Τίτλοι Νέων:
Walk For Life | Κυρ, 4 Φεβ 2024 09:30 | Αγορά ΚΠΙΣΝ -- "WALK FOR LIFE Μία συμβολική διαδρομή ..." -- 03 Φεβρουαρίου 2024
Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου 4 Φεβρουαρίου 2024 -- "Ο καρκίνος είναι μια νόσος συχνή και ..." -- 03 Φεβρουαρίου 2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου -4 Φεβρουαρίου -- "Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου -4 ..." -- 03 Φεβρουαρίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Συνδέεται με την εφηβική παχυσαρκία; -- "Σε κίνδυνο βρίσκεται η μελλοντική ..." -- 07 Ιανουαρίου 2024
Πνευμονική αποκατάσταση: Ποιους ασθενείς αφορά; -- "Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την ..." -- 06 Ιανουαρίου 2024
Επηρεάζουν οι αλλαγές του καιρού τη ρευματοειδή αρθρίτιδα; -- "Πολλοί πάσχοντες από ρευματοειδή ..." -- 06 Ιανουαρίου 2024
Σακχαρώδης διαβήτης και καρδιά -- "Η διαβητική καρδιοπάθεια είναι από τα ..." -- 05 Ιανουαρίου 2024
2ο Workshop Χειρουργικής Ρινός - Λάρυγγα: «Στο μικροσκόπιο» οι νέες μέθοδοι

Οι νέες μέθοδοι για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων ρινός και λάρυγγα θα αποτελέσουν το αντικείμενο του 2ου Workshop με θέμα “PHONO SURGERY AND LARYNGEAL COURSE, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

 

Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η λεγόμενη ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική, που έχει πολλά οφέλη για τους ασθενείς, συμβάλλοντας στη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και της ταλαιπωρίας τους.

Δρ. Παταρίδου Ανατολή,  Χειρουργός ΩΡΛ, ΠαιδοΩΡΛ«Τα κλασικά ανοικτά χειρουργεία έχουν αντικατασταθεί εν πολλοίς από τις ενδοσκοπικές τεχνικές. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας καινοτόμα εργαλεία, που απλουστεύουν διαδικασίες ως τώρα χρονοβόρες, επίπονες και όχι πάντα απόλυτα ακριβείς. Η νευροπλοήγηση δίνει μεγάλες δυνατότητες στον χειρουργό, ώστε να προσεγγίζει «δύσκολα» σημεία εντός του οργανισμού και να παρεμβαίνει καταλυτικά στην αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων» εξηγεί η Ανατολή Παταρίδου, Ωτορινολαρυγγολόγος, Χειρουργός Κεφαλής – Τραχήλου, ΠαιδοΩΡΛ, Επιστημονική Συνεργάτης των νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ και υπεύθυνη της Επιστημονικής Οργάνωσης του Workshop.

Νέες τεχνικές χειρουργικής

Ειδικότερα στη χειρουργική του λάρυγγα σημαντικές αλλαγές προς το καλύτερο επέφερε η λεγόμενη διαστοματική ενδοσκοπική χειρουργική με τη χρήση laser ή μικροεργαλείων.

Με τη μέθοδο αυτή οι επεμβάσεις γίνονται ανώδυνα, αναίμακτα και με εξαιρετική διατήρηση της φωνής, χωρίς εξωτερικές τομές και παραμονή στο νοσοκομείο, πλεονεκτήματα πολύ σημαντικά για τους ασθενείς. Εάν, δε, πρόκειται για κακοήθειες, με την ενδοσκοπική χειρουργική μπορεί να γίνει παράλληλα και η αφαίρεση του όγκου και η βιοψία.

Το Workshop απευθύνεται σε νέους ωτορινολαρυγγολόγους, οι οποίοι θέλουν να εξοικειωθούν με τις μοντέρνες τεχνικές ενδοσκοπικής χειρουργικής του λάρυγγα.

«Τα τελευταία χρόνια στην Ωτορινολαρυγγολογία έχει επικρατήσει η ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική αντιμετώπιση (minimally invasive surgery), με σκοπό τη διατήρηση της λειτουργικότητας των οργάνων. Η ενδοσκοπική χειρουργική του λάρυγγα γίνεται χωρίς εξωτερικές τομές και εφαρμόζεται στην αντιμετώπιση καλοηθών παθήσεων, όπως οι κάλοι, οι πολύποδες, οι κύστεις και η παράλυση των φωνητικών χορδών. Πολύ σημαντική είναι η εφαρμογή του laser CO2 και του blue laser στην αντιμετώπιση του καρκίνου του λάρυγγα. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για έναν καρκίνο, ο οποίος, όταν διαγιγνώσκεται σε πρώιμα στάδια, έχει πλήρη ίαση, με εξαιρετική διατήρηση της φωνής» επισημαίνει η κ. Παταρίδου.

Η σημασία της εκπαίδευσης

Στην Ελλάδα οι νέες τεχνικές εφαρμόζονται στους ασθενείς και εξασφαλίζουν άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα, όπως τονίζει η χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, παιδοΩΡΛ.

«Η επιστήμη μας προχωρά και η συνεχής εκπαίδευση είναι πλέον προαπαιτούμενο, εάν κάποιος θέλει να ηγείται του τομέα του. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, της διάθεσης για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων γιατρών στις νέες τεχνικές και στις νέες εξελίξεις, διοργανώνεται το 2ο Workshop Χειρουργικής Ρινός-Λάρυγγα. Ας μην ξεχνάμε, ότι οι νέοι επιστήμονες είναι το μέλλον», τονίζει η κ. Παταρίδου.

Το Workshop θα διεξαχθεί στο ATTC CENTER στις 9 Δεκεμβρίου 2023 και τελεί υπό την αιγίδα του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ (της HEAL ACADEMY by HHG) και της Ευρωπαϊκής Λαρυγγολογικής Εταιρείας (ELS). Θα συμμετάσχουν διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες και θα ανακοινωθούν ευρήματα μελετών πάνω στην εφαρμογή των νέων τεχνικών στο χειρουργείο.

Δημοφιλή Άρθρα

Walk For Life | Κυρ, 4

WALK FOR LIFE Μία συμβολική διαδρομή για όλους!

+ View

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Ο καρκίνος είναι μια νόσος συχνή και προσβάλλει

+ View

Παγκόσμια Ημέρα κατά του

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου -4

+ View

Ανδρική υπογονιμότητα:

Σε κίνδυνο βρίσκεται η μελλοντική γονιμότητα των

+ View

Πνευμονική αποκατάσταση:

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αποκατάσταση

+ View

Επηρεάζουν οι αλλαγές

Πολλοί πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα

+ View

Σακχαρώδης διαβήτης και

Η διαβητική καρδιοπάθεια είναι από τα

+ View

Πρόσκληση στο δωρεάν

Τι είναι ο εκφοβισμός, πώς μπορούμε να

+ View

Ενδιαφέροντα

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, Με ιδιαίτερη ...

+ View

«Η άσκηση συνώνυμο με ...

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ...

+ View

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS ...

Σε νέα εποχή μπαίνει δυναμικά το Athens Beverly ...

+ View

Συνέδρια

13ο Συνέδριο ...

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ...

19ο Ετήσιο Συνέδριο: ...

Στη σύγχρονη εποχή, η αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ...

20ο Πανελλήνιο ...

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) αποτελεί το επιστημονικό ...

3o Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, Η Ελληνική Εταιρεία ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Scroll to top