Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής ... -- "Παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων της ..." -- 20 Νοεμβρίου 2019
Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο παίζει η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας; -- "Η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή ..." -- 19 Νοεμβρίου 2019
Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Ατυχημάτων: Μια γιατρός ... -- "Κάθε χρόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ..." -- 18 Νοεμβρίου 2019
Αμιγής αδυναμία στους μυς μυϊκή κατάπτωση και μυϊκή κόπωση -- "Το σύμπτωμα της μυϊκής αδυναμίας είναι ..." -- 17 Νοεμβρίου 2019
Προσοχή στις μεταβολές στο λαιμό των παιδιών συνιστούν οι Ω Ρ Γ -- "Οι γονείς που διαπιστώνουν οποιαδήποτε ..." -- 16 Νοεμβρίου 2019
Νόσος Πάρκινσον: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις θεραπείες -- "Η νόσος Πάρκινσον είναι μία προοδευτικά ..." -- 15 Νοεμβρίου 2019
29ο Συνεδριακό Εργαστήριο «Νέες Προοπτικές στην Αλλεργιολογία» -- "Επιστημονικό Πρόγραμμα Για 3 ημέρες ..." -- 14 Νοεμβρίου 2019
72ο Συνέδριο FEMTEC Θαλασσοθεραπεία και Ιαματική Ιατρική

Το 72ο συνέδριο της FEMTEC "Θαλασσοθεραπεία και Ιαματική Ιατρική: ένας στρατηγικός συνδυασμός της Υγείας, της ευημερίας και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας" έκλεισε τις εργασίες του στο Miraggio Thermal Spa Resort στη Χαλκιδική, με σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα για τις νέες προκλήσεις του Τουρισμού Υγείας, του Θερμαλισμού και της Θαλασσοθεραπείας στην Ευρώπη, την Ελλάδα και παγκοσμίως.

Η 72η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υδροθεραπείας και Κλιματοθεραπείας (FEMTEC) -Μη Κυβερνητική Οργάνωση με επίσημη σχέση με την ΠΟΥ - επέλεξε φέτος την Ελλάδα για να φιλοξενήσει το ετήσιο επιστημονικό συνέδριο λόγω του φυσικού πλούτου της χώρας σε φυσικές ιαματικές πηγές και τεράστια ακτογραμμή, αλλά και λόγω της αρχαίας πολιτιστικής και ιστορικής παράδοσης της Ελλάδας, με βαθιές ρίζες στην υδροθεραπεία.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC) και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού(ΕΛΙΤΟΥΡ), Γ. Πατούλης, μέλος της επιστημονικής επιτροπής της 72ης Συνόδου της FEMTEC, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία «για την υποστήριξη στην Ελλάδα στην τροχιά της ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας και στις εθνικές προσπάθειες για την αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πηγών, πολλές από τις οποίες ήταν οι πρώτοι προορισμοί Ιατρικού Τουρισμού του κόσμου από την αρχαιότητα.»

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία της FEMTEC και ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του φετινού συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το γεγονός ότι προσφέρθηκε στην Ελλάδα η ευκαιρία να φιλοξενήσει το κορυφαίο επιστημονικό think tank του Θερμαλισμού, της Υδροθεραπείας και Θαλασσοθεραπείας στην ενδεδειγμένη χρονική συγκυρία: Η Ιαματική Ιατρική και η Θαλασσοθεραπεία είναι κυρίαρχοι μοχλοί στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο του Τουρισμού Υγείας. Είναι μέγιστη η πρόκληση για την Ελλάδα να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ταχέως αναπτυσσόμενη διεθνή αγορά Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας, διδάσκοντας την αυθεντική ελληνική εμπειρία Ευεξίας στο παγκόσμιο κοινό».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης παρουσίασε στην ομιλία του τα τεράστια γεωφυσικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

«Οι εκατοντάδες ελληνικές φυσικές ιαματικές πηγές και τα χιλιάδες χιλιόμετρα παραθαλάσσιων εκτάσεων, όπως και το βιοκλίμα, παραμένουν κορυφαία πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας, και για την προσέλκυση των διεθνών ταξιδιωτών που αναζητούν εμπειρίες Ευεξίας στο ταξίδι τους. Ως χώρα θα πρέπει να στοχεύσουμε αποτελεσματικά στους "Silver" και "Golden" τουρίστες της τρίτης και τέταρτης ηλικίας, που ενδιαφέρονται για ιαματικές θεραπείες καθώς επίσης και για "δευτερεύουσα κατοικία και διαμονή".»

«Οι διεθνείς μελέτες για την νέα τάση της "δευτερεύουσας κατοικίας" δείχνουν ότι το 7,5% των Ευρωπαίων ενηλίκων επιθυμούν να διαμείνουν μετά την σύνταξή τους στη Νότια Ευρώπη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα λόγω του εξαιρετικού και μοναδικού βιοκλίματος. Έτσι, η ευρύτερη περιοχή μας μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα έχει ζήτηση 2,7 εκατομμυρίων κατοικιών για δευτερεύουσα κατοικία διακοπών των Ευρωπαίων», υπογράμμισε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

«Η επιλογή της θέσης και του τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου δεν έγινε τεχνικά, με κριτήριο και μόνο τις κατάλληλες συνεδριακές υποδομές. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι σύνεδροι μια μοναδική περιοχή, με ασυναγώνιστο περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και θερμαλιστικό πλούτο που συγκεντρώνεται σε ένα ανεπανάληπτο γεωγραφικό τοπίο» δήλωσε Πρόεδρος της FEMTEC, Pr. Umberto Solimene.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα θέματα δομής και οργάνωσης των κρατικών και διεθνών θερμαλιστικών συστημάτων, οι οικονομικές και κοινωνικές στρατηγικές και πολιτικές Υδροθεραπείας, οι παραδοσιακές και συμπληρωματικές προσεγγίσεις για την περίθαλψη, την Υγεία και την Ευεξία, η σχέση Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομίας του Τουρισμού Υγείας, οι σύγχρονες πρακτικές της Ιαματικής Ιατρικής στην Αποκατάσταση, και επίσης το ιδιαίτερο θέμα «Μαγειρικές τέχνες και περιοχές Θερμαλισμού».

Η 72η σύνοδος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υδροθεραπείας και Κλιματοθεραπείας διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του ΙΣΑ, του ΠΙΣ και της ΕΛΙΤΟΥΡ.

Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο

Παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων της Κίνας και

Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο

Η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας