Η τεχνητή νοημοσύνη σύμμαχος στην διάγνωση και πρόληψη της διαβητικής ... -- "Ο διακεκριμένος χειρουργός ..." -- 27 Νοεμβρίου 2020
U=U |Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Θετικής Φωνής -- "Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική ..." -- 23 Νοεμβρίου 2020
Ρίζες υδροξυλίου: Τα απολυμαντικά της φύσης που καταπολεμούν τους ιούς -- "Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πέφτει η ..." -- 28 Οκτωβρίου 2020
«Λοιμώξεις στο Σταυροδρόμι του 2020» 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2020 Divani ... -- "Το Συνέδριο του Μεσογειακού Ινστιτούτου ..." -- 27 Οκτωβρίου 2020
Ρομποτική Χειρουργική Θεραπεία της Παχυσαρκίας: Μέθοδοι και πλεονεκτήματα -- "Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια ..." -- 26 Οκτωβρίου 2020
Προστάτης: Οι κίνδυνοι από τις καθυστερήσεις στη θεραπεία -- "Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος ..." -- 25 Οκτωβρίου 2020
Δουλεύει για Σένα! Ενημερωτική καμπάνια του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» για τον Καρκίνο του Ήπατος

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» υλοποιεί νέα ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος με κεντρικό μήνυμα «Δουλεύει για Σένα!», με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) και την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο 4ος πιο θανατηφόρος, συνήθως ως απόρροια των μακροπρόθεσμων επιδράσεων της ιογενούς ηπατίτιδας. Παρόλη τη μεγάλη του επικινδυνότητα, εντούτοις δεν έχει λάβει την απαιτούμενη δημοσιότητα και πληροφορία. Ως αποτέλεσμα, οι παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια παραμένουν άγνωστοι τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας, αποτελεί η ενημέρωση κυρίως του γενικού πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου, υπογραμμίζοντας το καίριο μήνυμα για έγκαιρη εξέταση, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου.

Με βασικό πυλώνα επικοινωνίας ένα ευφάνταστο τηλεοπτικό βίντεο σε μια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα που παρέχει όλες τις πληροφορίες της νόσου στον επισκέπτη, προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπαίθρια μηνύματα, καθώς και μέσω της διάχυσης ενημερωτικού υλικού σε καίρια σημεία αναφοράς, αποσκοπούμε στην έγκαιρη πρόληψη της νόσου και στην αποτροπή των συνεπειών της.

Με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας «Δουλεύει για Σένα!» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» Γιώργος Καλαμίτσης δήλωσε: «Η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν το πρωταρχικό βήμα απέναντι στον καρκίνο του ήπατος. Παρόλη την αυξημένη θνητότητα που παρουσιάζει, ωστόσο δεν έχει λάβει την απαιτούμενη προσοχή. Η πληροφόρηση του κοινού σε απλή και κατανοητή γλώσσα, καθώς και η έγκαιρη διάγνωση, αποτελούν τα βασικά εργαλεία για την καίρια αντιμετώπιση της νόσου».

Η ενημερωτική εκστρατεία υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Roche.

“Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας” ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο μοναδικός σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος στη χώρα. Μέσα από την εμπειρία του παρέχει ενημέρωση, πληροφόρηση και υποστήριξη στους ανθρώπους και στις οικογένειες αυτών που ζουν με ιογενείς Ηπατίτιδες Β και C ή άλλα νοσήματα του ήπατος.

Επίσης βίντεο είναι διαθέσιμο και στους παρακάτω συνδέσμους:

- Vimeo

Η τεχνητή νοημοσύνη

Ο διακεκριμένος χειρουργός οφθαλμίατρος, διδάκτωρ

Σύσκεψη εργασίας της

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα

U=U |Το νέο τηλεοπτικό

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”

Ρίζες υδροξυλίου: Τα

Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πέφτει η

«Λοιμώξεις στο

Το Συνέδριο του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελέτης