Τίτλοι Νέων:
Ιαματικός και αθλητικός τουρισμός στο επίκεντρο της τουριστικής πολιτικής για ... -- "Δύο σημαντικές διοργανώσεις για τον ..." -- 10 Οκτωβρίου 2019
Συνάντηση εργασίας της Θετικής Φωνής με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας -- "Στο επίκεντρο τα επείγοντα ζητήματα της ..." -- 03 Οκτωβρίου 2019
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Ολιστικό πρόγραμμα εξάλειψης της ηπατίτιδας C σε ευάλωτους ... -- "Η έξαρση της ηπατίτιδας C (HCV) στις ..." -- 02 Οκτωβρίου 2019
1η Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων 2019 -- "Τα στατιστικά στοιχεία και οι ..." -- 01 Οκτωβρίου 2019
e-learning ΕΚΠΑ - Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής - Πρόγραμμα «Θεαίτητος» -- "Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για το ..." -- 29 Σεπτεμβρίου 2019
Πολλά προβλήματα υγείας για εννέα στους δέκα ασθενείς με Πάρκινσον -- "Οι ασθενείς με νόσο Πάρκινσον ..." -- 23 Σεπτεμβρίου 2019
Στα ΜΜΕ αναζητούν γιατρειά οι Έλληνες, αλλά οι πληροφορίες δεν είναι πάντοτε ... -- "Σημαντική πηγή ενημέρωσης για την υγεία ..." -- 21 Σεπτεμβρίου 2019
Απέδειξε πως το κάπνισμα επηρεάζει την απόδοση ορισμένων φαρμάκων.

Ο Ρος Βλάχος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο RMIT της Αυστραλίας.

Ο Βλάχος ήταν ο ένας από τους ερευνητές μιας νέας μελέτης που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα φάρμακα για τις παθήσεις του πνεύμονα μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά όταν ο ασθενής που τα λαμβάνει είναι εκτεθειμένος στον καπνό του τσιγάρου ή στον ιό της γρίπης.

Τα ευρήματα έχουν τεράστιες επιπτώσεις για όσους υποφέρουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Clinical Science.

Βρίσκεται στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο από τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ στο παρελθόν από το 1998 ως το 2015 ήταν Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Καρδιαγγειακή ιατρική και αιματολογία, στην ανοσολογία, τις κλινικές επιστήμες, τη φυσιολογία και την εναλλακτική ιατρική.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια περιλαμβάνει ασθένειες όπως το πνευμονικό εμφύσημα, η χρόνια βρογχίτιδα κ.α. Η κύρια αιτία της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας είναι το κάπνισμα, και όσο καπνίζει το άτομο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση της νόσου.

«Υπάρχει ξεκάθαρη ανάγκη για νέες θεραπείες που θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τους περιορισμούς που υφίστανται τα υπάρχοντα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στη μάχη κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και των εξάρσεων που σχετίζονται με την ασθένεια», λέει ο Ρος Βλάχος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Όταν συνδυαστεί με τη γνώση που έχουμε από την κλινική έρευνα, η έκθεση των ζωικών μοντέλων στον καπνό, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην αναζήτηση για νέες θεραπείες για αυτή την ασθένεια που σου αλλάζει τη ζωή».

Όσοι υποφέρουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια έχουν δυσκολία στην αναπνοή, κυρίως εξαιτίας του ότι φράσσεται η αναπνευστική οδός. Υποφέρουν επίσης από επίμονο φλέγμα και συχνές μολύνσεις στην περιοχή των πνευμόνων.

Ένα από τα πιο συχνά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας είναι η σαλβουταμόλη. Η θετική της δράση έγκειται στο ότι η ουσία διαστέλλει την αναπνευστική οδό του ασθενή, κάνοντας έτσι πιο εύκολη τη διαδικασία της αναπνοής. Παρόλα αυτά, η αποτελεσματικότητα τέτοιων ουσιών μπορεί να περιορίζεται. Σε αυτή την πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές μελέτησαν τμήματα πνευμόνων που είχαν εκτεθεί στον καπνό του τσιγάρου και μια εκδοχή του ιού της γρίπης Α. Βρήκαν πως ο ιστός των πνευμόνων που είχε εκτεθεί στα παραπάνω, ανταποκρινόταν λιγότερο στη σαλβουταμόλη.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι ο καπνός του τσιγάρου και οι ιικές μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος ενδέχεται να επιδεινώσουν την ικανότητα της σαλβουταμόλης να διαστέλλει την αναπνευστική οδό», λέει ο Sebastian Johnston, ένας από τους ερευνητές που πήραν μέρος στη μελέτη. «Τα ευρήματα αυτά τονίζουν άλλη μια φορά ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία, και ειδικότερα αν υποφέρει κανείς από άσθμα ή Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν η άλλη ουσία που χρησιμοποιείται συχνά για την ανακούφιση της αναπνευστικής οδού, το ιπρατρόπιο, το οποίο δρα μέσω διαφορετικού μηχανισμού, επηρεάζεται εξίσου από τον καπνό του τσιγάρου και/ή την ιική μόλυνση».

ellines.com

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Ιαματικός και αθλητικός

Δύο σημαντικές διοργανώσεις για τον ιαματικό και

+ View

Συνάντηση εργασίας της

Στο επίκεντρο τα επείγοντα ζητήματα της εθνικής

+ View

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Ολιστικό

Η έξαρση της ηπατίτιδας C (HCV) στις ευάλωτες

+ View

1η Οκτωβρίου-Παγκόσμια

Τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες

+ View

e-learning ΕΚΠΑ - Έναρξη

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Πρόγραμμα

+ View

Πολλά προβλήματα υγείας

Οι ασθενείς με νόσο Πάρκινσον παρουσιάζουν συχνά

+ View

Στα ΜΜΕ αναζητούν

Σημαντική πηγή ενημέρωσης για την υγεία είναι τα

+ View

Σύνδρομο χρόνιας

Η ασθένεια που ονομάζεται τώρα μυαλγική

+ View

Ενδιαφέροντα

Ξένοι χειρουργοί ...

Ιατρική γνώση και εμπειρία υψηλού επιπέδου ...

+ View

Ασφάλεια των ασθενών

Ως "ασφάλεια των ασθενών" νοείται η προστασία των ...

+ View

Φαγούρα: Ποιες είναι οι ...

Όλοι έχουμε αισθανθεί την επιτακτική ανάγκη να ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Το 11ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα: «Θεωρία ...

“Στη Θεσσαλονίκη το ...

Σε λιγότερο από ένα μήνα η Θεσσαλονίκη υποδέχεται ένα από ...

«Η Υγεία ως Ανθρώπινο ...

Aπό τον Τομέα Υγείας – Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με ...

1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ...

MEDITERRANEAN COLLEGE 1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top