Οι θέσεις της ΡευΜΑζήν για τα βιο-ομοειδή φάρμακα -- "• Βιο-ομοειδή χαρακτηρίζονται εκείνα τα ..." -- 17 Μαϊος 2019
Νόσος Hashimoto: Μειώνει η θυρεοειδεκτομή τα συμπτώματα; -- "Η ολική θυρεοειδεκτομή μπορεί να ..." -- 16 Μαϊος 2019
Πότε πρέπει να αρχίζει η ορθοδοντική θεραπεία -- "Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας ..." -- 15 Μαϊος 2019
Θυρεοειδης. Μελέτες τον ενοχοποιούν για εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής -- "Οι μεταβολές στη λειτουργία του ..." -- 14 Μαϊος 2019
Γυμναστική με βάρη: Πού οφείλονται οι τραυματισμοί στον ώμο; -- "Υψηλό κίνδυνο τραυματισμού του ώμου και ..." -- 13 Μαϊος 2019
Γιορτή της Μητέρας: Ποιος είναι ο ρόλος της μητέρας, τι γιορτάζουμε -- "Μάνα, μητέρα, μαμά. Μανάδες ηρωίδες, ..." -- 12 Μαϊος 2019
Κνησμός: 10 αιτίες επίμονης φαγούρας στο δέρμα -- "Ο κνησμός είναι κάτι που όλοι μπορούμε ..." -- 12 Μαϊος 2019
Επιστημονική Διημερίδα του Διαβητολογικού Κέντρου του Metropolitan General για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Διημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) που διοργάνωσε η Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του Metropolitan General σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού. Η Επιστημονική Διημερίδα είχε θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης 2018: Η Παθολογία συνεργάζεται και… περιποιεί το Σακχαρώδη Διαβήτη. Νεότερες θεραπευτικές θεωρήσεις στην καθημερινή κλινική πρακτική και στην πρόληψη των επιπλοκών», και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στο Royal Olympic Hotel. Η Διημερίδα ήταν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας με Επιστημονικό Συνεργάτη το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Πρόεδρος της Διημερίδας ήταν ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Μetropolitan General. Παράλληλα, συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων με θεματολογία που στόχευε τόσο στις νεότερες θεραπείες, όσο και στον τομέα της πρόληψης των επιπλοκών του διαβήτη. Θεραπεία με σφαιρική αντιμετώπιση στον ΣΔ σημαίνει πρόληψη ή και θεραπεία των πολλαπλών συν-νοσηροτήτων που τον ακολουθούν ακόμα και όταν είναι καλά ρυθμισμένος.

Συζητήθηκαν ποικίλα θέματα όπως η παχυσαρκία και ο ΣΔ, από τη φυσιολογία και τις ορμόνες, στις θεραπείες και τη γονιμοποίηση, διαβήτης και καρδιαγγειακός κίνδυνος, νεφρά και αυτοανοσία, νεότερες θεραπείες και θεραπευτικές αντιλήψεις, το τεχνητό πάγκρεας, η ημικρανία, η άνοια και η 3η ηλικία στον ΣΔ, ο καρκίνος στον ΣΔ, η πρόληψη και οι νεότερες θεραπείες, λοιμώξεις και εμβολιασμοί, καθώς και πληθώρα άλλων διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζών που παρακολούθησε με ενδιαφέρον το ακροατήριο, γεμίζοντας ασφυκτικά το συνεδριακό χώρο.

Η εγγραφή 820 ατόμων, 75 ομιλητών-προέδρων και το υψηλό επίπεδο των ομιλιών κατέστησαν ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή την επιστημονική προσπάθεια. Η συνεχής ενημέρωση και η στενή συνεργασία μεταξύ των εξειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτών είναι απαραίτητη όχι μόνο γιατί η επιστημονική γνώση σε όλους τους τομείς της Ιατρικής και ιδιαίτερα στον ΣΔ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά και επειδή ο ΣΔ προσβάλλει πολλαπλά τον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας συν-νοσηρότητες.

Οι θέσεις της ΡευΜΑζήν

• Βιο-ομοειδή χαρακτηρίζονται εκείνα τα προϊόντα

Νόσος Hashimoto: Μειώνει

Η ολική θυρεοειδεκτομή μπορεί να μειώσει τα