Τίτλοι Νέων:
«18η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων» -- "Ως «Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών ..." -- 18 Μαρτίου 2019
Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, 14 Μαρτίου 2019. Υγεία Νεφρών για όλους σε όλο τον ... -- "Τη σημασία της διατήρησης της υγείας ..." -- 14 Μαρτίου 2019
Έλληνες επιστήμονες κατά του γλαυκώματος. -- "Νέα επιστημονική μελέτη του Ελληνικού ..." -- 22 Φεβρουαρίου 2019
Πως επηρεάζει ο διαβήτης την όραση -- "Περισσότεροι από ένας στους δύο ..." -- 21 Φεβρουαρίου 2019
Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Είναι αποτελεσματικές οι ενέσιμες θεραπείες; -- "Βελτίωση των οδυνηρών συμπτωμάτων της ..." -- 20 Φεβρουαρίου 2019
Η Kite ανακοινώνει αναθεωρημένα δεδομένα της μελέτης ZUMA-3 γιά το KTE-X19 σε ενήλικες πάσχοντες από υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

-- Η συνεχιζόμενη Φάσης 1/2 μελέτη εξακολουθεί να επιδεικνύει υψηλά ποσοστά ανταπόκρισης με μεμονωμένη έγχυση του KTE-X19 σε έναν πληθυσμό ασθενών με περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές --

-- Βασισμένη σε αυτά τα δεδομένα, η δεύτερη φάση της μελέτης ZUMA-3 εγγράφει ασθενείς --

-- Τα ευρήματα παρουσιάσθηκαν σε προφορική συνεδρία στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας (ASH) --

Σαν Ντιέγκο, 3 Δεκεμβρίου 2018 – Η Kite, θυγατρική εταιρεία της Gilead (Nasdaq: GILD), ανακοίνωσε αναθεωρημένα αποτελέσματα της μελέτης ZUMA-3, μίας μονού σκέλους, Φάσης 1/2 μελέτης, η οποία αξιολογεί το KTE-X19 (προγενέστερη ονομασία: KTE-C19), μία ερευνητική θεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα φέροντα αντι-CD19 χιμαιρικό αντιγονικό υποδοχέα (CD19 CAR T θεραπεία), σε ενήλικες ασθενείς με υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (ΟΛΛ). Με μέση παρακολούθηση 15,1 μηνών (εύρος 3,7 - 28,6 μηνών) έπειτα από μία μεμονωμένη έγχυση του KTE-X19, το 69% των υπό αξιολόγηση ασθενών (n=25/36) επέτυχαν πλήρη ύφεση της νόσου, οριζομένη ως πλήρη ύφεση (CR) ή CR με ατελή αιματολογική ανάρρωση (CRi). Το ποσοστό της μη-ανιχνεύσιμης ελάχιστης υπολειπόμενης νόσου (MRD) στους ασθενείς που πέτυχαν πλήρη ύφεση της νόσου ήταν 100%. Τα λεπτομερή αποτελέσματα αυτής της συνεχιζόμενης μελέτης παρουσιάσθηκαν σήμερα στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας (ASH, Περίληψη #897).

«Μας ενθαρρύνει ο μεγάλος αριθμός ασθενών αυτής της μελέτης, οι οποίοι επέτυχαν πλήρη ύφεση της λευχαιμίας έπειτα από μία μεμονωμένη έγχυση του KTE-X19», δήλωσε ο William G. Wierda, MD, PhD, Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής και Καθηγητής στο Τμήμα Λευχαιμίας του Τομέος Ιατρικής του Καρκίνου, στο Κέντρο Καρκίνου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας. «Στην υποτροπιάζουσα και ανθεκτική ΟΛΛ, κατά την οποία η πλειονότητα των ενηλίκων ασθενών έχουν φτωχή ανταπόκριση στη θεραπεία και σύντομη ύφεση και επιβίωση, τα ευρήματα αυτά γεννούν αισιοδοξία για βελτίωση της έκβασης και πιθανώς κλινικό όφελος σε όσους προσβάλλονται από ΟΛΛ».

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν σύμφωνες με τις γνωστές τοξικότητες της CD19 CAR T θεραπείας και συμπεριελάμβαναν 3ου Βαθμού ή υψηλότερου σύνδρομο απελευθέρωσης κυτταροκινών (CRS) και νευρολογικά επεισόδια στο 23% (n=10/44) και στο 39% (n=17/44) των ασθενών, αντιστοίχως. Η πλειονότητα αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών επιλύθηκαν, με εξαίρεση δύο ασθενών οι οποίοι είχαν συνεχιζόμενα νευρολογικά επεισόδια τη στιγμή που κατέληξαν από άλλες αιτίες. Δύο ασθενείς πέθαναν από ανεπιθύμητες ενέργειες για τις οποίες ο θεράπων ερευνητής απεφάνθη ότι σχετίζονταν με το ΚΤΕ-Χ19.

«Αυτά τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα της μελέτης ZUMA-3 παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη στη δυναμική των κατευθυνομένων στο CD19 CAR T θεραπειών μας για την αντιμετώπιση νέων μορφών καρκίνου και ενισχύουν την ηγετική θέση μας στον τομέα της κυτταρικής θεραπείας», δήλωσε ο Alessandro Riva, MD, Executive Vice President, Oncology Therapeutics and Head, Cell Therapy, Gilead Sciences. «Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, αρχίζουμε την Φάση 2 της μελέτης που θα αξιολογήσει το ΚΤΕ-Χ19 σε μεγαλύτερο αριθμό ενηλίκων ασθενών με ΟΛΛ, οι οποίοι χρειάζονται νέες θεραπευτικές επιλογές».

Το KTE-X19 είναι ένας ερευνητικός παράγων που δεν έχει εγκριθεί για οποιαδήποτε ένδειξη. Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του δεν έχουν ακόμα τεκμηριωθεί.

Σχετικά με την ΟΛΛ
Η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (ΟΛΛ) είναι μία επιθετική αιματολογική κακοήθεια που μπορεί να συμπεριλάβει τους λεμφαδένες, τον σπλήνα, το ήπαρ, το κεντρικό νευρικό σύστημα και άλλα όργανα.

Σχετικά με τη μελέτη ZUMA-3
Η ZUMA-3 είναι μία συνεχιζόμενη πολυκεντρική, εγκριτική Φάσης 1/2 μελέτη σε ενήλικες (≥18 ετών) πάσχοντες από ΟΛΛ, των οποίων η νόσος είναι ανθεκτική ή έχει υποτροπιάσει έπειτα από την συνήθη χημειοθεραπεία ή τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων. Στόχοι της μελέτης είναι να αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του ΚΤΕ-Χ19 για τον συγκεκριμένο πληθυσμό ασθενών.

Σχετικά με την Kite

Η Kite, θυγατρική εταιρεία της Gilead, είναι μία βιοφαρμακευτική εταιρεία με έδρα τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Η Kite δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ανοσοθεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Η εταιρεία εστιάζει σε κυτταρικές θεραπείες με βάση τον χιμαιρικό αντιγονικό υποδοχέα και τους υποδοχείς T- λεμφοκυττάρων. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kitepharma.com .

Σχετικά με την Gilead Sciences
H Gilead Sciences Inc. είναι μία βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία ερευνά, αναπτύσσει και διαθέτει στο εμπόριο καινοτόμες θεραπείες σε τομείς με σημαντικά θεραπευτικά κενά. Η εταιρεία αγωνίζεται να μεταμορφώσει και να απλοποιήσει την φροντίδα πασχόντων από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες σε όλο τον κόσμο. Η Gilead δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες του κόσμου, με την έδρα της να βρίσκεται στο Φόστερ Σίτι της Καλιφόρνια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Gilead Sciences, παρακαλείσθε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της εταιρείας στο www.gilead.com

Δηλώσεις πρόβλεψης (forward-looking statement)
Το παρόν δελτίο Τύπου περιέχει δηλώσεις πρόβλεψης (forward-looking statements), όπως ο όρος αυτός ορίζεται από την τροποποιημένη Πράξη Αναθεώρησης σχετικά με Προσφυγή στο Δικαστήριο για Ιδιωτικούς Τίτλους (Private Securities Litigation Reform Act) του 1995, οι οποίες υπόκεινται σε κινδύνους, αβεβαιότητες και άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας της Kite να ολοκληρώσει την Φάση 2 του κλινικού προγράμματός της, που αξιολογεί το ΚΤΕ-Χ19, εντός του αναμενόμενου χρονοδιαγράμματος ή καθόλου. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα μη-ευνοϊκών αποτελεσμάτων από τις συνεχιζόμενες και τις πρόσθετες κλινικές μελέτες που αφορούν το ΚΤΕ-Χ19.

