Τίτλοι Νέων:
Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς η τεχνολογία «απελευθερώνει» τους πάσχοντες -- "Ολοένα και πιο κοντά στην όσο το ..." -- 24 Ιουνίου 2019
Πρωκτικές ραγάδες. Προσοχή συνιστούν οι ειδικοί. -- "Ένα στα δέκα άτομα (άνδρες και ..." -- 23 Ιουνίου 2019
Ραγοειδίτιδα: Τι είναι η φλεγμονή στο μάτι που απείλησε την όραση της Mel B -- "Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι ..." -- 22 Ιουνίου 2019
Υγεία: Master-C.L.A.S.S 2019 -- "Η Στ’ Χειρουργική Κλινική του ΥΓΕΙΑ ..." -- 20 Ιουνίου 2019
Λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο: Τι πρέπει να ξέρετε. -- "Ο σταφυλόκοκκος είναι μικρόβιο που ..." -- 15 Ιουνίου 2019
Ιούνιος: Παγκόσμιος μήνας γονιμότητας

“Σκοπεύεις να μείνεις έγκυος; Ρώτα το γιατρό σου”. Γιατί η έγκαιρη προγεννητική φροντίδα είναι το απαραίτητο συστατικό για μία υγιή σύλληψη και εγκυμοσύνη.

Για μία υγιή σύλληψη και τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού, καθοριστικό ρόλο παίζουν η υγεία των γαμετών, δηλαδή των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων, αλλά και η υγεία της μέλλουσας μητέρας .

Η ποιότητα των ωαρίων δεν επηρεάζει μονάχα την πρώιμη εμβρυϊκή επιβίωση, την εγκαθίδρυση και τη διατήρηση της εγκυμοσύνης και την εμβρυϊκή ανάπτυξη, αλλά ακόμα και την υγεία των ενηλίκων. Η ποιότητα των ωαρίων ή όπως επιστημονικά αναφέρεται η αναπτυξιακή τους ικανότητα, αποκτάται κατά τη διάρκεια της ωοθυλακιογένεσης καθώς μεγαλώνει το ωοκύτταρο και κατά τη διάρκεια της τελικής ωρίμανσης των ωοκυττάρων.

Παρόμοια είναι και η επίδραση του σπέρματος στην εγκαθίδρυση και την εξέλιξη μίας εγκυμοσύνης, αλλά και την υγεία των απογόνων αργότερα, με ολοένα και περισσότερες επιστημονικές μελέτες να επισημαίνουν τo σημαντικό ρόλο που παίζει η προγεννητική φροντίδα και υγεία όχι μόνο στις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν αλλά και τους συντρόφους τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε πρόσφατη κοινή κατευθυντήρια οδηγία του Αμερικάνικου Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων και την Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ο στόχος της προγεννητικής φροντίδας είναι να μειωθεί ο κίνδυνος των δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία τη γυναίκας, του εμβρύου και του νεογνού. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί βοηθώντας τη γυναίκα να βελτιστοποιήσει την υγεία της πολύ πριν από τη σύλληψη, να αντιμετωπίσει τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου και να εκπαιδευτεί σχετικά με το τι απαιτείται για μία υγιή εγκυμοσύνη. Σύμφωνα δε με τους ειδικούς, για μία υγιή σύλληψη και εγκυμοσύνη, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό, από το να ξεκινήσει η προγεννητική φροντίδα πολύ πριν ένα ζευγάρι ξεκινήσει τις προσπάθειες για σύλληψη, ακόμα και αν αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται κάποια μέθοδος αντισύλληψης.

Για να συμβεί αυτό με επιτυχία, στα πλαίσια του ετήσιου γυναικολογικού ραντεβού, ο γιατρός πρέπει να ρωτήσει τη γυναίκα:

“Σκοπεύεις να μείνεις έγκυος μέσα στον επόμενο χρόνο;”

Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε αυτή είναι η κατάλληλη στιγμἠ η γυναίκα και ο σύντροφος της να ξεκινήσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για μία μελλοντική κύηση.

Η έγκαιρη λήψη προγεννητικής φροντίδας και η σωστή προετοιμασία των δύο συντρόφων που προσπαθούν για ένα μωρό, είναι η κεντρική ιδέα της νέας παγκόσμιας ενημερωτικής εκστρατείας των εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής για τη γονιμότητα FERTILOVIT®, “Σκοπεύεις να μείνεις έγκυος; Πες το στο γιατρό σου” η οποία θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η επιστημονική διευθύντρια των FERTILOVIT® στην Ελλάδα, Κα Χαρούλα Μαθιοπούλου Μπιλάλη, BSc MMedSc, μοριακή βιολόγος με εξειδίκευση στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή:

“Η έγκαιρη προγεννητική φροντίδα με στόχο τη βελτίωση των παραμέτρων που επηρεάζουν τη σύλληψη και τη φυσιολογική έκβαση μίας εγκυμοσύνης πρέπει να είναι αυτοσκοπός στην αναπαραγωγική ιατρική. Οι γυναίκες γεννιούνται με όλα τα ωάρια που θα έχουν διαθέσιμα για μία ζωή, με πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες (πχ ηλικία) και παθολογικές καταστάσεις ( πχ διαβήτης, θυρεοειδοπάθεια) να επηρεάζουν τη δυναμική τους για αναπαραγωγή. Στους άνδρες, αν και η παραγωγή νέων σπερματοζωαρίων είναι συνεχής, απαιτούνται περίπου τρεις μήνες για την ολοκλήρωση της παραγωγής νέου σπέρματος, οι οποίοι είναι καθοριστικοί, όπως και η συνολική υγεία του άνδρα, για την ποιότητα του σπέρματος και τη δυναμική του να γονιμοποιήσει το ωάριο και να επηρεάσει θετικά την έκβαση μίας κύησης.

Για αυτό, το να γνωρίζει ένας ιατρός ότι η ασθενής του σκοπεύει να μείνει έγκυος μέσα στον επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και η ίδια η γυναίκα να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να ενημερώσει το γιατρό της για την επιθυμία της να γίνει σύντομα μητέρα, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επιτυχία της προσπάθειας για μία υγιή σύλληψη και εγκυμοσύνη. Γιατί έτσι, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για μία σωστή προετοιμασία (εξετάσεις, διορθωτικές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής, αντιμετώπιση ιατρικών καταστάσεων) που θα οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επειδή μάλιστα η κατάσταση της υγείας των δύο συντρόφων και οι παράγοντες κινδύνου για υπογονιμότητα μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, η παροχή προγεννητικών συμβουλών και η έγκαιρη αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος, θα πρέπει να πραγματοποιούνται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ζωής ενός ζευγαριού, δυνητικά μεγιστοποιώντας την αναπαραγωγική τους κατάσταση και τη θετική έκβαση μίας εγκυμοσύνης”

Σκοπός της εταιρείας FERTILOVIT® είναι η ευαισθητοποίηση ιατρών και ασθενὠν σε παγκόσμιο επίπεδο, με κορύφωση τη συμμετοχή και στο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 35ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), που φέτος θα λάβει χώρα 23 με 26 Ιουνίου στη Βιέννη. O ετήσιος αγώνας δρόμου της ESHRE είναι ένα μεγάλο φιλανθρωπικό γεγονός όλα τα έσοδα του οποίου υποστηρίζουν τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Ασθενών Fertility Europe .

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

«Το κάπνισμα επιφέρει

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ημερίδα

+ View

Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς

Ολοένα και πιο κοντά στην όσο το δυνατόν πιο

+ View

Πρωκτικές ραγάδες.

Ένα στα δέκα άτομα (άνδρες και γυναίκες) στη

+ View

Ραγοειδίτιδα: Τι είναι η

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι η διάσημη

+ View

Υγεία: Master-C.L.A.S.S

Η Στ’ Χειρουργική Κλινική του ΥΓΕΙΑ πραγματοποιεί

+ View

Λοιμώξεις από

Ο σταφυλόκοκκος είναι μικρόβιο που ανήκει στους

+ View

Ημερίδα

Ο Τομέας Καρδιάς του Metropolitan General και το

+ View

Ενδιαφέροντα

Πρόληψη ατυχημάτων στο ...

Ο πνιγμός αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου και ...

+ View

Χάστε τα κιλά των ...

Κατά τη διάρκεια των εορτών όλοι κάναμε ...

+ View

Ενδοφακοί κατα ...

Τσουνάμι επαναστατικών  αλλαγών έρχεται ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Το 11ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα: «Θεωρία ...

“Στη Θεσσαλονίκη το ...

Σε λιγότερο από ένα μήνα η Θεσσαλονίκη υποδέχεται ένα από ...

«Η Υγεία ως Ανθρώπινο ...

Aπό τον Τομέα Υγείας – Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με ...

1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ...

MEDITERRANEAN COLLEGE 1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top