Παραλία ώρα μηδέν: οι αισθητικές επεμβάσεις λίγο πριν από το καλοκαίρι -- "Το καλοκαίρι είναι πρακτικά εδώ και για ..." -- 15 Μαΐου 2018
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 15η γιορτή για τον εθελοντισμό που ... -- "H “Ανοιχτή Αγκαλιά – Φίλοι Κοινωνικής ..." -- 15 Μαΐου 2018
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι πρώτοι αντηλιακοί φακοί επαφής -- "Τους πρώτους φωτοχρωμικούς φακούς ..." -- 14 Μαΐου 2018
Καρκίνος του προστάτη: 10 πράγματα που κάθε άνδρας πρέπει να γνωρίζει -- "Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας, ..." -- 13 Μαΐου 2018
Διατροφή για το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης -- "H ποιοτική διατροφή κατά τη διάρκεια ..." -- 12 Μαΐου 2018
Ακμή: 7 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να καθυστερεί η θεραπεία -- "Η ακμή θεωρείται η κατεξοχήν ..." -- 10 Μαΐου 2018
Παγκόσμιο Συνέδριο της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής ΝΑ Ευρώπης

Το έκτο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS 2017), το μόνο ουσιαστικά Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων,  θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017.

Η ρομποτική χειρουργική πρόσφατα έγινε 16 ετών (εγκρίθηκε από τον FDA το 2001), ενώ στη χώρα μας μετράμε πλέον πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον συγκεκριμένο τομέα. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας με Πρόεδρο τον Καθηγητή Χειρουργικής κ. Nίκο Νικητέα.

H SEERSS αντιπροσωπεύει την μοναδική  επιστημονική κοινότητα των χειρουργών Νοτιοανατολικής Ευρώπης που εφαρμόζουν την ελάχιστα τραυματική χειρουργική με χρήση ρομποτικού συστήματος.

Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων:

Γενικοί Χειρουργοί, Ουρολόγοι, Γυναικολόγοι, Θωρακοχειρουργοί, Καρδιοχειρουργοί, Ωτορινολαρυγγολόγοι.

Το καινοτόμο και περιεκτικό πρόγραμμα του SEERSS 2017 σχεδιάστηκε για να μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις στην κλινική εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής. Αναγνωρισμένοι χειρουργοί από όλες τις χώρες του SEERSS, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο, θα συζητήσουν για τις τεχνικές, τα προβλήματα, τα κλινικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις στον τομέα τους. Διεθνούς φήμης χειρουργοί θα παρουσιάσουν ό,τι νεώτερο υπάρχει στον τομέα της ρομποτικά-υποβοηθούμενης χειρουργικής και θα είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες.

Συνεπώς, το συνέδριο θα αποτελέσει μία αξιοσημείωτη ευκαιρία για εκπαίδευση τόσο για τους έμπειρους όσο και για τους νεώτερους χειρουργούς. Οι ενότητες είναι αφιερωμένες στη ρομποτική χειρουργική ανώτερου και κατώτερου πεπτικού, τη βαριατρική χειρουργική, τη χειρουργική ήπατος-χοληφόρων, τη χειρουργική ενδοκρινών αδένων, την ουρολογία, τη γυναικολογία, την καρδιοχειρουργική, τη θωρακοχειρουργική, , την ωτορινολαρυγγολογία και τη χειρουργική ογκολογία.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος στις ραγδαίες εξελίξεις στη ρομποτική χειρουργική των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, καθώς και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου, που θα παρουσιασθούν από κορυφαίους Έλληνες, Ευρωπαίους και Αμερικανούς χειρουργούς.

Σκοπός της διεθνούς αυτής συνάντησης μεταξύ άλλων, είναι να παρουσιάσει τις σημαντικότερες κλινικές ενδείξεις της ρομποτικής χειρουργικής σε ειδικευμένους και ειδικευομένους χειρουργούς, ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, φοιτητές, νοσηλευτές και επαγγελματίες παραϊατρικών ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στη χειρουργική επιστήμη και τις πρόσφατες εφαρμογές που απαντώνται στην κλινική πρακτική.

Οι παράμετροι εκκίνησης ενός νέου προγράμματος ρομποτικής χειρουργικής στην Ευρώπη καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης και αναγνώρισης κέντρων αναφοράς θα αναλυθούν σε ξεχωριστές ενότητες. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται ακόμη στην πρόσφατη ανάπτυξη και εξέλιξη της Ρομποτικής Χειρουργικής Μιας Τομής (Single Site). Επιστημονικές εργασίες θα παρουσιαστούν στη μορφή ελευθέρων ανακοινώσεων και θα περιλαμβάνουν ένα άριστο επιστημονικό υλικό που επέλεξε με προσοχή η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου.

Μεταξύ των διεθνών προσκεκλημένων ομιλητών, ο «πατέρας» της ρομποτικής χειρουργικής Richard M. Satava από το πανεπιστήμιο της Washington των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιήσει την κεντρική εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου για το σήμερα και το αύριο της ρομποτικής χειρουργικής.

Το SEERSS έχει σκοπό να προωθήσει την υψηλή ποιότητα στη χειρουργική με χρήση ρομπότ, προσκαλώντας εξειδικευμένους χειρουργούς από όλο τον κόσμο που θα προεδρεύουν και θα συντονίζουν τις συζητήσεις. Οι κατασκευάστριες εταιρείες θα παρουσιάσουν νέα εργαλεία που έρχονται να ενισχύσουν τα τρέχοντα συστήματα. Φοιτητές και απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική,  Ρομποτική Χειρουργική και Τήλεχειρουργική» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συμμετέχουν στο συνέδριο με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της διαρκούς εξέλιξης της χειρουργικής στις επόμενες γενιές χειρουργών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://seerss2017.com/

Παραλία ώρα μηδέν: οι

Το καλοκαίρι είναι πρακτικά εδώ και για

Με μεγάλη επιτυχία