 

Περαιτέρω, είναι πιθανό ότι η Kite μπορεί να λάβει την στρατηγική απόφαση να διακόψει την ανάπτυξη του ΚΤΕ-Χ19 και, ως συνεπεία αυτής, το μόριο αυτό μπορεί να μην διατεθεί ποτέ επιτυχώς στο εμπόριο. Όλες οι δηλώσεις, πλην εκείνων που αφορούν ιστορικά δεδομένα, αποτελούν δηλώσεις που μπορεί να θεωρηθούν «δηλώσεις πρόβλεψης». Οι εν λόγω κίνδυνοι, αβεβαιότητες και λοιποί παράγοντες μπορεί να καταστήσουν τα πραγματικά αποτελέσματα ουσιωδώς διαφορετικά από εκείνα που αναφέρονται στις δηλώσεις πρόβλεψης. Εφιστάται η προσοχή του αναγνώστη, ώστε να μην βασίζεται σε αυτές τις δηλώσεις πρόβλεψης. Αυτοί και άλλοι κίνδυνοι περιγράφονται λεπτομερώς στο Τριμηνιαίο Έντυπο 10-Q της Gilead, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, όπως αυτό υπεβλήθη κατά τα οριζόμενα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Όλες οι δηλώσεις πρόβλεψης βασίζονται σε πληροφορίες που επί του παρόντος είναι διαθέσιμες στην Gilead και την Kite, οι οποίες δεν αναλαμβάνουν την υποχρέωση να επικαιροποιήσουν τις εν λόγω δηλώσεις πρόβλεψης.

                                                                                                                          # # #

Για περισσότερες πληροφορίες για την Kite, παρακαλείστε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας στο www.kitepharma.com. Μάθετε περισσότερα για την Gilead στο www.gilead.com, ακολουθήστε την στο Twitter (@GileadSciences) ή καλέστε τις Δημόσιες Σχέσεις της Gilead στο 1-800-GILEAD-5 ή 1-650-574-3000

 

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

«18η Μαρτίου: Παγκόσμια

Ως «Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών

+ View

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού,

Τη σημασία της διατήρησης της υγείας των νεφρών

+ View

Ομοφοβική εμπρηστική

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2019 Το κτίριο που στεγάζει τα

+ View

«1ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Στις 2 και 3 Μαρτίου 2019, στο Ξενοδοχείο Stratos

+ View

Έλληνες επιστήμονες κατά

Νέα επιστημονική μελέτη του Ελληνικού Κέντρου

+ View

Πως επηρεάζει ο διαβήτης

Περισσότεροι από ένας στους δύο πάσχοντες από

+ View

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος:

Βελτίωση των οδυνηρών συμπτωμάτων της

+ View

Λεπτό έντερο: Ένοχο για

Η θεραπεία του συνδρόμου διαρρέοντος εντέρου

+ View

Ενδιαφέροντα

Προσοχή στις αλλεργίες ...

Η άνοιξη είναι, παραδοσιακά, η πλέον ...

+ View

Σύνθετη αυξητική στήθους ...

Νέα δεδομένα στην αυξητική στήθους  φέρνει η ...

+ View

44ου Πανελληνίου ...

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Οικογενειακή Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτες για όλη την οικογένεια
ΜΟΝΟ 100€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

“Στη Θεσσαλονίκη το ...

Σε λιγότερο από ένα μήνα η Θεσσαλονίκη υποδέχεται ένα από ...

«Η Υγεία ως Ανθρώπινο ...

Aπό τον Τομέα Υγείας – Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με ...

1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ...

MEDITERRANEAN COLLEGE 1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ...

Ιατρική της Άθλησης στον ...

Το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top