Στα ΜΜΕ αναζητούν γιατρειά οι Έλληνες, αλλά οι πληροφορίες δεν είναι πάντοτε ... -- "Σημαντική πηγή ενημέρωσης για την υγεία ..." -- 21 Σεπτεμβρίου 2019
Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Οι παθοφυσιολογικές ανωμαλίες άρχισαν να ... -- "Η ασθένεια που ονομάζεται τώρα μυαλγική ..." -- 20 Σεπτεμβρίου 2019
Η «Πρόληψη» του Metropolitan Hospital ταξιδεύει σε χωριά των Ιωαννίνων στις 20 ... -- "Άλλη μια εξόρμηση, αυτή τη φορά στα ..." -- 19 Σεπτεμβρίου 2019
Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για την αποτρίχωση με λέιζερ -- "Μπορεί για τους περισσότερους οι ..." -- 19 Σεπτεμβρίου 2019
Δεν βοηθούν στη νυχτερινή οδήγηση τα κίτρινα γυαλιά λένε Αμερικανοί επιστήμονες -- "«Επικίνδυνα» για την οδήγηση είναι τα ..." -- 18 Σεπτεμβρίου 2019
Προσοχή. Από αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα κινδυνεύουν οι δρομείς -- "Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του διεθνούς ..." -- 17 Σεπτεμβρίου 2019
Ιος του δυτικού Νείλου 2019 -- "Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ..." -- 16 Σεπτεμβρίου 2019
Το Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Μυοσκελετικής Ογκολογίας και Διάσωσης Μελών (ISOLS) για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 συνέδρων από 65 χώρες, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Μυοσκελετικής Ογκολογίας και Διάσωσης Μελών (ISOLS), «20th General Meeting of the International Society of Limb Salvage».

Το συνέδριο που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.).

Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής κ. Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος, Διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής, στο ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» και Προέδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Διάσωσης των Mελών (ISOLS).

Με περισσότερες από 800 παρουσιάσεις, οι διακεκριμένοι ξένοι ομιλητές αλλά και οι Έλληνες επιστήμονες θα θίξουν τα πλέον τρέχοντα θέματα στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών όγκων. Μεταξύ των ξένων ομιλητών θα βρίσκονται στην Αθήνα ο Franklin Sim, από τη Mayo Clinic των Η.Π.Α., ο John Healey από το Memorial Sloan Kettering Cancer Center των Η.Π.Α., η Mary O’ Connor από το Πανεπιστήμιο Yale των Η.Π.Α., ο Pietro Ruggieri από το Πανεπιστήμιο της Padova στην Ιταλία, ο Akira Kawai από το Εθνικό Κέντρο για τον Καρκίνο στην Ιαπωνία, η Valerae Lewis από το MD Anderson Cancer Center των Η.Π.Α., ο George Douglas Letson από το Moffitt Cancer Center των Η.Π.Α. και ο Peter Choong από το St. Vincent’s Hospital της Αυστραλίας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα καλύψει όλα τα καίρια θέματα και τις νεότερες εξελίξεις στη Μυοσκελετική Ογκολογία και στη Χειρουργική Διάσωσης των Άκρων. Θα παρουσιαστούν εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές, νέες προθέσεις και εμφυτεύματα, σύγχρονα φάρμακα χημειοθεραπείας και μέθοδοι ακτινοθεραπείας. Συμπόσια, διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, αντιπαραθέσεις αλλά και πρακτικές ασκήσεις θα εστιάσουν σε επίπεδο έρευνας και κλινικής πρακτικής στη βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών με μυοσκελετικά νεοπλάσματα. Θα αναπτυχθούν θέματα για νέες τεχνολογίες όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση μεταλλικών εμφυτευμάτων για την αντικατάσταση οστών, η ρομποτική χειρουργική καθώς και η τεχνητή νοημοσύνη στην μυοσκελετική ογκολογία. Σήμερα το 80-90% των ασθενών με κακοήθεις όγκους-σαρκώματα των άκρων αποφεύγουν τον ακρωτηριασμό, ενώ τα ποσοστά επιβίωσης και πλήρους ίασης των ασθενών αυτών είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεχή βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ασθενών με μυοσκελετικούς όγκους δίνουμε ραντεβού την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στα ΜΜΕ αναζητούν

Σημαντική πηγή ενημέρωσης για την υγεία είναι τα

Σύνδρομο χρόνιας

Η ασθένεια που ονομάζεται τώρα μυαλγική