Τίτλοι Νέων:
Ο νέος κορωνοϊός και η υγεία των ματιών μας -- "Τι είναι ο κορωνοϊός; Υπάρχουν ..." -- 14 Ιουλίου 2020
«Πράσινο φως» για την έγκριση θεραπείας για την Κυστική Ίνωση στην Ευρώπη -- "Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση ..." -- 02 Ιουλίου 2020
Αν. Μαριόλης: «Ύψιστο βραβείο η ευγνωμοσύνη στα μάτια του πλησίον» -- "Εκ βαθέων συνέντευξη του διευθυντή του ..." -- 01 Ιουλίου 2020
Οίδημα της ωχράς: Πως αντιμετωπίζεται μία από τις σοβαρότερες επιπλοκές του ... -- "Όταν ένα άτομο έχει σακχαρώδη διαβήτη, ..." -- 30 Ιουνίου 2020
Σφριγηλά μπράτσα: Βρείτε τη λύση που σας ταιριάζει -- "Η χαλάρωση και το τοπικό λίπος στα ..." -- 29 Ιουνίου 2020
Γιατί να προτιμήσετε τα εμφυτεύματα και όχι τις γέφυρες;

Από τον Tακτικό Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρίδη,

Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ   Πανεπιστημίου  Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες, Η.Π.Α.(U.C.L.A)  Διευθυντής Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός»

Διευθυντή Κλινικής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Γναθοχειρουργικής και Εμφυτευματολογίας  της Eurodentica Specialized Dental Care
Oταν λείπουν δόντια στους ενήλικες, υπάρχει η παλιά μέθοδος της τοποθέτησης γέφυρας ή η νέα και πιο λειτουργική, των εμφυτευμάτων

Με απλά λόγια, το εμφύτευμα αντικαθιστά  την ρίζα ενός δοντιού που λείπει. Τα εμφυτεύματα  είναι κυρίως από τιτάνιο το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι καλώς ανεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο γιατρός που τοποθετεί τα εμφυτεύματα πρέπει  να είναι εξειδικευμένος.  Είναι δυνατόν να γίνει τόσο με τοπική αναισθησία στο ιατρείο όσο και με «μέθη» σε ασθενείς που έχουν φοβία με τις χειρουργικές επεμβάσεις στο στόμα. Προκειμένου να υπάρχει το άριστο αποτέλεσμα, συνεργάζονται δύο ειδικότητες γιατρών ο γναθοπροσωπικός  χειρουργός  και ο προσθετολόγος.
Η Εμφυτευματολογία αποτελεί τμήμα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, ειδικότητα της Οδοντιατρικής και της Ιατρικής η οποία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων & θεραπευτικών εφαρμογών, όπως η απλή ή χειρουργική εξαγωγή ενός δοντιού, τα τραύματα από ατυχήματα, η ορθογναθική χειρουργική, η ογκολογική χειρουργική, η αποκατάσταση διαφόρων ελλειμμάτων του προσώπου, η αντιμετώπιση σχιστιών, η θεραπεία κύστεων των γνάθων, κλπ.

Παλαιότερα τα εμφυτεύματα δεν ήταν οστεοενσωματούμενα όπως είναι σήμερα, δεν ήταν από τιτάνιο αλλά από άλλα μέταλλα και επίσης  τοποθετούσαν  τις προσθετικές αποκαταστάσεις αμέσως μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με πενιχρά και αμφίβολα αποτελέσματα.

Τα οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα ανακαλύφθηκαν από τον καθηγητή P.J. Branemark στην Σουηδία, ο οποίος τοποθέτησε το πρώτο οδοντικό εμφύτευμα από τιτάνιο, σε ασθενή στα τέλη της δεκαετίας 1970. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται από  το 1985 και έκτοτε  παρουσιάζουν μία πολύ καλή πορεία, λύνοντας πολλά προβλήματα. Πλέον πολλές εταιρίες σε διάφορες χώρες του κόσμου κατασκευάζουν  εμφυτεύματα από τιτάνιο.

Σήμερα  τοποθετούνται εμφυτεύματα  και σε περιοχές του στόματος όπου δεν υπάρχει ικανοποιητική ποσότητα  οστού.  
Στις περιπτώσεις αυτές χρησιμοποιείται αυτομόσχευμα, δηλαδή οστό που λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή ή και ετερομόσχευμα.
Μετά από 3- 4 μήνες γίνεται και η προσθετική αποκατάσταση.

Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται  σε διάφορα μεγέθη και τελευταία η επιφάνειά τους έχει αδροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επιφάνεια πρόσφυσης  και οι χρόνοι αναμονής για την τοποθέτηση των προσθετικών αποκαταστάσεων να είναι μικρότεροι. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις, προσωρινής προσθετικής αποκατάστασης την ίδια μέρα και μόνιμης μετά από 3 μήνες περίπου, οπότε και το εμφύτευμα έχει πλήρως οστεοενσωματωθεί.

Το μετεγχειρητικό στάδιο διαρκεί 2- 4 ημέρες, και ο ασθενής καλύπτεται με αντιβίωση και παυσίπονο. Στην αρχή υπάρχει ένα ελαφρύ οίδημα, το οποίο όμως υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των εμφυτευμάτων σε σχέση με τις γνωστές μας γέφυρες, είναι ότι δεν χρειάζεται να τροχιστούν τα παρακείμενα δόντια. Πρωταρχικό μέλημα του οδοντιάτρου είναι να μην επηρεάζονται τα υγιή δόντια προκειμένου να θεραπευθεί ή να αποκατασταθεί ένα άλλο δόντι που λείπει. Επίσης η μάσηση και η ομιλία, δεν επηρεάζονται καθόλου με τα εμφυτεύματα.  Σε περίπτωση ολικής απώλειας δοντιών, είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε σε ακίνητες προσθετικές εργασίες με 5 - 8 εμφυτεύματα ή να κατασκευάσουμε οδοντοστοιχίες οι οποίες στηρίζονται σε 2 - 4 εμφυτεύματα.  Οι προσθετικές εργασίες που τοποθετούνται πάνω στα εμφυτεύματα αισθητικά, κάποιες φορές, δείχνουν καλύτερες και από τα φυσικά δόντια.

Μία από τις  τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των εμφυτευμάτων, μας αναφέρει ο Καθηγητής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής , Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης , είναι η τοποθέτηση σε μία ημέρα και του εμφυτεύματος και της προσθετικής εργασίας, μέσω μίας τεχνολογίας  3D, όπου ένας υπολογιστής λαμβάνει μία ολική απεικόνιση του στόματος την οποία ο γιατρός στέλνει σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Στοκχόλμη όπου ρομπότ  εκτελεί προσομοίωση, δηλ. μάσηση με εικονική γνάθο.

Ο γιατρός λαμβάνει οδηγίες στην συνέχεια, για την σωστή 100% τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και την άμεση τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας. Αυτή η μέθοδος, που είναι πολύ διαδεδομένη στο  Hollywood, προσελκύει ασθενείς από όλο τον κόσμο.
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου κάποιες ασθένειες εμποδίζουν  την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, π.χ. ανεξέλεγκτος διαβήτης, ασθενείς που λαμβάνουν διφωσφονικά φάρμακα, ασθενείς σε χημειοθεραπεία κ.λ.π.

Γενικά, τα εμφυτεύματα είναι κατάλληλα για όλους τους ενήλικες, ακόμη και σε μεγάλη  ηλικία, έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, άνω του 96% ενώ η ιατρική έρευνα εξελίσσεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ εμφυτεύματος και προσθετικής αποκατάστασης.

Το όμορφο και λειτουργικό χαμόγελο είναι σημαντικός παράγοντας για την αυτοπεποίθησή μας και την υγεία μας!
 

www.eurodentica.gr,  Τηλ. 210 82 57 050, 210 61 95 760-1. 

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Ο νέος κορωνοϊός και η

Τι είναι ο κορωνοϊός; Υπάρχουν πολλοί τύποι ιών

+ View

Ένα νέο εθνικό σύστημα

Η δημόσια συζήτηση για τη ριζική αναδιάρθρωση του

+ View

Αναλυτική έκθεση της

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί

+ View

«Πράσινο φως» για την

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (ΕΦΑΧ –

+ View

Αν. Μαριόλης: «Ύψιστο

Εκ βαθέων συνέντευξη του διευθυντή του Κέντρου

+ View

Οίδημα της ωχράς: Πως

Όταν ένα άτομο έχει σακχαρώδη διαβήτη, είναι

+ View

Σφριγηλά μπράτσα: Βρείτε

Η χαλάρωση και το τοπικό λίπος στα μπράτσα είναι

+ View

Πρόσβαση των ασθενών σε

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας χαιρετίζει την πρόσφατη

+ View

Ενδιαφέροντα

Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς ...

Ολοένα και πιο κοντά στην όσο το δυνατόν πιο ...

+ View

Προστάτης: Πότε πρέπει ...

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον ...

+ View

Λιπομεταμόσχευση για την ...

Η λιπομεταμόσχευση, η αλλιώς αποκαλούμενη ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης στις ιδιαίτερες συνθήκες ...

3ο συνέδριο ...

Το 3ο συνέδριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης ...

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας διοργανώνει το 14ο ...

9ο Συνέδριο Βιοχημείας και ...

Η Ελληνική Εταιρία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης σας ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top