Έλληνες επιστήμονες κατά του γλαυκώματος. -- "Νέα επιστημονική μελέτη του Ελληνικού ..." -- 22 Φεβρουαρίου 2019
Πως επηρεάζει ο διαβήτης την όραση -- "Περισσότεροι από ένας στους δύο ..." -- 21 Φεβρουαρίου 2019
Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Είναι αποτελεσματικές οι ενέσιμες θεραπείες; -- "Βελτίωση των οδυνηρών συμπτωμάτων της ..." -- 20 Φεβρουαρίου 2019
Λεπτό έντερο: Ένοχο για τα αυτοάνοσα νοσήματα; -- "Η θεραπεία του συνδρόμου διαρρέοντος ..." -- 19 Φεβρουαρίου 2019
PRP: Μήπως το μυστικό της νεότητας κρύβεται στο … αίμα σας; -- "Την προσοχή της ιατρικής αισθητικής και ..." -- 18 Φεβρουαρίου 2019
Μέσα από το στόμα αφαιρείται πλέον ο θυροειδής. -- "Μέσα από το στόμα, χωρίς τομές και ..." -- 17 Φεβρουαρίου 2019
Πρωτοποριακή μελέτη Σουηδών ανοίγη νέους ορίζοντες στη Νευροχειρουργική -- "Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση σοβαρών ..." -- 16 Φεβρουαρίου 2019
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής της Ανοιχτής Αγκαλιάς στην ακριτική Κάσο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 24η χρονιά η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης από τους εθελοντές της “Ανοιχτής Αγκαλιάς” στην ακριτική Κάσο

Η “Ανοιχτή Αγκαλιά” στο πλαίσιο των Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα υπό τον τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» επισκέφτηκε για 24η χρονιά την Κάσο. Στην εκστρατεία έλαβαν μέρος 24 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι προσέφεραν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους στον ακριτικό πληθυσμό του νησιού.

Οι πάντα καλοσυνάτοι και φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού περίμεναν όπως κάθε χρόνο με ενθουσιασμό την “Ανοιχτή Αγκαλιά῾ προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον ετήσιο προληπτικό ιατρικό έλεγχο τους. Εξετάσθηκε το σύνολο του πληθυσμού από τους εθελοντές γιατρούς και όπου κρίθηκε απαραίτητο έγιναν παραπομπές - παιδιών και ενηλίκων  - σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.  Επιπροσθέτως, όπου υπήρχε συγκεκριμένη ανάγκη πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον επισκέψεις.

Στην ομάδα της Ανοιχτής Αγκαλιάς συμμετείχαν ιατροί όλων των ειδικοτήτων καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων:

•    Παιδοχειρουργικές
•    Παιδιατρικές
•    Οφθαλμολογικές
•    Οδοντιατρικές
•    Καρδιολογικές
•    Γυναικολογικές
•    Ορθοπεδικές
•    Βιοχημικές
•    Υπερήχων

Η πρόεδρος της “ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ” κ. Γιολάντα Βλάχου δήλωσε: “Για 24η χρονιά είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το πανέμορφο νησί της Κάσου και να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο σύνολο του πληθυσμού του νησιού. Είναι γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια έχουν δημιουργηθεί ισχυροί προσωπικοί δεσμοί εκτίμησης και φιλίας με τους κατοίκους του νησιού, στο οποίο μάλιστα τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και παράρτημα της “Ανοιχτής Αγκαλιάς ”. Η αγάπη του κόσμου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και όρεξη”.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής της Ανοιχτής Αγκαλιάς στην Κάσο πραγματοποιήθηκε μια όμορφη ψυχαγωγική εκδήλωση για τα παιδιά με χορό και παραδοσιακά τραγούδια δημιουργώντας μια πολύ όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα για τους μικρούς φίλους μας αλλά και για τους γονείς.

Συμπαραστάτες σε όλη την προσπάθεια των εθελοντών της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ είχαμε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τους επαγγελματίες υγείας του νησιού. Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε την ουσιαστική βοήθεια και την άψογη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού για την ασφαλή μεταφορά των εθελοντών και όλου του απαραίτητου φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού προς το ακριτική Κάσο. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Για περισσότερες πληροφορίες:
 "Ανοιχτή Αγκαλιά"
Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής
 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7726814
 www.anoixtiagalia.gr
 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έλληνες επιστήμονες κατά

Νέα επιστημονική μελέτη του Ελληνικού Κέντρου

Πως επηρεάζει ο διαβήτης

Περισσότεροι από ένας στους δύο πάσχοντες από