Παρουσίαση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου -- "Πρόληψη καρκίνου: Αλλαγές στο τρόπο ..." -- 15 Φεβρουαρίου 2018
Καρκίνος προστάτη: Ποιοι ασθενείς δεν χρειάζονται θεραπεία -- "Όταν ένας άνδρας μαθαίνει ότι έχει ..." -- 11 Φεβρουαρίου 2018
Πάρκινσον: Σημαντική βελτίωση με εμφύτευση φορητής αντλίας -- "Σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων των ..." -- 10 Φεβρουαρίου 2018
Γενετική: Επαναστατικό βήμα για την εξέλιξη της εξατομικευμένης θεραπείας. -- "Γενετιστές από το Πανεπιστήμιο της ..." -- 09 Φεβρουαρίου 2018
Ερεθισμένος λαιμός -- "Η ευαισθησία στο λαιμό είναι παθολογικό ..." -- 08 Φεβρουαρίου 2018
Ανακοίνωση ΣΦΕΕ για τα πρόσφατα θέματα στο χώρο του φαρμάκου -- "Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2018 – Με ..." -- 07 Φεβρουαρίου 2018
Θυλακίτιδα ωλεκράνου: Γιατί κινδυνεύουν σπουδαστές αλλά και τεχνίτες; -- "Έχετε τη συνήθεια να στηρίζετε το ..." -- 06 Φεβρουαρίου 2018
1η Ημερίδα Health & Wellness Coaching: Η επανάσταση στον χώρο της υγείας

Το ινστιτούτο Athens Coaching, πάντα με στόχο την ενημέρωση γύρω από την επιστημονική γνώση του coaching οργάνωσε στις 27 Ιανουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Titania, για 1η χρονιά την επιστημονική ημερίδα Health & Wellness Coaching.

Την ημερίδα αυτή στήριξε ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός παγκόσμιος οργανισμός European Lifestyle Medicine. Οι πολλές διεθνείς συνεργασίες, και το τεράστιο κύρος στην έρευνα, πρόληψη και θεραπεία των χρόνιων νοσημάτων, καθιστά αυτή τη συνεργασία πολύτιμη.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την εφαρμογή του Health Coaching στην Ιατρική, Ψυχολογία, Διατροφή και Φυσικοθεραπεία.

Health Coaching

Το Health Coaching αποτελεί την εξέλιξη στην προώθηση της υγείας και αποσκοπεί να διευκολύνει τον ασθενή στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει στην υγεία του.

Τι Περιλάμβανε η Ημερίδα Health & Wellness Coaching

Μέσα από ομιλίες διακεκριμένων επαγγελματιών υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, παρουσιάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί το Health Coaching στη λήψη τροφής, τη διαχείριση του διαβήτη, τη γονιμότητα, την ενίσχυση της άσκησης και τη διαχείριση ασθενών με φωνητικές διαταραχές.

Επιπλέον, το κοινό είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για το πλαίσιο αρχών και εκπαίδευσης του Health Coaching, καθώς και για τα δεδομένα που αναδεικνύουν οι σύγχρονες έρευνες από την μέχρι τώρα εφαρμογή του.

Η Ομιλία της κ. Μεντζελοπούλου Παρασκευής

Ανάμεσα στους εξειδικευμένους γιατρούς, συμμετείχε και η κ. Μεντζελοπούλου Παρασκευή, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος και μοναδική πιστοποιημένη Ενδοκρινολόγος Health Coach στην Ελλάδα. Η θεματολογία της, ανέλυσε τη συμβολή του Health Coaching στο σακχαρώδη διαβήτη και σε άλλες χρόνιες παθήσεις. Όπως δήλωσε και η ίδια «Το Health Coaching είναι η  διαδικασία που διευκολύνει την υιοθέτηση και διατήρηση καλύτερων συνηθειών  και βοηθά τους ασθενείς να αποκτήσουν τη γνώση, τα εργαλεία, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην φροντίδα της υγείας τους και να μπορέσουν να φτάσουν τους στόχους που αυτοί έχουν θέσει».

Η ημερίδα Health & Wellness Coaching έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, με πολλούς επαγγελματίες υγείας να ενδιαφέρονται για αυτόν τον επαναστατικό τρόπο προσέγγισης διαφόρων νοσημάτων. Το Health Coach προάγει νέες μεθόδους αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης νόσων, απευθυνόμενο σε κάθε επαγγελματία που θέλει να υιοθετήσει έναν νέο τρόπο φροντίδας της υγείας.

Παρουσίαση για την

Πρόληψη καρκίνου: Αλλαγές στο τρόπο ζωής από

Καρκίνος προστάτη: Ποιοι

Όταν ένας άνδρας μαθαίνει ότι έχει καρκίνο του