Κορόμηλο: γνωρίστε τα μυστικά του -- "Το κορόμηλο είναι ένα είδος φρούτου, το ..." -- 12 Ιουλίου 2019
Σχέση ιατρού – ασθενούς: Από την ενσυναίσθηση στον εμβολιασμό -- "Η ασθενοκεντρική προσέγγιση σύμμαχος ..." -- 11 Ιουλίου 2019
Έλεγξε τις γνώσεις σου για τον HPV! -- "Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία στην ..." -- 10 Ιουλίου 2019
Υπερπλασία προστάτη: Μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του ύπνου; -- "Σοβαρές επιπτώσεις στη διάρκεια και ..." -- 26 Ιουνίου 2019
Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς η τεχνολογία «απελευθερώνει» τους πάσχοντες -- "Ολοένα και πιο κοντά στην όσο το ..." -- 24 Ιουνίου 2019
Πρωκτικές ραγάδες. Προσοχή συνιστούν οι ειδικοί. -- "Ένα στα δέκα άτομα (άνδρες και ..." -- 23 Ιουνίου 2019
Ποιος μπορεί να μας γιατρέψει

IANOS | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΚΚΙΔΑ

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 20:30 οι εκδόσεις Κουκκίδα και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Αντώνη Λαγγουράνη με τίτλο «Ποιος μπορεί να μας γιατρέψει». Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο, αλλά και για ...όλα όσα δεν κατόρθωσε να συμπεριλάβει σε αυτό. Θα εξηγήσει τη σημασία του γενικού τρόπου ζωής και ειδικά της διατροφής στην πρόληψη και την θεραπεία της αρρώστιας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού για θέματα προσωπικού ενδιαφέροντος.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η σημασία του γενικού τρόπου ζωής (modus vivendi) -και ειδικά της διατροφής-στην πρόληψη και τη θεραπεία της αρρώστιας δεν έχει εκτιμηθεί επαρκώς ακόμα και σήμερα, όχι μόνο από τον περισσότερο κόσμο, αλλά και από πολλούς από εμάς που εκπροσωπούμε την επιστημονική (ή αλλιώς αποκαλούμενη συμβατική, δυτική, τεχνοκρατική, «αλλοπαθητική», σύγχρονη, αλλά και κλασική, καθιερωμένη, επίσημα αναγνωρισμένη ή ορθόδοξη) ιατρική.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Στα τρία κεφάλαια του Πρώτου Μέρους (περί ζωής και διατροφής) επιχειρείται αποσαφήνιση εννοιών και προτείνονται τρόποι θεμελίωσης της υγείας και ανάσχεσης των εκφυλιστικών διαδικασιών. Τα κεφάλαια του Δεύτερου Μέρους αναφέρονται σε μία από τις δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής, τη μεταμόσχευση, άκρως απαραίτητη και σωτήρια, σε περιπτώσεις όπου οι παθολογικές καταστάσεις έχουν προχωρήσει σε μη

αναστρέψιμα στάδια. Τέλος στο Παράρτημα, το οποίο αναφέρεται σε ένα ειδικό θέμα, από τα πιο δύσκολα της ιατρικής, εξηγούνται, με συνθετικό και περιεκτικό τρόπο, μερικοί από τους βασικούς μηχανισμούς που κινητοποιεί ο οργανισμός για τη διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Αντώνης Λαγγουράνης γεννήθηκε στην Άμφισσα Φωκίδας το 1948. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1973. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία κατά την περίοδο 1976-80 και ακολούθως στη Νεφρολογία από το 1980 έως το 1983 (λήψη σχετικών τίτλων 1980, 1983). Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Υπηρέτησε σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών. Από τον Νοέμβριο του 1995 έως το τέλος του 1995 έως το τέλος του 1999 διετέλεσε Διευθυντής (ΕΣΥ) της Υπηρεσίας Συντονισμού και Ελέγχου Εξωνεφρικής Κάθαρσης και Μεταμοσχεύσεων του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Έκτοτε και μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής (ΕΣΥ) του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ». Συμμετείχε και εξακολουθεί να συμμετέχει στην εκπόνηση συγγραμμάτων και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πολλαπλή αρθρογραφία στον ημερήσιο, περιοδικό και επιστημονικό Τύπο, συμμετοχή σε συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει δώσει σειρά διαλέξεων για μεταμοσχεύσεις και διάφορα άλλα ιατρικά θέματα. Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από νοσοκομεία και διάφορους φορείς για την προσφορά του στο χώρο της υγείας, και ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε  ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά. Υπήρξε μαθητής του καθηγητή κλασικής κιθάρας και σολίστα Δημήτρη Φάμπα.

Διακεκριμένος παθολόγος-νεφρολόγος, δούλευε επί δεκαετίες σε μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών και σε σημαντικές θέσεις. Όλα αυτά τα χρόνια της επιτυχούς σταδιοδρομίας του ως νοσοκομειακού γιατρού, εκτός από την ενασχόλησή του με τα προβλήματα υγείας που άπτονται της ειδικότητάς του, δεν έπαυσε να ερευνά με ζήλο και πολλά άλλα γενικότερα προβλήματα της ιατρικής και να ψάχνει, σε διεθνή κλίμακα, για όλα τα επιστημονικά ευρήματα που αφορούν τη σχέση της διατροφής και διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου με την πρόληψη και την θεραπεία της αρρώστιας.

Link Εκδήλωσης:

Link Βιβλίου:

Link Φωτογραφικού υλικού:

Κορόμηλο: γνωρίστε τα

Το κορόμηλο είναι ένα είδος φρούτου, το οποίο

Σχέση ιατρού – ασθενούς:

Η ασθενοκεντρική προσέγγιση σύμμαχος στην

Έλεγξε τις γνώσεις σου

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία στην προσπάθεια

Υπερπλασία προστάτη:

Σοβαρές επιπτώσεις στη διάρκεια και στην ποιότητα

«Το κάπνισμα επιφέρει