Τίτλοι Νέων:
Στραβό διάφραγμα: Γιατί πολλοί αποφεύγουν το χειρουργείο; -- "Συχνά ακούμε για το στραβό διάφραγμα, ..." -- 07 Μαρτίου 2021
Διφθερίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζετε. -- "Η διφθερίτιδα, η οποία πριν την ..." -- 07 Μαρτίου 2021
Lockdown και άσκηση στο σπίτι: Τι να προσέχετε -- "Αύξηση παρουσιάζουν οι τραυματισμοί ..." -- 07 Μαρτίου 2021
«Η ΡευΜΑζήν δίπλα στη γυναίκα» (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 2021) -- "Από το 1977, όταν καθιερώθηκε από τον ..." -- 06 Μαρτίου 2021
Συζήτηση: Γυναίκα, καρκίνος και άθληση - Live Streaming από το ΚΠΙΣΝ, 08.03.21 -- "Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, τη ..." -- 04 Μαρτίου 2021
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ)

Υποστηρίξτε τις εκδηλώσεις μας για την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ 2015

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ), η οποία “γιορτάζεται” στις 19 Μαΐου, ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με τις ακόλουθες δράσεις:

1. «Μεταμορφώστε το “ταμπού”… Παίξτε μαζί μας!»

Από τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 έχει ξεκινήσει ήδη, με την έμπρακτη συμπαράσταση του κόσμου, η προσπάθειά μας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με τίτλο «Μεταμορφώστε το “ταμπού”Παίξτε μαζί μας!», όπου ασθενείς και φίλοι «μεταμορφώνουν» το χαρτί υγείας και βγαίνουν με αυτό selfie φωτογραφίες. Στη συνέχεια τις κοινοποιούν στη σελίδα του συλλόγου μας στο Facebook (https://www.facebook.com/pages/) και στο χρονολόγιό τους. Με αυτό τον τρόπο φίλοι και γνωστοί επισκέπτονται τη σελίδα μας στο Facebook και την ιστοσελίδα μας (http://www.crohnhellas.gr/), όπου ενημερώνονται για τις παθήσεις μας, τα δικαιώματά μας ως ασθενείς και τις δράσεις μας.

bathroom paper

Κοινοποιήστε την καμπάνια στους φίλους σας στο facebook και ζητήστε τους να μας υποστηρίξουν έμπρακτα αλλά και με φαντασία!!!

 

2. Εθελοντική Αιμοδοσία

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 διοργανώθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του συλλόγου μας, η οποία καλύπτει τις συχνές ανάγκες των συνασθενών μας για αίμα. Όποιος εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα για εμάς, μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Αττικής ή άλλης περιφέρειας και οποιαδήποτε ημέρα αρκεί να ζητήσει η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά.

aimodosia011-300x142
Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε αίμα! Γι’αυτό ζητήστε από φίλους και συγγενείς σας να ενισχύσουν την τράπεζά μας όποτε μπορούν!!!


3. Διανομή ενημερωτικού υλικού

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, ομάδα εθελοντών και μέλη του συλλόγου θα επισκεφθούν νοσοκομεία της Αττικής και άλλων περιφερειών της χώρας όπου και θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια σε ασθενείς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των γαστρεντερολογικών κλινικών.

leaflet
Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει τους εθελοντές μας στη διανομή ας επικοινωνήσει με την κα Λαντζανάκη στο 697 670 9919 για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας!!!


4. ΙΦΝΕ και εξελίξεις

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, στη Θεσσαλονίκη στις 6.00μμ στο Κτίριο Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), Προξένου Κορομηλά 51, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα “ΙΦΝΕ και εξελίξεις” από το ειδικό γαστρεντερολόγο, επιστημονικό συνεργάτη Β’ ΠΠ Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο Μάριο Κατσαρό.

gg57406767
Μη ξεχνάτε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ αν θέλετε να βοηθήσετε στην καλύτερη οργάνωση της παρουσίασης επικοινωνήστε με τον κο Ηρακλή Τσιούρα στο 694 260 3976!!!5. Νόσος Crohn και Ελκώδης Κολίτιδα – Σύνδεση με Ρευματικά Νοσήματα, Άγχος και Στρες

