ΚΕΘΕΑ | «Ετήσια Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των ... -- "Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 13:00 τo ..." -- 25 Φεβρουαρίου 2020
Η Ελλάδα μένει πίσω στην πορεία της εξάλειψης της ηπατίτιδας C -- "Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ..." -- 25 Φεβρουαρίου 2020
Ο αφόρητος πονόδοντος που δεν έχει καμία σχέση με τα δόντια σου -- "Η Μαρία Π. απολάμβανε το δείπνο με τον ..." -- 24 Φεβρουαρίου 2020
Τα ναι και τα όχι πριν από το ραντεβού για τα ενέσιμα -- "Ένα από τα πλεονεκτήματα των ενέσιμων ..." -- 23 Φεβρουαρίου 2020
Οι δράσεις μας για τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού -- "Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική ..." -- 22 Φεβρουαρίου 2020
Ομάδες Στήριξης | «Απιστία. Προδοσία - Θυμός - Εκδίκηση» -- "ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ OΧΙ ΜΟΝΟ ..." -- 21 Φεβρουαρίου 2020
Η Affidea εξαγόρασε τα διαγνωστικά κέντρα του ΥΓΕΙΑ

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2017 - Η Affidea  Ευρωιατρική, μέλος του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Ομίλου στις υπηρεσίες Εξωνοσοκομειακής Φροντίδας και ιδιαίτερα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Ακτινοθεραπείας, ανακοίνωσε την εξαγορά των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, που αποτελείται από δύο πλήρως εξοπλισμένα διαγνωστικά κέντρα στο Περιστέρι και στην Αθήνα (περιοχή Hilton).

Επιπλέον, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας για την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η συμφωνία αυτή εδραιώνει και εξελίσσει τη σχέση μεταξύ των δύο Ομίλων, η οποία εγκαινιάστηκε με τη συνεργασία τους στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, τον Ιανουάριο του 2017.

Τόσο ο Όμιλος Affidea, όσο και ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ αποτελούν, ο καθένας στον τομέα του, ιδιαίτερα σημαντικές δυνάμεις στο χώρο της υγείας. Ο  Όμιλος ΥΓΕΙΑ πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες στη νοσοκομειακή φροντίδα, ενώ η Affidea αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, με εδραιωμένη παρουσία σε 16 χώρες.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο πρωτοπόρων Ομίλων και τους δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουν ο καθένας αποκλειστικά στο πεδίο εξειδίκευσής του, που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την Affidea Ευρωιατρική και η Δευτεροβάθμια Περίθαλψη για τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ.

Παράλληλα, οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών εταιρειών αποκτούν ακόμη ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης, διατήρησης της υγείας και διάγνωσης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας. Τέλος, το εγνωσμένης αξίας ιατρικό δυναμικό του Ομίλου ΥΓΕΙΑ αποκτά τη δυνατότητα μέσω της Affidea να προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε εξωνοσοκομειακό επίπεδο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ευρωιατρική, κ. Θεόδωρος Καρούτζος δήλωσε με την ευκαιρία της ανακοίνωσης: «Η εξέλιξη αυτή μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ είναι μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Affidea, καθώς διευρύνει το πεδίο δράσης της και αλλάζει τη δυναμική της.  Μέσα από στρατηγικά επιλεγμένες, υψηλού επιπέδου συνεργασίες στοχεύουμε να γίνουμε ο πλέον αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Όμιλος Affidea λειτουργεί με γνώμονες τον σεβασμό στον άνθρωπο και στη ζωή, την πρωτοπορία και την αξιοπιστία που τον έχουν καταστήσει κέντρο αναφοράς στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης σημείωσε: «Η σύμπραξη με την Affidea Ευρωιατρική, έναν αξιόπιστο και σύγχρονο πάροχο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μάς παρέχει αφενός τη βεβαιότητα ότι οι ασθενείς που μας εμπιστεύονταν “βρίσκονται σε καλά χέρια” και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες, και αφετέρου τη δυνατότητα να αφοσιωθούμε στον κατεξοχήν τομέα δραστηριοποίησής μας, αυτόν της δευτεροβάθμιας περίθαλψης».

Ο κ. Θανάσης  Λοπατατζίδης, Group Director Outpatient Solutions Development του Ομίλου Affidea, σχολίασε σχετικά: «Στη συνεργασία αυτή βλέπουμε και συμβολικά να συνδέεται στην πράξη το  παρελθόν με το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και η παράδοση να συναντάει την σύγχρονη τεχνολογία αιχμής, καθώς το διαγνωστικό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή Hilton, αποτελεί ένα από τα πρώτα διαγνωστικά κέντρα που λειτούργησαν στην Ελλάδα. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που κάνει τη σύμπραξη αυτή τόσο σημαντική, καθώς οι διεθνώς καινοτόμες πρακτικές της Affidea  συναντώνται με την εμπειρία και τις καταξιωμένες υπηρεσίες ενός επίσης πολύ μεγάλου Ομίλου».

Σχετικά με την Affidea Ευρωιατρική

Η «Αffidea  Ευρωιατρική» ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ελλάδα το 2005, με στόχο την είσοδό της στην ιδιωτική αγορά των διαγνωστικών εργαστηρίων απεικόνισης και βιοπαθολογίας. Σήμερα λειτουργεί ένα εκτεταμένο δίκτυο διαγνωστικών εργαστηρίων τα οποία είναι εγκατεστημένα σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και αισθητικής, ιατρικό εξοπλισμό με τεχνολογία αιχμής, στελεχωμένα από καταξιωμένους στον τομέα τους ιατρούς και συνδεδεμένα μεταξύ τους με το πλέον σύγχρονο σύστημα κλινικής διακυβέρνησης που επιτρέπει στους Έλληνες ασθενείς να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εφάμιλλες με αυτές των Ελβετών, Ιρλανδών, Ιταλών, κ.ά..

Σχετικά με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ

Το Νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1970, και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, κατέχοντας κυρίαρχη θέση στον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας. Είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, απασχολώντας περισσότερους από 3.170 εργαζομένους. Τον Ιανουάριο του 2006, η «MARFIN INVESTMENT GROUP» (MIG) απέκτησε τον έλεγχο του Ομίλου και προχώρησε σε μια σειρά από επενδυτικές πρωτοβουλίες, με στρατηγικό στόχο την δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ σήμερα, διαθέτει 3 νοσοκομεία στην Ελλάδα (ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ)  και ένα στην Αλβανία (ΥΓΕΙΑ ΤΙΡΑΝΩΝ), συνολικής δυναμικότητας 1.261 κλινών, με 52 χειρουργικές αίθουσες, 19 αίθουσες τοκετών και 10 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα διαθέτει εταιρεία εμπορίας ειδικών υλικών, αναλωσίμων, φαρμακευτικών ειδών και ειδών ιατρικής γενικής χρήσης (YLOGIMED) και δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας, παραγωγής και εμπορίας ιατρικών καλλυντικών προϊόντων (BEATIFIC).

ΚΕΘΕΑ | «Ετήσια Έκθεση

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 13:00 τo ΚΕΘΕΑ

Η Ελλάδα μένει πίσω στην

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»