Τίτλοι Νέων:
Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης -- "Συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό ..." -- 27 Μαρτίου 2024
Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία»: 28 Μαρτίου 2024, 15:00 - ... -- "Ομιλητής: Καθηγητής Ανδρέας Λάζαρης ..." -- 27 Μαρτίου 2024
Ημερίδα: «Η φαρμακολογία της επιληψίας στη σύγχρονη επιληπτολογία» -- "Σημαντικά θέματα που αφορούν τη ..." -- 27 Μαρτίου 2024
Συναντήσεις με Ψυχολόγους στον ΙΑΝΟ της Αθήνας -- "Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ..." -- 24 Μαρτίου 2024
-Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 20/3 Στοματική Υγεία: Πώς συντελεί στο να ... -- "Σε όλους μας έχει τύχει να ακούσουμε ..." -- 20 Μαρτίου 2024
Ανακουφιστική Φροντίδα Ασθενών που πάσχουν από καρκίνο -- "Τα τελευταία 24ωρα επανήλθε στη ..." -- 15 Μαρτίου 2024
Ενδοαυλικό laser: Η σύγχρονη αντιμετώπιση για τους κιρσούς

Σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον η σύγχρονη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας και των ενοχλητικών κιρσών επιβάλλεται να είναι ενδοαυλική (ενδοφλέβιο Laser-ενδοαυλική θερμική σαφηνεκτομή).

 

Η δημιουργία φλεβικών κιρσών στα πόδια πιθανόν να υποκρύπτει παθολογία στη φλεβική κυκλοφορία, όπως την αύξηση του όγκου του αίματος έως και 30-40% και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων και άτονων φλεβικών ελκών στην περιοχή κάτω από τη μεσότητα της γαστροκνημίας, με εξαιρετικά δύσκολη, τις περισσότερες φορές, επούλωση και έντονο πόνο.

Δρ. Ξηρομερίτης  Ν. Κωνσταντίνος, Αγγειοχειρουργός «Η πάθηση αυτή είναι εξελικτική με τάση επιδείνωσης σε βάθος χρόνου. Οι ήδη υπάρχοντες κιρσοί αυξάνονται σε διάμετρο, μήκος και αριθμό. Τυπικά συμπτώματα αποτελούν ο πόνος, ο καύσος, ο κνησμός, το οίδημα και οι νυχτερινές κράμπες όταν το πόδι βρίσκεται σε απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση», τονίζει κ. Κωνσταντίνος Ν. Ξηρομερίτης, MD, PHD, MSC Αγγειοχειρουργός - Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Δ´ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής-Ενδοαυλικό Laser Φλεβικών Παθήσεων του Metropolitan General.

Πολύ συχνά οι φλεβικοί κιρσοί μπορεί και να αιμορραγήσουν. Σε έδαφος φλεβικής ανεπάρκειας και κιρσών έχουμε επιπλέον και μια αυξημένη πιθανότητα θρόμβωσης, κατάσταση δυνητικά απειλητική ακόμα και για την ίδια τη ζωή αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και με την ενδεδειγμένη αντιπηκτική αγωγή.

Σύμφωνα πάντα με τις προσφάτως αναθεωρημένες κατευθυντήριες οδηγίες, η πλέον σύγχρονη και ταυτόχρονα αποτελεσματική θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών οφείλει να είναι ενδοαυλική (ενδοφλεβικός αποκλεισμός μείζονος ή ελάσσονος σαφηνούς με Laser). Η κλασική δε χειρουργική αντιμετώπιση (σαφηνεκτομή) εκτελείται μόνο σε ασθενείς πολύ προχωρημένου σταδίου (5-10% των περιπτώσεων) όπου δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν οι νεότερες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.

Εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα, κιρσοί τέλος

Η θεραπεία είναι εύκολη, ανώδυνη και απαιτεί την εφαρμογή τοπικής διογκωτικής αναισθησίας σε συνδυασμό με ταυτόχρονη χορήγηση ήπιας μέθης. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα και σε υπερήλικες ακόμα ασθενείς με συνοδά σημαντικά προβλήματα υγείας να αντιμετωπίσουν τη φλεβική ανεπάρκεια βελτιώνοντας σε απίστευτο βαθμό το βιοτικό τους επίπεδο και την καθημερινότητά τους μη κινδυνεύοντας ταυτόχρονα από θρομβώσεις.

Μετά το ολοκληρωτικό σφράγισμα (ενδοαυλικός αποκλεισμός) της μείζονος είτε της ελάσσονος σαφηνούς με τη διαδικασία του Laser ακολουθούν, τις περισσότερες φορές, πολλαπλές τοπικές μικροφλεβεκτομές που δεν ξεπερνούν σε μήκος το μισό χιλιοστό και τις περισσότερες φορές δε χρειάζονται ούτε καν συρραφή.

Οι κιρσοί πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρούνται άμεσα μετά τη διενέργεια του ενδοφλέβιου Laser γιατί αν παραμείνουν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα αποτελούν αίτιο υποτροπής μέσω ερεθίσματος που δίνει η ύπαρξή τους στον οργανισμό να ξεκινήσει μια διαδικασία δημιουργίας νέων φλεβιδίων (νεοαγγείωση) με σκοπό να δώσουν ξανά αίμα στους κενούς αίματος κιρσούς.

«Η θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών χωρίς μικροφλεβεκτομές που φέρεται διαφημιζόμενη τελευταία, εκτός από το γεγονός ότι δεν δίνει άμεσα λύση και οριστικά τέλειο αποτέλεσμα δεν αποτελεί επ’ ουδενί την ενδεδειγμένη και πλέον αποτελεσματική θεραπεία. Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο οι συνοδευτικές του ενδοφλέβιου Laser μικροφλεβεκτομές σε ασθενείς με φλεβική ανεπάρκεια και κιρσούς κρίνονται απολύτως αναγκαίες και δεν πρέπει να αποφεύγονται», καταλήγει ο κ. Ξηρομερίτης.

Δημοφιλή Άρθρα

Μπαράζ κλοπών και

Συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή

+ View

Κύκλος διαδικτυακών

Ομιλητής: Καθηγητής Ανδρέας Λάζαρης Την Πέμπτη

+ View

Ημερίδα: «Η φαρμακολογία

Σημαντικά θέματα που αφορούν τη φαρμακολογία της

+ View

Συναντήσεις με

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΙΝΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ

+ View

Επιστημονική Ημερίδα "Η

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για

+ View

-Παγκόσμια Ημέρα

Σε όλους μας έχει τύχει να ακούσουμε φίλους ή

+ View

Ανακουφιστική Φροντίδα

Τα τελευταία 24ωρα επανήλθε στη δημοσιότητα το

+ View

«Ενδυνάμωση νεαρών

Το Ινστιτούτο Prolepsis σας προσκαλεί σε ανοιχτή

+ View

Ενδιαφέροντα

Σκωληκοειδίτιδα: Αρκεί η ...

Πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα έχει κάθε ...

+ View

Πώς ο τραυματισμός του ...

Μια πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε τις μεταλλάξεις ...

+ View

Απώλεια βάρους: Έξυπνα ...

Η απώλεια βάρους αποτελεί στόχο πολλών ανθρώπων, ...

+ View

Συνέδρια

13ο Συνέδριο ...

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ...

19ο Ετήσιο Συνέδριο: ...

Στη σύγχρονη εποχή, η αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ...

20ο Πανελλήνιο ...

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) αποτελεί το επιστημονικό ...

3o Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, Η Ελληνική Εταιρεία ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Scroll to top