Τίτλοι Νέων:
Άπνοια στον ύπνο: Τι είναι και πώς θεραπεύεται; -- "Το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο ..." -- 20 Οκτωβρίου 2021
10 δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε για την ψωρίαση -- "Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης στις 29 ..." -- 20 Οκτωβρίου 2021
Συμπληρώματα πρωτεϊνών: Πόσο αποτελεσματικά είναι στους αθλητές; -- "Σημαντική είναι η επίδραση των ..." -- 20 Οκτωβρίου 2021
Στρεπτόκοκκος και υψηλή Asto αντιστρεπτολυσίνη -- "Οι στρεπτόκοκκοι είναι θετικοί κατά ..." -- 19 Οκτωβρίου 2021
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης: «Πάρτε μέτρα για την υγεία των οστών σας» -- " Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης ..." -- 19 Οκτωβρίου 2021
Καρδιονεφροηπατομεταβολικό σύνδρομο (CKL syndrome): Ποια η σχέση του με το ... -- "To καρδιονεφροηπατομεταβολικό σύνδρομο ..." -- 19 Οκτωβρίου 2021
Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία: Ύπνος και ορμόνες -- "Ο καλός και επαρκής ύπνος, τουλάχιστον ..." -- 19 Οκτωβρίου 2021
48ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη

Οι νεότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη και τα νεότερα δεδομένα για τον ρόλο της βιταμίνης D στην ανάπτυξη και εξέλιξη σοβαρών χρονίων νοσημάτων είναι δύο από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του 48ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη, το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα.

Οι φαρμακευτικές θεραπείες για το διαβήτη βελτιώνονται συνεχώς και στο συνέδριο θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, νέα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των υπερταχείας δράσης αναλόγων ινσουλίνης, των αναλόγων του GLP-1 που λαμβάνονται μία φορά την εβδομάδα, αλλά και των διαγωνιστών GLP-1/GIP.

Σημαντικές ανακοινώσεις θα γίνουν επίσης για τον ρόλο της βιταμίνης D στην ανάπτυξη και διαχείριση σοβαρών χρονίων παθήσεων, όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά και τα αναπνευστικά νοσήματα.

Θα παρουσιαστούν ακόμα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του υποθυρεοειδισμού, με έμφαση στον ρόλο που έχουν οι διάφορες μορφές χορήγησης της λεβοθυροξίνης. Επιπλέον, θα συζητηθούν διεξοδικά οι συννοσηρότητες του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών, το οποίο κατά κανόνα εκδηλώνεται στην εφηβεία αλλά επηρεάζει σημαντικά τη γυναίκα μέχρι την εμμηνόπαυση και μετά από αυτήν.

Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νεότερα δεδομένα στην προσέγγιση και αντιμετώπιση της ενδοκρινικής υπέρτασης, στις διαγνωστικές και θεραπευτικές προκλήσεις στον χρόνιο υποπαραθυρεοειδισμό, αλλά και στον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς με υποφυσιακά νοσήματα.

«Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο που διαδραματίζει ο ενδοκρινολόγος ιατρός στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, οι οποίες στις μέρες μας πλήττουν τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο», λέει η πρόεδρος της Εταιρείας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δρ. Ανδρομάχη Βρυωνίδου-Μπομποτά. «Ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, οι παθήσεις του θυρεοειδούς, η οστεοπόρωση και τα μεταβολικά νοσήματα πλήττουν αθροιστικά την πλειονότητα των ενηλίκων. Η έγκαιρη διάγνωση και η ορθή θεραπευτική αντιμετώπιση από τους εξειδικευμένους ενδοκρινολόγους έχει ζωτική σημασία για την πρόγνωση και την καλύτερη έκβαση των ανωτέρω παθήσεων αλλά και την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών. Στο 48ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη θα παρουσιαστούν οι πιο σύγχρονες θεραπείες και διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις».

Το 48ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη θα πραγματοποιηθεί ως υβριδικό συνέδριο το τριήμερο 1-3 Ιουλίου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας. Απευθύνεται σε ιατρούς, ειδικευμένους και ειδικευόμενους, νοσηλευτές και φοιτητές των επαγγελμάτων Υγείας.

Η θεματολογία του θα καλύψει όλο το φάσμα της Ενδοκρινολογίας, από τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, τα νευροενδοκρινολογικά προβλήματα, τις παθήσεις των επινεφριδίων και το σακχαρώδη διαβήτη έως την παχυσαρκία, τις διαταραχές των λιπιδίων, τα νοσήματα γονάδων στις γυναίκες και τους άνδρες, καθώς και την εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, την ενδοκρινική Ογκολογία και παιδοενδοκρινολογικά θέματα.

Τα θέματα του Συνεδρίου θα αναπτύξουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, με βαθιά γνώση του αντικειμένου τους. «Στα συμπόσια θα συμμετέχουν και ιατροί άλλων ειδικοτήτων, γεγονός που αποδεικνύει την εξωστρέφεια της Εταιρείας για συνεργασίες, με γνώμονα πάντα το όφελος για τους γιατρούς και τους ασθενείς», τονίζει η κυρία Βρυωνίδου-Μπομποτά.

Επιπλέον, για μία ακόμα χρονιά η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία συνεχίζει το άνοιγμά της προς τους νέους ενδοκρινολόγους, με την παρουσίαση των ερευνητικών δραστηριοτήτων τους και την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία και τήρηση όλων των ισχυόντων πρωτοκόλλων προστασίας έναντι του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο όσοι σύνεδροι επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του και εξ αποστάσεως (live streaming).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης, το συνέδριο περιλαμβάνει διαλέξεις, συμπόσια, συναντήσεις με τον ειδικό (meet the expert), παρουσίαση προφορικών ανακοινώσεων, ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) καθώς και δορυφορικά συμπόσια και δορυφορικές διαλέξεις.

Επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η ελληνική. Oι διαλέξεις των ξένων ομιλητών θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα (χωρίς μετάφραση).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου στον σύνδεσμο https://endocrinecongress.gr/

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Άπνοια στον ύπνο: Τι

Το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΥ), ή

+ View

10 δεδομένα που πρέπει

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης στις 29 Οκτωβρίου

+ View

Συμπληρώματα πρωτεϊνών:

Σημαντική είναι η επίδραση των συμπληρωμάτων

+ View

Στρεπτόκοκκος και υψηλή

Οι στρεπτόκοκκοι είναι θετικοί κατά Gram κόκκοι.

+ View

Παγκόσμια Ημέρα

 Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται

+ View

To καρδιονεφροηπατομεταβολικό σύνδρομο ή CKL

+ View

Ελληνική Ενδοκρινολογική

Ο καλός και επαρκής ύπνος, τουλάχιστον 6-7

+ View

Πρωτοποριακή τεχνική

Mια ιδιαίτερα εξειδικευμένη και πρωτοποριακή, για

+ View

Ενδιαφέροντα

Κνησμός: 10 αιτίες ...

Ο κνησμός είναι κάτι που όλοι μπορούμε να ...

+ View

Αίτημα της Ένωσης ...

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί το Υπουργείο Υγείας ...

+ View

Μούδιασμα στα χέρια.

Το μούδιασμα στα χέρια είναι παθολογικό ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

10o Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών επιστρέφει και γιορτάζει τα 10 ...

17ο Συνέδριο ...

Το Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής Cardio Athena 2021 που ...

48ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Οι νεότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη ...

Η Αναπτυξιακή Παιδιατρική ...

Η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ ΠΠΚ του ΕΚΠΑ είναι ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Scroll to top