Τίτλοι Νέων:
Η τεχνητή νοημοσύνη σύμμαχος στην διάγνωση και πρόληψη της διαβητικής ... -- "Ο διακεκριμένος χειρουργός ..." -- 27 Νοεμβρίου 2020
U=U |Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Θετικής Φωνής -- "Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική ..." -- 23 Νοεμβρίου 2020
Ρίζες υδροξυλίου: Τα απολυμαντικά της φύσης που καταπολεμούν τους ιούς -- "Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πέφτει η ..." -- 28 Οκτωβρίου 2020
«Λοιμώξεις στο Σταυροδρόμι του 2020» 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2020 Divani ... -- "Το Συνέδριο του Μεσογειακού Ινστιτούτου ..." -- 27 Οκτωβρίου 2020
Ρομποτική Χειρουργική Θεραπεία της Παχυσαρκίας: Μέθοδοι και πλεονεκτήματα -- "Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια ..." -- 26 Οκτωβρίου 2020
Προστάτης: Οι κίνδυνοι από τις καθυστερήσεις στη θεραπεία -- "Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος ..." -- 25 Οκτωβρίου 2020
Ρίζες υδροξυλίου: Τα απολυμαντικά της φύσης που καταπολεμούν τους ιούς

Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πέφτει η θερμοκρασία, κλεινόμαστε ολοένα περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους οι οποίοι, όταν δεν έχουν συνεχή και επαρκή φυσικό αερισμό, γεμίζουν εύκολα με κάθε είδους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Στα παθογόνα αυτά συμπεριλαμβάνονται ιοί, βακτήρια, μύκητες και αλλεργιογόνα, που άλλοτε αιωρούνται στον αέρα και άλλοτε καταλήγουν στις επιφάνειες των αντικειμένων και μπορεί να προκαλέσουν από μικρά έως και πολύ μεγάλα προβλήματα στην υγεία μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι περνάμε κατά μέσο όρο το 87% της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους. Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε σε αυτούς είναι καθοριστική για την υγεία μας, γιατί εισπνέουμε 6-10 λίτρα αέρα κάθε λεπτό ή 15.000 λίτρα αέρα την ημέρα. Σύμφωνα όμως με άλλες έρευνες, που πραγματοποίησε την τελευταία 20ετία ο αμερικανικός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας (Environmental Protection Agency), ο αέρας στους εσωτερικούς χώρους συχνά φέρει περισσότερους ρύπους απ' ό,τι αυτός στους υπαίθριους. Μάλιστα η ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων αποτελεί έναν από τους πέντε κυριότερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Η συνεχής έκθεση σε φτωχής ποιότητας, μολυσμένο αέρα στους εσωτερικούς χώρους, έχει συχνά αρνητικές συνέπειες για την υγεία

Έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη νοσημάτων των πνευμόνων και της καρδιάς, αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού, μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες και το άσθμα, να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό ή να οδηγήσει σε κόπωση και ναυτία. Επιπλέον, σε έναν κλειστό και ελλιπώς αεριζόμενο χώρο εύκολα διασπείρονται οι ιοί της γρίπης, τα παθογόνα που προκαλούν πνευμονία ή γαστρεντερίτιδα, αλλά και ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος προσβάλλει ολοένα περισσότερους ανθρώπους στη χώρα μας.

Επιπρόσθετα, ο φτωχός αερισμός ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας η οποία από μόνη της αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εξάρσεις αλλεργιών όπως το άσθμα. Ακόμα και ξενιστές όπως τα κουνούπια αποτελούν μεγαλύτερη απειλή σε χώρους με παγιδευμένο αέρα. Έχει υπολογιστεί πως η βελτίωση του φυσικού αερισμού στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να μειώσει κατά τουλάχιστον 20% τις πνευμονοπάθειες.

Ωστόσο δεν έχουν όλα τα κτίρια τη δυνατότητα επαρκούς φυσικού αερισμού των χώρων τους, ενώ αμέτρητα είναι όσα διαθέτουν χώρους που δεν αερίζονται (π.χ. δεν διαθέτουν παράθυρο). Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αρμόδιοι οργανισμοί όπως ο αμερικανικός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας (Environmental Protection Agency, EPA) συνιστούν καθαρισμό του αέρα με φορητές συσκευές που τον καθαρίζουν και απολυμαίνουν, καθώς και αναβάθμιση των φίλτρων αέρα στα κεντρικά συστήματα αερισμού, θέρμανσης και κλιματισμού που επηρεάζουν ολόκληρα τα κτίρια.

