Ο νέος κορωνοϊός και η υγεία των ματιών μας -- "Τι είναι ο κορωνοϊός; Υπάρχουν ..." -- 14 Ιουλίου 2020
«Πράσινο φως» για την έγκριση θεραπείας για την Κυστική Ίνωση στην Ευρώπη -- "Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση ..." -- 02 Ιουλίου 2020
Αν. Μαριόλης: «Ύψιστο βραβείο η ευγνωμοσύνη στα μάτια του πλησίον» -- "Εκ βαθέων συνέντευξη του διευθυντή του ..." -- 01 Ιουλίου 2020
Οίδημα της ωχράς: Πως αντιμετωπίζεται μία από τις σοβαρότερες επιπλοκές του ... -- "Όταν ένα άτομο έχει σακχαρώδη διαβήτη, ..." -- 30 Ιουνίου 2020
Σφριγηλά μπράτσα: Βρείτε τη λύση που σας ταιριάζει -- "Η χαλάρωση και το τοπικό λίπος στα ..." -- 29 Ιουνίου 2020
#ZeroStigma: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης ενάντια στο κοινωνικό στίγμα από την Gilead Sciences Ελλάς

#ZeroStigma είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνει η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και υπό την αιγίδα των Δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τη Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 - Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Έχοντας ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη του προβλήματος του κοινωνικού στίγματος που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, φέρνοντας κοντά την ιατρική κοινότητα, τους ασθενείς, την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς σε μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού.

H Gilead μέσα από την εικαστική παρέμβαση των καλλιτεχνών της UrbanAct, θα μεταμορφώσει κεντρικά σημεία των 3 πόλεων*, δημιουργώντας graffiti που θα αποτυπώνουν την αποδοχή ενάντια στην προκατάληψη, τον αποκλεισμό και το κοινωνικό στίγμα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μορφή εναλλακτικής τέχνης ως το βασικό «επικοινωνιακό» όχημα της εκστρατείας, η Gilead στηρίζει τη προσπάθεια αναχαίτισης του ιού: η εξάλειψη του στίγματος συμβάλλει στο στόχο για μηδέν νέες μολύνσεις.

«Με την καμπάνια ενημέρωσης #zerostigma επιθυμούμε να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία καλώντας τη να ακολουθήσει τις σημαντικές εξελίξεις της επιστήμης. Τα graffiti είναι μια τέχνη που ανήκει σε όλους ενώ μετατρέπονται από μέσο έκφρασης, σε πηγή έμπνευσης και προβληματισμού, επιχειρώντας να σπάσουν το φαύλο κύκλο του φόβου, του αποκλεισμού και των προκαταλήψεων. Σεβασμός στη διαφορετικότητα σημαίνει σεβασμός στον Άνθρωπο. Το HIV/AIDS είναι πάνω απ’ όλα μια κοινωνική νόσος. Θα εκλείψει μόνο όταν υπάρξει περισσότερη γνώση, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Όλοι όσοι εργαζόμαστε στη Gilead είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το εγχείρημα αυτό έχει βρει γόνιμο έδαφος να αναπτυχθεί αλλά και σημαντικούς εταίρους να το υποστηρίξουν. Καλούμε όλο το κόσμο να έρθει την Κυριακή και να στηρίξει αυτή τη δράση», τόνισε ο Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάς.

*Αθήνα: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ., Πειραιώς & Ερμού, Γκάζι (12μ.μ. – 3μ.μ.)
Θεσσαλονίκη: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Μοναστηρίου 53-55 (12μ.μ. – 3μ.μ.)
Πάτρα: Πλατεία Τριών Συμμάχων (12μ.μ. – 3μ.μ.)

Ο νέος κορωνοϊός και η

Τι είναι ο κορωνοϊός; Υπάρχουν πολλοί τύποι ιών

Ένα νέο εθνικό σύστημα

Η δημόσια συζήτηση για τη ριζική αναδιάρθρωση του