Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς η τεχνολογία «απελευθερώνει» τους πάσχοντες -- "Ολοένα και πιο κοντά στην όσο το ..." -- 24 Ιουνίου 2019
Πρωκτικές ραγάδες. Προσοχή συνιστούν οι ειδικοί. -- "Ένα στα δέκα άτομα (άνδρες και ..." -- 23 Ιουνίου 2019
Ραγοειδίτιδα: Τι είναι η φλεγμονή στο μάτι που απείλησε την όραση της Mel B -- "Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι ..." -- 22 Ιουνίου 2019
Υγεία: Master-C.L.A.S.S 2019 -- "Η Στ’ Χειρουργική Κλινική του ΥΓΕΙΑ ..." -- 20 Ιουνίου 2019
Λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο: Τι πρέπει να ξέρετε. -- "Ο σταφυλόκοκκος είναι μικρόβιο που ..." -- 15 Ιουνίου 2019
Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκατοντάδων νέων  το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών του Mediterranean College Θεσσαλονίκης

Το Mediterranean College διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκατοντάδων νέων, το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με θέμα

«Όταν ακόμα και τα δευτερόλεπτα έχουν σημασία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εγκαταστάσεις του Πολυχώρου WE, με την υποστήριξη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), της Training Rescue Team και της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης.

Η Δρ Μαρία Μήτσιου, Εθελόντρια της Ο.ΔΙ.Κ και Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, φοιτητές και καθηγητές, τονίζοντας  τη σημασία του να είναι όλοι ανεξαιρέτως  έγκυρα καταρτισμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό.

Στη συνέχεια ο κ. Φεζούδης Κωνσταντίνος, Εθελοντής και Πρόεδρος της Ο.ΔΙ.Κ. παρουσίασε ατυχήματα που μπορεί κάποιος να συναντήσει στην καθημερινότητά του, από μια απλή ρινορραγία μέχρι και την καρδιακή ανακοπή, και τους σωστούς χειρισμούς που μπορεί να κάνει ένα εθελοντής και που μπορούν να αποδειχθούν σωτήριοι. Η θεματολογία του σεμιναρίου, αφορούσε τις πρώτες βοήθειες, ενώ δόθηκαν πρακτικές οδηγίες και γνώσεις παροχής των πρώτων βοηθειών στους παρευρισκόμενους συμμετέχοντες στο 5ωρο σεμινάριο.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την εθελοντική προσφορά βοήθειας στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές φυσικές ή μη καταστροφές, στην έρευνα και διάσωση ατόμων από όλων των ειδών τα ατυχήματα, καθώς και η παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ. εκπαιδεύονται συνεχώς σε ενότητες Ά βοηθειών από επαγγελματίες στους αντίστοιχους χώρους αλλά και από κρατικούς φορείς.

Η Training Rescue Team, ιδρύθηκε το 2015 με στόχο να παρέχει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα A' βοηθειών σε πολίτες, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, επαγγελματίες υγείας, εταιρείες, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους. Προσφέρει μια σειρά από βασικά και εξειδικευμένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε προνοσοκομειακό επίπεδο καλύπτοντας έτσι όλες τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης σε αστικό και μη περιβάλλον.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό και σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

Ιnfo: Mediterranean College Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4, τηλ.: 2310287779, http://www.medcollege.edu.gr/

«Το κάπνισμα επιφέρει

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ημερίδα

Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς