Τίτλοι Νέων:
Θωρακίστε με φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό του παιδιού σας! -- "Συνήθως το φθινόπωρο είναι η εποχή που ..." -- 07 Δεκεμβρίου 2017
«Η άσκηση συνώνυμο με την υγεία, ο πρωταθλητισμός όχι» -- "ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ..." -- 06 Δεκεμβρίου 2017
Ποια σπάνια νόσος του πέους σχετίζεται με τον καρκίνο; -- "Μελέτη σε 1,5 εκατομμύριο άνδρες, που ..." -- 05 Δεκεμβρίου 2017
Μόνο 2 στις 10 Ελληνίδες υποβάλλονται σε τεστ ΠΑΠ -- "«Όχι» στο Τεστ Παπανικολάου λέει η ..." -- 04 Δεκεμβρίου 2017
Ιατρογενής Υπέρταση και ο κατά φαντασίαν υπερτασικός. -- "Νοσογόνες νέες οδηγίες (guidelines) ..." -- 03 Δεκεμβρίου 2017
Μήνυμα για παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS -- "Με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης ..." -- 01 Δεκεμβρίου 2017
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Τι αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας στις γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Η βιταμίνη D μπορεί να αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας της εξωσωματικής στις γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, οι οποίες παρουσιάζουν εξαιτίας του υπογονιμότητα.
Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια πραγματοποίησαν μελέτη με εκατοντάδες εθελόντριες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως όσες πάσχουσες από το σύνδρομο είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D όταν άρχισαν την διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, είχαν κατά 40% λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι σε σύγκριση με όσες είχαν επαρκή επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα τους.

Τα ευρήματα αυτά παρουσιάσθηκαν προ ημερών στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM) που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

To Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι μία ορμονική διαταραχή που προσβάλλει ποσοστό έως 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, όπως ο τύπος 2 διαβήτη, η αυξημένη χοληστερόλη και η υπογονιμότητα λόγω απουσίας της ωορρηξίας.

Δρ. Δημήτρης Μπιλάλης Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Δρ. Δημήτρης Μπιλάλης MBBCh, MMedSc, CCST, FRCOG, Χειρουργός Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Αναπαραγωγική Ιατρική «Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι πως για τις γυναίκες, η έλλειψη της βιταμίνης D αποτελεί λόγο ανησυχίας και για τη γονιμότητά τους και σχετίζεται άμεσα με την αναπαραγωγική λειτουργία και τα επίπεδα της ορμόνης ΑΜΗ, καθοριστικού παράγοντα για τη δυναμική των ωοθηκών. Η νέα έρευνα μας δείχνει ότι η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο και στη γονιμότητα των γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών συγκεκριμένα. Το εύρημα αυτό φαίνεται πως ενισχύει εκείνο προγενέστερων μελετών οι οποίες έχουν συσχετίσει την ανεπάρκεια βιταμίνης D με την μειωμένη ωορρηξία έπειτα από τη λήψη φαρμάκων για τη γονιμότητα και με την μείωση των πιθανοτήτων επιτυχημένης εγκυμοσύνης (δηλαδή κύησης που οδηγεί στην γέννηση υγιούς μωρού)».

Στην παρούσα μελέτη, οι επιστήμονες ανέλυσαν και συνέκριναν τα ευρήματα δύο μεγάλων κλινικών μελετών, των PPCOS II και AMIGOS. Οι μελέτες αυτές είχαν εξετάσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για αύξηση της γονιμότητας στη βελτίωση των ποσοστών εγκυμοσύνης σε γυναίκες οι οποίες είτε έπασχαν από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών είτε από ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Τα στοιχεία από περισσότερες από 1.000 εθελόντριες αποκάλυψαν ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D σχετιζόταν με μειωμένες πιθανότητες εγκυμοσύνης και γέννησης υγιούς βρέφους, όταν το υποκείμενο αίτιο της υπογονιμότητας ήταν το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Μάλιστα αυτό ίσχυε ανεξάρτητα από τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των γυναικών, τη φυλή, την ηλικία, τους δείκτες μεταβολικής λειτουργικότητας ή τη θεραπεία που χρησιμοποιήθηκε.

Αντιθέτως, η ανεπάρκεια της βιταμίνης D δεν φάνηκε να συσχετίζεται με τις εκβάσεις της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στις γυναίκες οι οποίες έπασχαν από ανεξήγητη υπογονιμότητα.

«Φάνηκε πως υπάρχει σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και την πιθανότητα αποκτήσεως μωρού, η οποία φαίνεται να ποικίλει ανάλογα με την υποκείμενη αιτία της υπογονιμότητας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω ώστε να βρεθούν ποιες υπογόνιμες ασθενείς θα ωφεληθούν περισσότερο από τον συστηματικό έλεγχο των επιπέδων της βιταμίνης D ». συμπληρώνει ο Δρ. Μπιλάλης

Δεδομένου ότι πάρα πολλές γυναίκες παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D καλό θα ήταν οι γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών αρχικά να κάνουν εξέταση αίματος για τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Σε περίπτωση έλλειψης ή ανεπάρκειας μπορούν, πάντα σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό τους, να λάβουν ένα εξειδικευμένο διατροφικό συμπλήρωμα που περιέχει ανώτατης ποιότητας Βιταμίνη D σε συνδυασμό και με άλλα μικροθρεπτικά συστατικά που δρουν συνεργιστικά υπέρ της απορρόφησης και υψηλής βιοδιαθεσιμότητάς της στον οργανισμό, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

Δωρεάν Σεμινάριο του ΙΕΚ

Ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Θωρακίστε με φυσικό

Συνήθως το φθινόπωρο είναι η εποχή που

«Η άσκηση συνώνυμο με

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ποια σπάνια νόσος του

Μελέτη σε 1,5 εκατομμύριο άνδρες, που

Μόνο 2 στις 10 Ελληνίδες

«Όχι» στο Τεστ Παπανικολάου λέει η πλειονότητα

Ιατρογενής Υπέρταση και

Νοσογόνες νέες οδηγίες (guidelines) στην

Μήνυμα για παγκόσμια

Με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και

Παγκόσμιο Συνέδριο της

Το έκτο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας

Ενδιαφέροντα

Ομορφιά: Λαμπερές χωρίς ...

Η ζέστη και η υγρασία του καλοκαιριού μπορεί ...

Δέρμα και Καλοκαίρι: ...

Δέρμα και Καλοκαίρι: Ποιες είναι οι συνέπειες ...

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη ...

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη ...

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Οικογενειακή Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτες για όλη την οικογένεια
ΜΟΝΟ 100€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

«Η Υγεία ως Ανθρώπινο ...

Aπό τον Τομέα Υγείας – Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με ...

1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ...

MEDITERRANEAN COLLEGE 1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ...

Ιατρική της Άθλησης στον ...

Το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής ...

2ο Πανελλήνιο ...

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) σας προσκαλεί ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top