Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής ... -- "Παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων της ..." -- 20 Νοεμβρίου 2019
Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο παίζει η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας; -- "Η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή ..." -- 19 Νοεμβρίου 2019
Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Ατυχημάτων: Μια γιατρός ... -- "Κάθε χρόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ..." -- 18 Νοεμβρίου 2019
Αμιγής αδυναμία στους μυς μυϊκή κατάπτωση και μυϊκή κόπωση -- "Το σύμπτωμα της μυϊκής αδυναμίας είναι ..." -- 17 Νοεμβρίου 2019
Προσοχή στις μεταβολές στο λαιμό των παιδιών συνιστούν οι Ω Ρ Γ -- "Οι γονείς που διαπιστώνουν οποιαδήποτε ..." -- 16 Νοεμβρίου 2019
Νόσος Πάρκινσον: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις θεραπείες -- "Η νόσος Πάρκινσον είναι μία προοδευτικά ..." -- 15 Νοεμβρίου 2019
29ο Συνεδριακό Εργαστήριο «Νέες Προοπτικές στην Αλλεργιολογία» -- "Επιστημονικό Πρόγραμμα Για 3 ημέρες ..." -- 14 Νοεμβρίου 2019
Διημερίδα για τις εξελίξεις στην Ογκολογία με διεθνή συμμετοχή

Οι νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση των συχνότερων μορφών καρκίνου, η ανάλυση του γονιδιώματος των όγκων για την επιλογή της κατάλληλης στοχευμένης θεραπείας και η εξατομικευμένη, προσωποποιημένη και ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών θα βρεθούν στο επίκεντρο της 7ης Διημερίδας Multidisciplinary care Discussions in Oncology (MDcON 2019), που θα διεξαχθεί 8 και 9 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

Στη διάρκειά της, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα συζητήσουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα χρήσης των πιο εξελιγμένων θεραπειών, όπως η ανοσοθεραπεία, για την αντιμετώπιση και άλλων μορφών καρκίνου πέραν εκείνων για τις οποίες είναι ήδη εγκεκριμένη. Θα παρουσιάσουν επίσης καινοτόμες χειρουργικές στρατηγικές και ακτινοθεραπευτικές μεθόδους, που μπορεί ακόμα και να αλλάξουν τη βιολογία ορισμένων μορφών καρκίνου.

Επιπλέον, ο διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής και Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Dr Everett Vokes, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγο, παγκοσμίου φήμης ειδικός στην αντιμετώπιση των καρκίνων κεφαλής & τραχήλου και του καρκίνου του πνεύμονα, θα συντονίσει συζήτηση με θέμα αυτές τις κακοήθεις νόσους.

Η προσέγγιση των παρουσιάσεων στο MDcON 2019 θα γίνει με ξεχωριστό τρόπο, καθώς η πρόοδος της Ογκολογίας είναι τα τελευταία χρόνια καταιγιστική, με αποτέλεσμα να αλλάζει εντελώς τον τρόπο σκέψης των ιατρών έναντι του καρκίνου.

«Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στη θεραπεία κατά του καρκίνου έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας», λέει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας Δρ. Ηλίας Αθανασιάδης, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ», Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας, Northwestern University, ΗΠΑ. «Βιώνουμε εντυπωσιακές αλλαγές στην κλινική πορεία νοσημάτων, όπου η ανοσοθεραπεία έχει αλλάξει ριζικά την κλινική τους πορεία. Ασθένειες, όπως το μελάνωμα και ο καρκίνος του πνεύμονα, είναι πλέον διαφορετικά νοσήματα και ο αλγόριθμος των θεραπευτικών επιλογών έχει αλλάξει ριζικά. Ζούμε από κοντά την πορεία ανθρώπων που στο ξεκίνημά τους είχαν περιορισμένες προοπτικές και οι νέες θεραπείες τους έδωσαν ελπίδα και άνοιξαν τον ορίζοντα της ζωής τους».

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ογκολογία σήμερα είναι ότι «έχει αλλάξει ο τρόπος που σκεπτόμαστε», συνεχίζει ο Δρ. Αθανασιάδης. «Διαφορετική ανάγνωση, διαφορετική ανάλυση, διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση και στρατηγική. Αυτός είναι και ο τίτλος του 7ου συνεδρίου μας: “Σκεπτόμενοι διαφορετικά”, “Thinking differently”. Σκεφτόμαστε πλέον με τρόπους που δεν θα ήταν αναγνωρίσιμοι στα χρόνια της ογκολογικής μας εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό καθιστούμε τον Άνθρωπο κεντρικό ρυθμιστή των αποφάσεων και προσφέρουμε ογκολογική φροντίδα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του και τις προτεραιότητες της ζωής του».

Η 7η Διημερίδα Multidisciplinary care Discussions in Oncology διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την αποκατάσταση του μαστού «Λωτός», σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ». Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton. Η τελετή ενάρξεως (Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, ώρα 20:00) είναι ανοικτή για το κοινό και αναμένεται να αναδείξει τα θέματα βιοηθικής στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και το πώς οι γιατροί σκέπτονται διαφορετικά με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Η εγγραφή στη Διημερίδα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας καθώς και σε προπτυχιακούς - μεταπτυχιακούς φοιτητές. Μετά το πέρας της, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε όσους συνέδρους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το 60% των συνολικών ωρών του επιστημονικού προγράμματος. Βάσει της τελευταίας εγκυκλίου του ΕΟΦ, θα υπάρχει στην είσοδο της αίθουσας σύστημα καταμέτρησης του χρόνου παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο

Παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων της Κίνας και

Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο

Η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας