Tags: Σακχαρώδης διαβήτης   Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία  
49ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη

Τα νεότερα δεδομένα και οι εξελίξεις στη διαγνωστική προσπέλαση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του θυρεοειδούς, της υπόφυσης και των επινεφριδίων θα βρεθούν στο επίκεντρο του 49ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη, που θα διεξαχθεί 28 - 30 Απριλίου 2022 στην Αθήνα.

 

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους θα παρουσιάσουν τα νεότερα δεδομένα σε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των ενδοκρινολόγων και έχουν τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία, που έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας. Επιπλέον, μεσούσης της πανδημίας του ιού SARS-CoV-2 θα παρουσιασθούν οι επιπλοκές στη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων ως αποτέλεσμα της νόσου COVID-19.

Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει στην αρτηριακή υπέρταση που οφείλεται σε νοσήματα των ενδοκρινών αδένων, καθώς και στις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες που αφορούν την δυσθυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, τη χρήση του ραδιενεργού ιωδίου στο διαφοροποιημένο καρκίνο του θυρεοειδή και στη μη χειρουργική αντιμετώπιση των όζων του θυρεοειδή.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης, το συνέδριο συμπεριλαμβάνει διαλέξεις, συμπόσια, συναντήσεις με τον ειδικό (meet the expert), παρουσίαση προφορικών ανακοινώσεων και ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters), καθώς και δορυφορικά συμπόσια και δορυφορικές διαλέξεις.

Εφέτος θα υπάρχουν για πρώτη φορά και Κλινικά Φροντιστήρια (workshops) σε τρία σημαντικά πεδία της ειδικότητας: τον σακχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία και τη χρήση των υπερήχων.

Επιπρόσθετα, νέοι ενδοκρινολόγοι, οι οποίοι αποτελούν τη συνέχεια της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ), θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της ερευνητικής τους δραστηριότητας.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί ως ομιλητές και ιατροί συναφών ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, χειρουργοί ενδοκρινών αδένων και πυρηνικοί ιατροί, αποδεικνύοντας την εξωστρέφεια της ΕΕΕ-ΠΕΕ για συνεργασίες, με γνώμονα πάντα το όφελος για τους ιατρούς και τους ασθενείς.

Θα βραβευτούν επίσης ιατροί ενδοκρινολόγοι, οι οποίοι ξεχώρισαν στην ιατρική έρευνα και τη συγγραφική δραστηριότητά τους. Θα επιβραβευθούν ακόμα ιστορικές μορφές της ΕΕΕ-ΠΕΕ, με ομιλίες και συμπόσια σχετικά με την επιστημονική τους ιστορία.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία και τήρηση όλων των ισχυόντων πρωτοκόλλων προστασίας έναντι του κορωνοϊού. Θα μοριοδοτηθεί με 20 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. credits) αναγνωρισμένα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Ελληνική. Οι διαλέξεις των ξένων ομιλητών θα γίνουν στην Αγγλική, χωρίς μετάφραση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.