Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής ... -- "Παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων της ..." -- 20 Νοεμβρίου 2019
Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο παίζει η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας; -- "Η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή ..." -- 19 Νοεμβρίου 2019
Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Ατυχημάτων: Μια γιατρός ... -- "Κάθε χρόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ..." -- 18 Νοεμβρίου 2019
Αμιγής αδυναμία στους μυς μυϊκή κατάπτωση και μυϊκή κόπωση -- "Το σύμπτωμα της μυϊκής αδυναμίας είναι ..." -- 17 Νοεμβρίου 2019
Προσοχή στις μεταβολές στο λαιμό των παιδιών συνιστούν οι Ω Ρ Γ -- "Οι γονείς που διαπιστώνουν οποιαδήποτε ..." -- 16 Νοεμβρίου 2019
Νόσος Πάρκινσον: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις θεραπείες -- "Η νόσος Πάρκινσον είναι μία προοδευτικά ..." -- 15 Νοεμβρίου 2019
29ο Συνεδριακό Εργαστήριο «Νέες Προοπτικές στην Αλλεργιολογία» -- "Επιστημονικό Πρόγραμμα Για 3 ημέρες ..." -- 14 Νοεμβρίου 2019
Έμφαση στην εξέλιξη της Μαστογραφίας

Στο Βαλκανικό Συνέδριο Ακτινολόγων στο Ηράκλειο

Ακτινολόγοι από όλες τις χώρες των Βαλκανίων θα συναντηθούν στις 17 – 19 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τη διάρκεια του 17ου Βαλκανικού Συνεδρίου Ακτινολόγων. Σημαντικό θεωρείται το γεγονός, ότι το συνέδριο λαμβάνει χώρα μήνα Οκτώβριο που έχει ανακηρυχθεί ο μήνας για την προστασία του καρκίνου του μαστού.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται ως εκ’ τούτου στην ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, που έχουν σχέση με αυτή την ιδιαιτερότητα του καρκίνου που πλήττει το γυναικείο φύλο.

Το βάρος δίνεται την τελευταία μέρα του συνεδρίου, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, όπου οι ακτινολόγοι και ιδιαιτέρως αυτοί που ασχολούνται με τη μαστογραφία θα μυηθούν στις πλέον πρόσφατες καινοτομίες για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού (Best practices in Breast Cancer Detection) χειριζόμενοι οι ίδιοι τους καινοτόμους ψηφιακούς μαστογράφους της κορυφαίας αμερικάνικης εταιρείας HOLOGIC.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον προληπτικό έλεγχο, στην διάγνωση και τις νέες προοπτικές ως προς τον εξατομικευμένο έλεγχο σύμφωνα και με την πυκνότητα των μαστών. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι νέες τεχνολογίες και πρακτικές σχετικά με την επεμβατική, αλλά και την χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Η Ελλάδα ουδόλως υπολείπεται στην τεχνολογία καθόσον αφορά τους Μαστογράφους έναντι των πλέον προηγμένων χωρών της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής, καθότι η μεγάλη πλειοψηφία των εγκατεστημένων ψηφιακών μαστογράφων και συστημάτων ψηφιακής τομοσύνθεσης είναι της εταιρίας HOLOGIC, με πανελλαδική διασπορά σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικούς πάροχους υγείας.

Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο

Παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων της Κίνας και

Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο

Η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας