Τίτλοι Νέων:
Αρτηριακή υπέρταση: Ένας σιωπηλός «δολοφόνος» -- "«Ζαλίζομαι», «άνοιξε η μύτη μου», «έχω ..." -- 07 Δεκεμβρίου 2021
Γιορτές εν μέσω γλυκών, πανδημίας και Σακχαρώδη Διαβήτη -- "Παραδοσιακά οι περισσότεροι επιστρέφουν ..." -- 07 Δεκεμβρίου 2021
Πρωτοποριακή επέμβαση Ελλήνων γιατρών αντιμετώπισε σπάνια νόσο. -- "Πρωτοποριακή επέμβαση, τόσο για τα ..." -- 01 Δεκεμβρίου 2021
Κρυολιπόλυση: Πιο αποτελεσματικοί οι πολλαπλοί κύκλοι θεραπείας -- "Οι πολλαπλοί κύκλοι κρυολιπόλυσης ..." -- 30 Νοεμβρίου 2021
ΠΕΑΝΔ "Ζω τη ζωή με ένα τραγούδι" Ένα μοναδικό τραγούδι για ένα σημαντικό ... -- "Η Μελίνα Ασλανίδου ερμηνεύει με την ..." -- 29 Νοεμβρίου 2021
Αυξημένος σίδηρος: Τι πρέπει να ξέρετε. -- "Η αυξημένη συγκέντρωση σιδήρου στο αίμα ..." -- 28 Νοεμβρίου 2021
Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα: Πως αποφεύγεται; -- "Η υιοθέτηση των τάσεων της μόδας για ..." -- 27 Νοεμβρίου 2021
Το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας φωτίζεται μπλε για την έναρξη της καμπάνιας της ΠΕΑΝΔ «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι»

Ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ) σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας, διοργανώνει σειρά δράσεων και ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και τη βελτίωση της υγείας, της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη Τύπου 1.

 

Ο φετινός Νοέμβριος, μήνας ευαισθητοποίησης για το διαβήτη, είναι ιδιαίτερος, καθώς συμπληρώνονται 100 έτη από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η οποία έχει σώσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές και έχει αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση του διαβήτη. Η ΠΕΑΝΔ, θέλοντας να τον τιμήσει με ξεχωριστό τρόπο, αλλά και να κάνει πράξη το στόχο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη για ανεμπόδιστη πρόσβαση στη φροντίδα, ξεκινάει την εκστρατεία της με στόχο την αφύπνιση του κοινού στην αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το διαβήτη και τις επιπτώσεις του στην υγεία.

Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη Η έναρξη της καμπάνιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) «Ζω τη ζωή μ΄ ένα τραγούδι», μιας καμπάνιας με σημαντικό σκοπό, κηρύσσεται από το Δήμο Αθηναίων. Την Κυριακή 14/11, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 18:00, και στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας θα φωτισθεί με ένα υπέροχο μπλε χρώμα. Για την αποφυγή συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας, η φωταγώγηση του σιντριβανιού θα μεταδοθεί από τα social media της ΠΕΑΝΔ και του Δήμου Αθηναίων, που έχει θέσει την καμπάνια υπό την αιγίδα του.

Η φωταγώγηση του σιντριβανιού θα συνοδευτεί από τη μετάδοση μηνυμάτων που θα απευθύνουν η Πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κ. Σοφία Μανέα, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων κ. Μανόλης Καλαμπόκας και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Η φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων και μνημείων την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με το μπλε χρώμα του συμβόλου της νόσου είναι μια ενέργεια που ξεκίνησε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και χρησιμοποιείται παγκοσμίως, καθώς προσελκύει την προσοχή και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για το διαβήτη.

Στο πλαίσιο έναρξης της καμπάνιας, συνεργάτες της Π.Ε.Α.Ν.Δ, παιδίατροι – παιδοδιαβητολόγοι εξειδικευμένοι στο Διαβήτη Τύπου 1, θα επισκέπτονται σε σταθερή μηνιαία βάση τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων με σκοπό να εξετάζουν δωρεάν, μετά από παραπομπή των παιδιάτρων, περιστατικά για τα οποία υπάρχει υποψία διαβήτη ή τα νεοδιαγνωσμένα παιδιά που χρειάζονται παρακολούθηση.

Επιπλέον, στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα, θα διατίθενται ενημερωτικά έντυπα της Π.Ε.Α.Ν.Δ για τους γονείς, με χρήσιμες πληροφορίες για το Διαβήτη Τύπου 1, ενώ στις οθόνες που βρίσκονται στις αίθουσες αναμονής τους θα πραγματοποιείται προβολή ενημερωτικού spot.

Η συνεργασία έρχεται να καλύψει μία μεγάλη ανάγκη των κατοίκων του Δήμου της Αθήνας, και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για μία νόσο με ανησυχητικά αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης παγκοσμίως, η οποία μάλιστα προσβάλλει κατά κύριο λόγο το πιο πολύτιμο μέρος της κοινωνίας μας, τα παιδιά και τους νέους.

Στις 29 Νοεμβρίου ο Δήμος Αθηναίων θα φιλοξενήσει στο Σεράφειο Κολυμβητήριο Συνέντευξη Τύπου της Π.Ε.Α.Ν.Δ, όπου σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της Ελλάδας, την Panik Records, θα παρουσιαστεί ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο στα άτομα με ΣΔτ1 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αθηναίων, καθώς και την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, (ΕΔΕ), η οποία βρίσκεται πάντα δίπλα μας, που αγκάλιασαν την καμπάνια μας θέτοντάς την υπό την αιγίδα τους.

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Αρτηριακή υπέρταση: Ένας

«Ζαλίζομαι», «άνοιξε η μύτη μου», «έχω

+ View

Γιορτές εν μέσω γλυκών,

Παραδοσιακά οι περισσότεροι επιστρέφουν μετά τις

+ View

Πρωτοποριακή επέμβαση

Πρωτοποριακή επέμβαση, τόσο για τα ελληνικά όσο

+ View

Κρυολιπόλυση: Πιο

Οι πολλαπλοί κύκλοι κρυολιπόλυσης μπορούν να

+ View

ΠΕΑΝΔ "Ζω τη ζωή με ένα

Η Μελίνα Ασλανίδου ερμηνεύει με την αγαπημένη σε

+ View

Αυξημένος σίδηρος: Τι

Η αυξημένη συγκέντρωση σιδήρου στο αίμα είναι

+ View

Νύχια που μπαίνουν στο

Η υιοθέτηση των τάσεων της μόδας για επιλογή

+ View

Σχέσεις: Καλύτερο σεξ

Το σεξ σίγουρα δεν σταματάει στα 50 (ή στα 60,

+ View

Ενδιαφέροντα

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα ...

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα είναι, τα πιο συχνά ...

+ View

Καρκίνος του προστάτη: ...

Νέες οδηγίες για τον καρκίνο του προστάτη ...

+ View

2ο Διεθνές Συνέδριο ώμου ...

Η Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

15ο Διεθνές Συνέδριο ...

Με κορυφαίες κεντρικές ομιλίες ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο για ...

10o Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών επιστρέφει και γιορτάζει τα 10 ...

17ο Συνέδριο ...

Το Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής Cardio Athena 2021 που ...

48ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Οι νεότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top