Οι καθαριστές αέρα στον εσωτερικό χώρο μειώνουν σημαντικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς στο εσωτερικό περιβάλλον

Οι φορητές συσκευές καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα είναι σχεδιασμένες για να καθαρίζουν τον αέρα σε έναν ενιαίο χώρο ή δωμάτιο και να μειώνουν σημαντικά την εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση. Υπάρχουν καινοτόμες συσκευές που δρουν χωρίς να ανακυκλώνουν τον αέρα, αποτρέποντας έτσι τη διασπορά των παθογόνων μικροοργανισμών, ενώ κατορθώνουν να απομακρύνουν από τον αέρα και τα παθογόνα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία υδροξυλίων που διαθέτουν.

Η παραγωγή ριζών υδροξυλίου (hydroxyl radicals) είναι μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό. Τα hydroxyl radicals είναι ενεργά στοιχεία που υπάρχουν στη φύση και είναι υπεύθυνα για τη φυσική απολύμανση του αέρα. Έχει βρεθεί ότι οι ρίζες υδροξυλίου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από βλαβερούς ρύπους, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και τα διοξείδια του αζώτου και του θείου.

Όλες αυτές τις ιδιότητες αξιοποίησε σουηδική εταιρία συσκευών καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα δημιουργώντας συσκευές -η λειτουργία των οποίων μιμείται τη φύση- για να καταστρέφουν τα παθογόνα στο εσωτερικό περιβάλλον. Έτσι, οι συσκευές αυτές, μπορούν να απολυμάνουν τον εσωτερικό χώρο αποτελεσματικά και όχι μόνο εξουδετερώνουν σχεδόν όλα τα αερομεταφερόμενα παθογόνα, αλλά στοχεύουν επίσης σε βακτήρια και ιούς που υπάρχουν στις επιφάνειες.

Η τεχνολογία με υδροξύλια δεν χρειάζεται φίλτρα και δεν ανακυκλώνει τον αέρα

Εξίσου σημαντικό είναι ότι αυτές οι συσκευές καθαρισμού του αέρα, δεν χρειάζονται φίλτρα, αφού λειτουργούν με αναλώσιμες κασέτες υπεροξειδίου του υδρογόνου. Επιπλέον, δεν κάνουν μόνο καθαρισμό αλλά και απολύμανση του αέρα. Όταν οι συσκευές τεθούν σε λειτουργία, διασπάται το υπεροξείδιο του υδρογόνου και απελευθερώνονται στον αέρα ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου οι οποίες στοχεύουν τους αερομεταφερόμενους μικροοργανισμούς και τους εξουδετερώνουν. Ο αέρας αρχίζει να απολυμαίνεται από τα πρώτα λεπτά και με την 24ωρη λειτουργία των συσκευών βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητά του.

Υπάρχουν επιστημονικές δημοσιεύσεις - δεδομένα (π.χ. μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Hospital Infection) ότι οι συγκεκριμένες συσκευές μπορεί να μειώσουν αποτελεσματικά τις συγκεντρώσεις των μολυσμένων σταγονιδίων του αέρα (αερολύματα) και των επιφανειών ακόμα και μέσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ανάμεσα στα παθογόνα που εξουδετερώνουν περιλαμβάνονται ιοί της γρίπης όπως ο Η1Ν1, ο ανθεκτικός χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), οι νοροϊοί, το κλωστηρίδιο difficile, ο ασπέργιλλος κ.ά.

Επιπλέον, σε μεγάλα νοσοκομεία της Σουηδίας, της Βρετανίας και άλλων χωρών έχει αποδειχθεί ότι οι συσκευές αυτές μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα από τους παθογόνους μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες), τα αλλεργιογόνα (γύρη, μούχλα, ακάρεα οικιακής σκόνης, τρίχωμα ζώων), τον καπνό των τσιγάρων και τις οσμές της κουζίνας ή της κλεισούρας.

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη

Ο διακεκριμένος χειρουργός οφθαλμίατρος, διδάκτωρ

+ View

Σύσκεψη εργασίας της

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα

+ View

U=U |Το νέο τηλεοπτικό

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”

+ View

Ρίζες υδροξυλίου: Τα

Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πέφτει η

+ View

«Λοιμώξεις στο

Το Συνέδριο του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελέτης

+ View

Ρομποτική Χειρουργική

Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια διατροφική και

+ View

Προστάτης: Οι κίνδυνοι

Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός

+ View

Εθελοντική δράση σε Σάμο

Ευαισθητοποιημένοι από το πρόβλημα της πανδημίας

+ View

Ενδιαφέροντα

Ακράτεια ούρων: Που ...

Η ακράτεια ούρων είναι ένα πολύ συνηθισμένο ...

+ View

Δεν βοηθούν στη ...

«Επικίνδυνα» για την οδήγηση είναι τα γυαλιά με ...

+ View

ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ ΝΕΟΣ ...

Α. ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης στις ιδιαίτερες συνθήκες ...

3ο συνέδριο ...

Το 3ο συνέδριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης ...

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας διοργανώνει το 14ο ...

9ο Συνέδριο Βιοχημείας και ...

Η Ελληνική Εταιρία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης σας ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top