Τίτλοι Νέων:
Αρθροπλαστική καρπού αποτρέπει χιλιάδες αναπηρίες -- "Χιλιάδες αναπηρίες χεριών αποτρέπει ..." -- 26 Μαϊος 2020
Ρινοπλαστική: Μπορώ να φοράω μάσκα; -- "Ανεπιφύλακτα συστήνεται η χρήση ..." -- 25 Μαϊος 2020
Πως επηρεάζει ο νέος κορωνοϊός τους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον -- "Οι πάσχοντες από νόσο του Πάρκινσον, αν ..." -- 24 Μαϊος 2020
8 δεδομένα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον καταρράκτη -- "Ο καταρράκτης είναι μία από τις ..." -- 23 Μαϊος 2020
«Νόσος COVID-19 & Παιδιατρική Ενδοκρινολογία» -- "Εντυπωσιακά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο ..." -- 21 Μαϊος 2020
10 απλές οδηγίες για να περάσετε αξέχαστες οικογενειακές διακοπές!

Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά και τα σχέδια για τις θερινές διακοπές έχουν ήδη αρχίσει να τίθενται σε εφαρμογή! Ενθουσιασμός, προσμονή, λαχτάρα για θάλασσα και παιχνίδι, κυριαρχούν στην ψυχή μικρών και μεγάλων, καθώς οι ώρες μετρούν αντίστροφα για την καλοκαιρινή απόδραση.

Μήπως όμως σας συμβαίνει συχνά ο αρχικός ενθουσιασμός και τα όνειρα για ξεκούραση και χαλάρωση να σας βγαίνουν ξινά; Μήπως οι διακοπές σας καταλήγουν σε μαρτύριο για όλη την οικογένεια, με αποτέλεσμα να μετανιώνετε την ώρα και τη στιγμή που αποφασίσατε να πάτε διακοπές οικογενειακώς;

Πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο να περάσετε αξέχαστες και ξεκούραστες διακοπές μαζί με τα παιδιά σας, αρκεί να φροντίσετε εξαρχής αλλά και κατά τη διάρκεια κάποιες βασικές παραμέτρους:

    Διαλέξτε προσεκτικά την παρέα των διακοπών σας! Μπορεί να πιστεύετε ότι ταιριάζετε ή να θέλετε να κάνετε παρέα με πολλούς φίλους σας, αλλά οι διακοπές είναι μια ιδιαίτερη συνθήκη. Είναι σημαντικό να έχετε πάνω κάτω παρόμοιες ανάγκες και φιλοσοφία διακοπών με τους φίλους σας. Σκεφτείτε π.χ. πόσο πιεστικό μπορεί να είναι για όλους η μισή παρέα να θέλει να ξυπνάει νωρίς το πρωί και να πηγαίνει στη θάλασσα πριν αρχίσει η πολλή ζέστη, ενώ η υπόλοιπη να θέλει να ξυπνάει αργά και να κάθεται μέχρι αργά το βράδυ στην παραλία. Φυσικά, αν πιστεύετε ότι μόνοι σας θα περάσετε καλύτερα, αξίζει να το δοκιμάσετε! Αρκεί να θυμάστε πως σε μια τέτοια περίπτωση είστε όλη η οικογένεια μια παρέα!
    Φροντίστε να έχουν καλή παρέα και τα παιδιά σας! Όπως κι εσείς έτσι και τα παιδιά θέλουν να έχουν καλή παρέα, που να είναι κοντά στην ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους. Σε διαφορετική περίπτωση πολύ πιθανό να γκρινιάζουν διαρκώς και να μη σας αφήνουν να απολαύσετε τις ημέρες ξεκούρασης…
    Διαλέξτε προσεκτικά και το μέρος των διακοπών σας. Χρειάζεται να προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές, να έχει χώρους για ελεύθερο και ξέγνοιαστο παιχνίδι, να είναι σχετικά ήσυχο (χωρίς π.χ. πολλή φασαρία και ενοχλητική πολυκοσμία) και να έχει δυνατότητες για καλό και υγιεινό φαγητό.
    Πάρτε μαζί σας απαραιτήτως παιχνίδια για τα παιδιά, τόσο για να μπορείτε να παίζετε μαζί τους όσο και για να μπορούν κάποιες ώρες να απασχολούνται μόνα τους. Στην τελευταία κατηγορία, βέβαια, δε συστήνω τα tablets και τα play station, αλλά αναφέρομαι κυρίως σε μπογιές, πλαστελίνες, ήδη χειροτεχνίας, βιβλία, παραμύθια, μπάλες, κλπ.
    Αν τα παιδιά είναι μικρά (κάτω των 5 ετών) ίσως χρειάζονται μία βοήθεια από εσάς στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, ακόμα κι όταν έχουν παρέα. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, αν χρειάζεται ανατρέξτε στα δικά σας παιδικά χρόνια και προτείνετε στα παιδιά παιχνίδια, παίζοντας εσείς το ρόλο του διαιτητή ή του συντονιστή, όποτε κρίνετε ότι είναι απαραίτητο. Μπορεί να απαιτεί από σας λίγη περισσότερη προσπάθεια, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
    Δημιουργήστε ευκαιρίες για πολλές ώρες παιχνιδιού με κίνηση και εκτόνωση. Η θάλασσα και η εξοχή ενδείκνυνται για ατέλειωτες ώρες τρέλας, μέχρι τελικής πτώσεως! Εξάλλου, αυτός είναι και ένας από τους στόχους μας: να κουραστούν από το πολύ παιχνίδι και να κοιμηθούν νωρίς, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα δροσερό κοκτέιλ στο μπαλκόνι του δωματίου μας ή έξω από τη σκηνή μας! Επίσης, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, μην ξεχνάτε να συμμετέχετε στο παιχνίδι τους, όταν χρειάζεται ή όταν λείπει η παρέα.
    Αποφύγετε τις πολλές μετακινήσεις. Αν είστε από αυτούς που θέλετε να κάνετε και τουρισμό, επισκεπτόμενοι διάφορα καινούρια μέρη και κάνοντας ξεναγήσεις, προσπαθήστε να το μειώσετε στο ελάχιστο. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να οργανώσετε (αν έχετε τη δυνατότητα) λίγες μέρες για τουρισμό χωρίς τα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση, οι ώρες στο αυτοκίνητο καλό είναι να είναι περιορισμένες και να μη διανύετε καθημερινά μεγάλες αποστάσεις. Τέλος, οι ώρες ξεναγήσεων δε θα πρέπει να είναι εις βάρος του παιχνιδιού.
     Κλείστε τα τηλέφωνα, τα tablets, τους υπολογιστές και απολαύστε τη φύση, τη θάλασσα, τον ουρανό, τον ήλιο, την καλή συντροφιά! Εκτός του ότι θα βρείτε την ευκαιρία να μοιραστείτε όμορφες συζητήσεις και στιγμές, θα αποτρέψετε και τα παιδιά να προσκολληθούν μπροστά σε μια άψυχη οθόνη, χάνοντας χρόνο και ευκαιρία για δημιουργικό παιχνίδι.
    Μην κάνετε αυστηρά προγράμματα, που πιθανά δε θα μπορέσετε να τηρήσετε και θα σας καταπιέζουν. Ο χρυσός κανόνας για μικρούς και μεγάλους λέει: Τρώμε όταν πεινάμε, κοιμόμαστε όταν νυστάζουμε, παίζουμε όταν έχουμε διάθεση, ξεκουραζόμαστε όταν το χρειαζόμαστε και δεν αγχωνόμαστε!!! Με άλλα λόγια, είμαστε ευέλικτοι!
    Κάντε μικρές εκπλήξεις στον εαυτό σας και προπάντων στα παιδιά! Ένα παγωτό, μία βόλτα με ένα φουσκωτό, μία καινούρια πλαστική μπάλα, περισσότερος χρόνος για παιχνίδι ή, ακόμα καλύτερα, περισσότερος χρόνος για παιχνίδι με τον μπαμπά ή τη μαμά είναι μόνο μερικές ιδέες για να κάνετε πιο πικάντικες αυτές τις μέρες και να εξασφαλίσετε πολλά χαμόγελα και τρυφερά φιλιά από τα μικρά σας αγγελούδια!

Θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλα στη λίστα, όπως μην γκρινιάζετε, μη φωνάζετε, μη μαλώνετε, αλλά πιστεύω πως δοκιμάζοντας να ακολουθήσετε τους 10 αυτούς απλούς κανόνες σίγουρα θα γκρινιάξετε λιγότερο, σίγουρα θα μειωθούν οι φορές που θα φωνάξετε και σίγουρα θα γλιτώσετε πολλούς καυγάδες!

Καλές διακοπές λοιπόν!

Μαρία Ιωαννίδου

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Αρθροπλαστική καρπού

Χιλιάδες αναπηρίες χεριών αποτρέπει κάθε χρόνο σε

+ View

Ρινοπλαστική: Μπορώ να

Ανεπιφύλακτα συστήνεται η χρήση χειρουργικής

+ View

Πως επηρεάζει ο νέος

Οι πάσχοντες από νόσο του Πάρκινσον, αν και

+ View

8 δεδομένα που ίσως δεν

Ο καταρράκτης είναι μία από τις συχνότερες

+ View

Ταλαιπωρία και

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους ασθενείς με

+ View

«Νόσος COVID-19 &

Εντυπωσιακά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο συμπόσιο

+ View

Το μήνυμα της Ένωσης

Με αφορμή την 20η Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα

+ View

Διενέργεια και

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί το Υπουργείο Υγείας

+ View

Ενδιαφέροντα

Πονόλαιμος: Συχνός κατά ...

Ο πονόλαιμος χαρακτηρίζεται από πόνο στο ...

+ View

14η Επιστημονική Ημερίδα ...

Η Ευρωκλινική Παίδων, πιστή στο ετήσιο ραντεβού ...

+ View

Ο εξαναγκασμός σε ...

Ο ύπνος, αποτελεί μία βασική ανθρώπινη ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

3ο συνέδριο ...

Το 3ο συνέδριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης ...

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας διοργανώνει το 14ο ...

9ο Συνέδριο Βιοχημείας και ...

Η Ελληνική Εταιρία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης σας ...

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Το 11ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα: «Θεωρία ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top