Φεστιβαλ για τηνψυσική υγεία 22/23 Σεπτεμβρίου - Ακρόπολη Πλάκα Κουκάκι -- "Ποιοι είμαστε - Βασικός Στόχος Οι ..." -- 10 Σεπτεμβρίου 2018
Νόσος των λεγεωναρίων: Τα κρούσματα αυξάνουν στην χώρα μας -- "Η νόσος των λεγεωναρίων είναι νόσημα ..." -- 17 Αυγούστου 2018
Ουροποιητικό σύστημα: 11 σημαντικές πληροφορίες -- "Η ούρηση είναι μία από τις ζωτικές ..." -- 16 Αυγούστου 2018
Ψυχική υγεία: Γιατί είναι απαραίτητοι οι καλοί φίλοι -- "Οι περισσότεροι από εμάς βασιζόμαστε ..." -- 08 Αυγούστου 2018
Ιος του Δυτικού Νείλου: Τα κρούσματα είναι συχνά αυτό το καλοκαίρι. -- "Κατά την διάρκεια αυτού του ..." -- 30 Ιουλίου 2018
Οι σύλλογοι ασθενών διεκδικούν ενεργό ρόλο στην αξιολόγηση τεχνολογίας υγείας. -- "Με επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό ..." -- 24 Ιουλίου 2018
Η Ευρωκλινική παίδων προσφέρει άμεση και ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια -- "Θέτει στη διάθεση των οικογενειών των ..." -- 24 Ιουλίου 2018
Φεστιβαλ για τηνψυσική υγεία 22/23 Σεπτεμβρίου - Ακρόπολη Πλάκα Κουκάκι

Ποιοι είμαστε - Βασικός Στόχος

Οι humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που δοκιμάστηκε στο παρελθόν σε θέματα ψυχικής υγείας. Προερχόμαστε από κάθε οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, καθώς και από κάθε μορφωτικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό δεν μας διαφοροποιεί, αντίθετα μας ενώνει περισσότερo και βαθύτερα, αναδύοντας αρχές που καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας μας και υποστηρίζουν τις σχέσεις μεταξύ μας.

Σεβασμός, κατανόηση και αποδοχή άνευ όρων για το κάθε μέλος και με ενδιαφέρον και διαθεσιμότητα όταν κάποιος μας καλεί να τον στηρίξουμε. Με αυτόν τον τρόπο εκπαιδευόμαστε και ενισχύουμε την έννοια της αυτοβοήθειας που είναι ο βασικός θεραπευτικός μας στόχος σε συντονισμό και συνεργασία με τους ειδικούς θεραπευτές μας.

Η ιδέα του φεστιβάλ

Έχοντας βαθιά ευγνωμοσύνη για την καλύτερη ζωή που έχουμε σήμερα, πρώτα προς τον εαυτό μας, στα μέλη της ομάδας, τους ανθρώπους που μας στήριξαν, και προς την περιοχή που μας φιλοξενεί τα τελευταία 4 χρόνια, είχαμε την έμπνευση να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ, με την επίγνωση ότι κάτι τέτοιο οργανώνεται για πρώτη φορά, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις, ως δώρο επιστροφής και ευγνωμοσύνης προς όλους αυτούς. Ένα διήμερο φεστιβάλ, στην περιοχή της Ακρόπολης, όπου νιώσαμε από την αρχή ως τόπο μας και ίσως, για πρώτη φορά στην ζωή μας, ότι ανήκουμε γεωγραφικά κάπου, δίχως ποτέ να νιώσουμε ανεπιθύμητοι. Αντίθετα, ήμαστε άνευ όρων αποδεκτοί και ένα από τα πιο ζωντά κομμάτια. Με το φεστιβάλ επιθυμούμε να καλυφτεί, εφ’ όλης της ύλης, η βασικότερη παράμετρος της ανθρώπινης ζωής, η Ψυχική Υγεία. Θα θέλαμε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται γύρω από αυτό το μεγάλο και παρεξηγημένο θέμα το οποίο όπως δείχνουν οι καιροί σήμερα επιζητά την προσοχή μας. Επίσης, θα είμαστε εκεί να υποστηρίξουμε όσους το χρειάζονται μέσα από την εμπειρία μας, την δύναμη και την ελπίδα. Οραματιζόμαστε ένα φεστιβάλ που δεν θα ανήκει σε μια συγκεκριμένη ομάδα αλλά στους κατοίκους της περιοχής και της Αθήνας ευρύτερα. Η φιλοσοφία μας είναι να εμπλακούν όλοι, εμείς οι ίδιοι, οι φίλοι μας και όσοι μένουν ή εργάζονται εδώ και να συμμετέχουμε ενεργά στην δημιουργία του.

Μαζί με εθελοντές

Η ομάδα δεν είναι στατική, είναι ζωντανή, αναπνέει μεγαλώνοντας σε αριθμό και ιδέες. Όλοι προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες, όπως κι εμείς, συγκροτώντας ένα πολύχρωμο σύνολο ανθρώπων που οραματίζεται και θέλει να συμβάλει με αγάπη στην ιδέα αυτή.

Κάλεσμα

Επιθυμούμε και οργανώνουμε μια σειρά από δράσεις που θα φωτίσουν και θα δώσουν φρεσκάδα σε ειδικά θέματα, μερικές φορές δύσκολα, με την ελπίδα ότι θα αφήσουν πίσω κάτι πολύ θετικό και σταθερό. Δεν επιθυμούμε να περιοριστούμε σε κάτι που μπορεί να αφήσει, ίσως, πολύ καλές εντυπώσεις αλλά θα ξεχαστεί γρήγορα. Οραματιζόμαστε ένα ζωντανό σποράκι στην καρδιά της περιοχής και των ανθρώπων της που θα μεγαλώσει και θα ανθίσει.

Σας καλούμε λοιπόν να γιορτάσουμε μαζί δίχως καμμιά προκατάληψη, με γενναιοδωρία και αγάπη προς τον εαυτό μας. Ότι κάνουμε στην ζωή μας το κάνουμε, εντέλει, για την ψυχική μας υγεία διότι έχει επιβεβαιωθεί πλέον ότι όλα ξεκινάνε από εκεί.

“humanlinks - ανθρώπινοι σύνδεσμοι”

Περισσότερες πληροφορίες στο site του φεστιβάλ: festival.humanlinks.gr

Φεστιβαλ για τηνψυσική

Ποιοι είμαστε - Βασικός Στόχος Οι