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 στις 7.00 μ.μ στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπου και θα απαντηθούν ερωτήματα για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, τη σύνδεσή τους με τις ρευματικά νοσήματα, καθώς ένας στους δύο ασθενείς με ΙΦΝΕ παρουσιάζει και κάποιο είδος ρευματοπάθειας, τον ρόλο του άγχους και του στρες στην ανάπτυξη των ΙΦΝΕ, πόσο άμεσα συνδεδεμένα είναι και πώς επηρεάζουν τη μετέπειτα εξέλιξή τους.
Ομιλητές θα είναι ο Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά Χάρης Τζάθας, η Ρευματολόγος, Επιμελητής Α΄ στη Ρευματολογική Κλινική στο Ασκληπιείο της Βούλας Αντωνία Ελέζογλου, και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ανθρωπίνων Σχέσεων Βάσια Καραγιώργου.


παρουσίαση


Μη ξεχνάτε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ για πρώτη φορά η παρουσίαση θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας μόλις 5 λεπτά από τη στάση του μετρό σε Ομόνοια και Πανεπιστήμιο… οπότε περιμένουμε να σας δούμε εκεί!!!
 

6. Ανοικτή εκδήλωση στην Αθήνα

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία Μοναστηρακίου με κεντρικό σύνθημα «Παίξτε μαζί μας!». Όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα και να συμμετάσχουν εμπράκτως στη νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, βγάζοντας selfie φωτογραφίες. Όσο για τους μικρούς μας φίλους, με τη βοήθεια της δημιουργού origami Ηλέκτρας Νέγκα θα φτιάξουν πρωτότυπες κατασκευές από χαρτί υγείας και θα «μαγειρέψουν» παραμύθια με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κώστα Στοφόρο και τη μαγική τράπουλα της παραμυθοκουζίνας του, μαθαίνοντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο ότι κανένας δεν αξίζει την απομόνωση, πόσο μάλλον ένας ασθενής.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού.


monastiraki-epixirimatias


Βάλτε στο ημερολόγιο σας το Σάββατο 23 Μαίου, πάρτε τα παιδιά σας και τους φίλους σας μαζί και ελάτε να παίξετε μαζί μας!!!


7. «Χαμένοι στη Μετάφραση»

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4/Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί, με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, εκδήλωση με τίτλο «Χαμένοι στη Μετάφραση». Με ένα μίνι θεατρικό έργο η ηθοποιός και συγγραφέας Εμμανουέλλα Αλεξίου, που υπογράφει και τα κείμενα, και η ηθοποιός Ισαβέλλα Βλασιάδου θα αναδείξουν το χάσμα στην επικοινωνία μεταξύ ασθενών και γιατρών. Αυτό το χάσμα, ο business and executive coach Ηλίας Γαληνός θα επιχειρήσει με τον δικό του τρόπο να γεφυρώσει.


Lost In Translation


Την εκδήλωση λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα παρακολουθήσει κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης συγκεκριμένος αριθμός ασθενών και ιατρών.

 

ΠΗΓΗ : HELLESCC

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Στραβό διάφραγμα: Γιατί

Συχνά ακούμε για το στραβό διάφραγμα, αλλά λίγες

+ View

Διφθερίτιδα: Τι πρέπει

Η διφθερίτιδα, η οποία πριν την γενίκευση των

+ View

Lockdown και άσκηση στο

Αύξηση παρουσιάζουν οι τραυματισμοί κατά τη

+ View

Η σχέση των χρόνιων

Με δεδομένο ότι η λοίμωξη COVID-19 προσβάλλει το

+ View

«Η ΡευΜΑζήν δίπλα στη

Από το 1977, όταν καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ η 8η

+ View

Συζήτηση: Γυναίκα,

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, τη Δευτέρα 8

+ View

Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Κατά το διάστημα 22/02/2021 – 11/04/2021 θα

+ View

Καρκίνος προστάτη: Ποιος

Μεταξύ των διαγνωστικών τεχνικών για την

+ View

Ενδιαφέροντα

Επιστροφή στο σχολείο: ...

Τα ΩΡΛ προβλήματα που παρουσιάζονται στις ...

+ View

“50ο Πανελλήνιο ...

Η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία (E.O.E.), ...

+ View

3 νέα φάρμακα για τους ...

3 νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση της ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

17ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό ...

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και Διευθύντρια της ...

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης στις ιδιαίτερες συνθήκες ...

3ο συνέδριο ...

Το 3ο συνέδριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης ...

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας διοργανώνει το 14ο ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top