Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής ... -- "Παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων της ..." -- 20 Νοεμβρίου 2019
Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο παίζει η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας; -- "Η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή ..." -- 19 Νοεμβρίου 2019
Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Ατυχημάτων: Μια γιατρός ... -- "Κάθε χρόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ..." -- 18 Νοεμβρίου 2019
Αμιγής αδυναμία στους μυς μυϊκή κατάπτωση και μυϊκή κόπωση -- "Το σύμπτωμα της μυϊκής αδυναμίας είναι ..." -- 17 Νοεμβρίου 2019
Προσοχή στις μεταβολές στο λαιμό των παιδιών συνιστούν οι Ω Ρ Γ -- "Οι γονείς που διαπιστώνουν οποιαδήποτε ..." -- 16 Νοεμβρίου 2019
Νόσος Πάρκινσον: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις θεραπείες -- "Η νόσος Πάρκινσον είναι μία προοδευτικά ..." -- 15 Νοεμβρίου 2019
29ο Συνεδριακό Εργαστήριο «Νέες Προοπτικές στην Αλλεργιολογία» -- "Επιστημονικό Πρόγραμμα Για 3 ημέρες ..." -- 14 Νοεμβρίου 2019
Ενημέρωση για το ΓΝ Λαμίας.

5η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

Τετάρτη 2/11/2016, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων,  στο Δημαρχείο της πόλης συνάντηση τοπικών φορέων με αντικείμενο τα οξέα και χρονίζοντα προβλήματα του ΓΝ Λαμίας.

Στην συνάντηση ήταν προσκεκλημένοι η διοίκηση της 5ης ΥΠε, με εκπροσώπους τον διοικητή  κ. Νέστορα Αντωνίου  και τον υποδιοικητή  κ. Δημήτριο Δημητριάδη και  τον  διοικητή του ΓΝ Λαμίας  Ζυγούρη Παναγιώτη.

Κατά την τοποθέτησή τους οι διοικητές της 5ης ΥΠε, ανέφεραν ότι:

Καλύφθηκαν οι άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου που προέκυψαν από την αιφνίδια ασθένεια των 3 από τους 4 αναισθησιολόγους του τμήματος.  Πιο συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η παρουσία αναισθησιολόγων (από τα Νοσοκομεία Τρικάλων, Χαλκίδας και Άμφισσας) για τη διεξαγωγή τακτικών και εκτάκτων χειρουργείων αλλά και την κάλυψη του τακτικού και εφημεριακού προγράμματος έως την επιστροφή των γιατρών που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια (15 με 20 Νοεμβρίου).

Επιπλέον, με την συνδρομή Γενικών Ιατρών και αγροτικών Ιατρών από τα διασυνδεδεμένα με το Νοσοκομείο Κέντρα Υγείας της περιοχής, αντιμετωπίζεται το ζήτημα κάλυψης των εφημεριακών αναγκών  του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
    Το Νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί το αμέσως επόμενο διάστημα, δίχως προβλήματα στην εφημεριακή του κάλυψη, με μικρές όμως καθυστερήσεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων ημερών, σε σχέση με τον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων.
    Στην κατεύθυνση της μεσοπρόθεσμης αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, έχουν ήδη προκηρυχθεί τέσσερις (4) μόνιμες θέσεις παιδιάτρων, δύο (2) μόνιμες θέσεις αναισθησιολόγων και μία (1) θέση επικουρικού αναισθησιολόγου.
    Για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου, προτάθηκε η συνεργασία του Επιστημονικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Νοσοκομείου με την ΥΠε, προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς οι ανάγκες σε προσωπικό έτσι να ενταχθούν στον άμεσο προγραμματισμό προσλήψεων της περιφέρειας.

Στην συνάντηση αυτή επισημάνθηκαν, από τον Τοπική Αυτοδιοίκηση,  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ Λαμίας, μέσα από την κατάθεση των θέσεων και των απόψεων όλων των συμμετεχόντων και κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η διοίκηση της 5ης ΥΠε συμφώνησε να συνεργαστεί με ομάδα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Νοσοκομείο, προκειμένου να δοθούν άμεσες και πρακτικές λύσεις σε διάφορα ζητήματα του Νοσοκομείου.

Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο

Παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων της Κίνας και

Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο

Η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας