, τα οποία και προσφέρουμε σε Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, όπως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ικαρία, Σάμο, Λέσβο, ενώ έχουμε αναπτύξει και μία κοινωνική δράση ακόμα, που αναφέρεται σε στήριξη εφήβων ΑμΕΑ της Καλαμάτας», ανέφερε η κ. Τρίγκα και πρόσθεσε: «Συνολικά τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε διαθέσει το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ για όλες αυτές τις αγορές των ιατρικών μηχανημάτων. Μάλιστα, οι τελευταίες δωρεές μας έχουν να κάνουν μ' ένα ασθενοφόρο αξίας 150.000 €, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τέτοιο τρόπο, που να μπορεί να δίνει άμεση βοήθεια σε επείγοντα περιστατικά, προκειμένου να μη χάνεται χρόνος, όταν διακινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή και προήλθε από δωρεά των Σαμαριτών της Γερμανίας. Επιπλέον, να σας πω πως τον περασμένο μήνα, το Σεπτέμβριο, προσφέρθηκαν ιατρικά μηχανήματα στα Δημόσια Νοσοκομεία της Κατερίνης, των Ιωαννίνων και στο Ιπποκράτειο, αξίας 40.000 €, που τόσο ανάγκη τα είχαν πάνω στην καθημερινή λειτουργία τους».

«Δεν είναι όλοι οι Γερμανοί... Σόιμπλε»

Ακόμα, όπως επεσήμανε, η κ. Καλλιόπη Τρίγκα, ένα ζευγάρι Γερμανών από το Αμβούργο έχει προσφέρει στο σύλλογο την τριετία 2015-2017 το ποσόν των 170.000 €. «Δεν θα πρέπει, αυτή την απέχθεια προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, να την υιοθετήσουμε για το σύνολο των Γερμανών. Είναι μέγα λάθος. Γιατί έχουμε Γερμανούς, οι οποίοι είναι φιλέλληνες, αγαπούν τη χώρα μας και θέλουν να τη στηρίξουν σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και τουριστικά. Μπορώ ακόμα να σας πω ότι στο Αμβούργο που ζω, δίνονται συναυλίες, τα έσοδα από τις οποίες πηγαίνουν για τον ίδιο σκοπό. Οι Γερμανοί αυτοί μάλιστα, όπως μου λένε, θέλουν να ακούγεται αυτή η προσφορά τους για την Ελλάδα και να μη μένουν άσχημες εντυπώσεις από ένα πρόσωπο σαν τον κ. Σόιμπλε, που και εκεί είναι Γερμανοί, που δεν τον συμπαθούν!».

Προσφορά και σε καρκινικά φάρμακα!

Η κ. Τρίγκα – Μπραντστεντερ, όπως μας ενημέρωσε, «ήταν η πρώτη φορά που, μέσα από δωρεές Γερμανών πολιτών, εξασφαλίσαμε από φαρμακευτικές εταιρίες καρκινικά φάρμακα, τα οποία και δόθηκαν σε ογκολογικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε να γίνει χρήση αυτών σε καρκινοπαθείς, μιας και είναι φάρμακα που κοστίζουν. Επιδίωξή μου είναι ακόμα ο σύλλογός μας με δωρεές να ενισχύσει και να στηρίξει και τις νοσοκομειακές μονάδες Βέροιας – Νάουσας, αλλά και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας».

Η ίδια, τέλος, να αναφέρουμε υπήρξε για 15 χρόνια βοηθός ιατρού  καρδιολόγου – παθολόγου - διαβητολόγου, ενώ τώρα έχει αποσυρθεί και διατηρεί ένα μικρό ουζερί στο Αμβούργο («την πιο όμορφη πόλη της Γερμανίας, αλλά μόνο ο καιρός μας τα χαλάει», όπως λέει), ως επιχειρηματική δραστηριότητα.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

Εφημερίδα Ημερησία Ημαθίας

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club


 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,   Εκ

Κακοσμία στόματος: Αίτια

Ένας στους τρεις ανθρώπους εμφανίζει κακοσμία

Μελέτη ODYSSEY: Το

Στο πρόσφατο συνέδριο του Αμερικανικού

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου!

Η καλή μέρα από τον βραδινό ύπνο φαίνεται!

Νέα καινοτόμος θεραπεία

Εκκαθάριση της ονυχομυκητίασης με συνδυασμό

Παγκόσμια εβδομάδα

Η έγκαιρη διάγνωση και η τακτική παρακολούθηση

Αισθητική χειρουργική:

Για την ανάπλαση του προσώπου και την

Εαρινό μπούκωμα

Το μπούκωμα ή ρινική συμφόρηση, χαρακτηρίζεται

Ενδιαφέροντα

Με επιπλοκές στην όραση ...

Ένας στους δυο άνδρες (60 με 65 χρόνων) που ...

«Believe…» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ ...

Είσαι γεννημένη να βοηθάς τους ανθρώπους. ...

Αισθητική χειρουργική: ...

Η αισθητική πλαστική χειρουργική κερδίζει ...

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Οικογενειακή Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτες για όλη την οικογένεια
ΜΟΝΟ 100€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

«Η Υγεία ως Ανθρώπινο ...

Aπό τον Τομέα Υγείας – Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με ...

1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ...

MEDITERRANEAN COLLEGE 1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ...

Ιατρική της Άθλησης στον ...

Το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής ...

2ο Πανελλήνιο ...

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) σας προσκαλεί ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top