Τίτλοι Νέων:
2η Εκπαιδευτική Διημερίδα Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ: «Χειρουργική Ογκολογία Πεπτικού & ... -- "Στην Αθήνα, το επίκεντρο των ..." -- 10 Απριλίου 2024
Οι Ιογενείς Ηπατίτιδες στο επίκεντρο της Επιστημονικής Ημερίδας «Αιχμές στην ... -- "Με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην ..." -- 09 Απριλίου 2024
Δωρεάν εξετάσεις από το Metropolitan στην Κάσο -- "Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν oι κάτοικοι ..." -- 05 Απριλίου 2024
2nd Athens Coloproctology Meeting με ευρεία διεθνή συμμετοχή-5-6 Απριλίου 2024 -- "Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 ..." -- 04 Απριλίου 2024
Μεταμορφοψία: Ένα παραμελημένο σύμπτωμα στα μάτια -- "Η μεταμορφοψία αποτελεί μία οπτική ..." -- 01 Απριλίου 2024
Νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ειδικότητα της Αναισθησιολογίας -- "Webinar 22/4/24 - Νέο Πρόγραμμα ..." -- 01 Απριλίου 2024
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης; Τι μπορεί να σημαίνει; -- "Τα τελευταία χρόνια όλο και ..." -- 30 Μαρτίου 2024

Σε όλους μας έχει τύχει να ακούσουμε φίλους ή γνωστούς ή ανθρώπους της οικογενείας μας, να διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να μασήσουν γιατί κάποιο δόντι πονάει ή έχει σπάσει, ή πρήζεται ή έχει κινητικότητα.

 

Συνήθως λόγω φόβου και έλλειψης χρόνου η πρώτη αντιμετώπιση είναι κάποιο αντιβιοτικό και πολύ αργότερα επίσκεψη στον οδοντίατρο.

«Τα φάρμακα όμως δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Απλώς καλύπτουν το πρόβλημα και ιδιαίτερα τα αντιβιοτικά με ανεξέλεγκτη χρήση οδηγούν την άμυνα του οργανισμού σε κατάρρευση.

Δρ. Κωστομοίρη Δέσποινα, Χειρουργός-Οδοντίατρος Η υγεία του στόματος είναι αφετηρία και προϋπόθεση της γενικότερης καλής υγείας του οργανισμού. Σωστή μάσηση σημαίνει καλύτερη πέψη. Καθημερινή στοματική υγιεινή μετά από κάθε γεύμα με βούρτσισμα και νήμα και κάθε 6 μήνες check up στον οδοντίατρο για καθαρισμό σημαίνει έλλειψη φλεγμονών και μικροβίων στο στόμα από τυχόν ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, ή τερηδόνες» επισημαίνει η κ. Δέσποινα Κωστομοίρη, Χειρουργός Οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική και προσθέτει:

«Οδοντιατρικές σωστές αποκαταστάσεις, απονευρώσεις, σφραγίσματα, αποκατάσταση των δοντιών που λείπουν με γέφυρες ή εμφυτεύματα και γενικότερα ολοκληρωμένες θεραπευτικές και ταυτόχρονα αισθητικές αποκαταστάσεις εξασφαλίζουν τη σωστή σύγκλειση – μάσηση, έλλειψη περαιτέρω καταστροφής των δοντιών, και δίνουν χαρά στον ασθενή.

Είναι γνωστό ότι τα νοσήματα της στοματικής κοιλότητας συνδέονται με προβλήματα και στα υπόλοιπα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού και υπάρχει αλληλοεπίδραση όπως π.χ. ο διαβήτης, το καρδιαγγειακό σύστημα, το άσθμα, οι ορμονικές διαταραχές, η λήψη φαρμάκων κ.ο.κ.

Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα στα δόντια όπως κακοσμία, τερηδόνες, σπασμένα δόντια, κακό χρώμα, συνήθως έχουν και πρόβλημα ψυχολογικό. Φοβούνται. Ταυτόχρονα ντρέπονται. Ντρέπονται για το άσχημο χαμόγελό τους, αλλά φοβούνται και τον οδοντίατρο. Δικαιολογημένα, γιατί παλαιότερα η αντιμετώπιση του οδοντιατρικού ασθενούς ήταν άνευ ψυχολογικής προσέγγισης και με φτωχότερα επιστημονικά μέσα και τεχνικές από ανειδίκευτους επιστήμονες οδοντιάτρους.

Σήμερα όμως, η εξειδίκευση των οδοντιάτρων, η χρήση εξελιγμένων μηχανημάτων και τεχνικών καθώς και η γνώση της ψυχολογίας του οδοντιατρικού ασθενούς δίνουν τη δυνατότητα στον οδοντίατρο να είναι πραγματικά στην «υπηρεσία» του ασθενούς. Προσεγγίζοντας ο οδοντίατρος και κατανοώντας την ψυχολογία του ασθενούς του, διαπιστώνει ότι ο ασθενής σήμερα θέλει να θεραπευθεί σωστά, γρήγορα, χωρίς πόνο και ταυτόχρονα με το maximum αισθητικό αποτέλεσμα.

Αυτό το αποτέλεσμα του δίνει όχι μόνο τη στοματική του υγεία αλλά και την ψυχική του υγεία. Τον κάνει να χαμογελά, να μην ντρέπεται και να μην φοβάται.

Οι ειδικευμένοι επιστήμονες – οδοντίατροι έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες. Απονευρώσεις που ολοκληρώνονται σε ένα ραντεβού, τοποθέτηση εμφυτευμάτων και αποκατάσταση με δόντια σε 1-2 ραντεβού, (εφ’ όσον οι προϋποθέσεις του στόματος συνηγορούν γι’ αυτό), σφραγίσματα λευκά, περισσότερα από ένα, σε ένα ραντεβού. Αλλαγή της εμφάνισης του στόματος με lifting με όψεις ρητίνης σε 2 ώρες χωρίς πόνο, τρόχισμα και αναισθησία, λευκάνσεις με laser, καθώς και χρήση laser για θεραπείες του στόματος.

Όλα αυτά πριν από λίγα χρόνια θα έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα όμως είναι γεγονός από εξειδικευμένους οδοντίατρους, που έχουν την οδοντιατρική γνώση, τη δυνατότητα της διάγνωσης και θεραπείας, του σωστού σχεδιασμού, τη σωστή ομάδα συνεργατών έτσι ώστε να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε θεραπεία, χρόνο, αισθητικό αποτέλεσμα» καταλήγει η κ. Κωστομοίρη.

Δημοφιλή Άρθρα

2η Εκπαιδευτική

Στην Αθήνα, το επίκεντρο των επιστημονικών

+ View

Οι Ιογενείς Ηπατίτιδες

Με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη

+ View

Δωρεάν εξετάσεις από το

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν oι κάτοικοι της Κάσου

+ View

2nd Athens

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 η

+ View

Μεταμορφοψία: Ένα

Η μεταμορφοψία αποτελεί μία οπτική διαταραχή η

+ View

Νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης

Webinar 22/4/24 - Νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην

+ View

Αίσθημα συνεχούς

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ασθενείς

+ View

4η Επιστημονική Εκδήλωση

Θεραπευτική αντιμετώπιση με την νεότερη

+ View

Ενδιαφέροντα

Διατροφή και Οφθαλμός

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη διεθνή ...

+ View

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: ...

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης έχει οριστεί ως η ...

+ View

5 τροφές που μπορούν να ...

Για πολλούς ανθρώπους, η μάχη κατά της φλεγμονής ...

+ View

Συνέδρια

Στα Ιωάννινα, το 1ο ...

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποδολογίας και Αισθητικής Άκρων, ...

13ο Συνέδριο ...

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ...

19ο Ετήσιο Συνέδριο: ...

Στη σύγχρονη εποχή, η αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ...

20ο Πανελλήνιο ...

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) αποτελεί το επιστημονικό ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Scroll to top