Αρθροπλαστική καρπού αποτρέπει χιλιάδες αναπηρίες -- "Χιλιάδες αναπηρίες χεριών αποτρέπει ..." -- 26 Μαϊος 2020
Ρινοπλαστική: Μπορώ να φοράω μάσκα; -- "Ανεπιφύλακτα συστήνεται η χρήση ..." -- 25 Μαϊος 2020
Πως επηρεάζει ο νέος κορωνοϊός τους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον -- "Οι πάσχοντες από νόσο του Πάρκινσον, αν ..." -- 24 Μαϊος 2020
8 δεδομένα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον καταρράκτη -- "Ο καταρράκτης είναι μία από τις ..." -- 23 Μαϊος 2020
«Νόσος COVID-19 & Παιδιατρική Ενδοκρινολογία» -- "Εντυπωσιακά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο ..." -- 21 Μαϊος 2020
Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κινδύνου για τον καρκίνο του ήπατος - Liver Cancer Risk Assessment

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» φέτος τον Οκτώβριο με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του ήπατος, ανακοινώνει τη δημοσίευση του πρώτου ψηφιακού εργαλείου αξιολόγησης κινδύνου για τον καρκίνο του ήπατος στην χώρα μας.

H ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο Liver Cancer Risk Assessment είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο - https://assessment.helpa-prometheus.gr/el/ , έχει τη μορφή πολύ σύντομου και απλού ερωτηματολογίου, ενώ υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης και στα Αγγλικά!

Το ερωτηματολόγιο Liver Cancer Risk Assessment υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της IPSEN και η επιστημονική επιμέλεια του ερωτηματολογίου έγινε από τον Καθηγητή Παθολογίας - Γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Γεώργιο Παπαθεοδωρίδη.

Στόχο του Liver Cancer Risk Assessment συναποτελεί η ευαισθητοποίηση και προτροπή του γενικού πληθυσμού αλλά και των ανθρώπων που ζουν με χρόνια ηπατική νόσο για τακτική παρακολούθηση για πρώιμη διάγνωση τυχόν ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος.

Σε λιγότερο χρόνο από πέντε λεπτά, οι ενδιαφερόμενοι που συμπληρώνουν το ανώνυμο ερωτηματολόγιο λαμβάνουν εξατομικευμένα συμπεράσματα αναφορικά με το αν υπάρχει χαμηλός, ενδιάμεσος ή υψηλός κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου στο ήπαρ. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσφέρονται συμβουλές για την θωράκιση της υγείας μας. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση αυτή είναι αυστηρά προσωπική, ανώνυμη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του ατόμου.

Το ψηφιακό ερωτηματολόγιο έχει ευρεία απεύθυνση καθώς οι βασικότεροι παράγοντες ανάπτυξης ηπαττοκυταρικού καρκινώματος είναι οι χρόνιες νόσοι του ήπατος (π.χ. ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα C, μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα), η κίρρωση ήπατος, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία και το κάπνισμα.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση του οργανισμού American Cancer Society, πάνω από 800.000 άτομα διαγιγνώσκονται με ηπατοκυτταρικό καρκίνο κάθε χρόνο παγκοσμίως, ενώ οι διαγνώσεις νέων καρκίνων του ήπατος αυξάνονται ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο τύπου καρκίνου, ως αποτέλεσμα των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων των ιογενών ηπατιτίδων.

Δεδομένου ότι η έγκαιρη διάγνωση προσφέρει καλύτερη ανταπόκριση στη θεραπεία και ότι υπάρχουν τρόποι μείωσης του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» μέσω της πρωτοβουλίας Liver Cancer Risk Assessment ευελπιστεί να συνεισφέρει στην ανάδειξη της αξίας της πρόληψης η οποία σώζει ζωές και εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε πληροφορία λαμβάνεται από την αξιολόγηση κινδύνου “Liver Cancer Risk Assessment”, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή και ούτε θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως τέτοια. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι καμία πληροφορία δεν αποθηκεύεται στην ηλεκτρονική φόρμα, οι απαντήσεις είναι ανώνυμες, εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν μόνο από τον χρήστη προκειμένου να τον προτρέψουν να συζητήσει με τον γιατρό του.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος στην Ελλάδα. Μέσα από την εμπειρία μας ως ασθενείς παρέχουμε υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ιογενείς Ηπατίτιδες Β και C ή άλλα νοσήματα του ήπατος, καθώς και τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων. [Λ. Αλεξάνδρας 213Β, Αμπελόκηποι | Τηλ.: 211 0122102 | www.helpa-prometheus.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρθροπλαστική καρπού

Χιλιάδες αναπηρίες χεριών αποτρέπει κάθε χρόνο σε

Ρινοπλαστική: Μπορώ να

Ανεπιφύλακτα συστήνεται η χρήση χειρουργικής