Αιμοδυναμική θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων -- "Οι κιρσοί αποτελούν ένα κυρίως ..." -- 19 Ιουλίου 2021
Τι μπορεί να συμβαίνει όταν δεν βλέπετε στο σκοτάδι -- "Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται ..." -- 18 Ιουλίου 2021
Αιμορροϊδοπλαστική με laser: Τα πλεονεκτήματα έναντι της κλασικής μεθόδου -- "Παρόλο που η αιμορροϊδοπάθεια ..." -- 18 Ιουλίου 2021
Καρκίνος: Εξατομικευμένη θεραπεία & εξατομικευμένη πρόληψη -- "Πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει στην ..." -- 17 Ιουλίου 2021
Ευρυαγγείες: Τι είναι και πώς θα απαλλαγείτε -- "Δεν είναι λίγες οι φορές που ..." -- 17 Ιουλίου 2021
LONG COVID: Ενημερωτικό webinar για γιατρούς και κοινό -- "Σας ενημερώνουμε ότι είναι διαθέσιμο το ..." -- 17 Ιουλίου 2021
Βιταμίνη D & ήπαρ: Προστατεύει ο ήλιος και από τον καρκίνο; -- "Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να ..." -- 16 Ιουλίου 2021
Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα ξαναβρεθούν στο ακριτικό Καστελλόριζο, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας 18-20 Ιουνίου 2021

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της ομάδας των ΚΙΜ θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στο ακριτικό Καστελλόριζο, πραγματοποιώντας από το 2014 την 4η αποστολή στο νησί των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας.

Η ομάδα των ΚΙΜ θα πλαισιώνεται από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Οφθαλμίατρου, του Παιδίατρου και του Γενικού Ιατρού-Διαβητολόγου. Την Παρασκευή 18 Ιουνίου, 15:00-17:00, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουνίου, 09:00-17:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:

Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς
Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – βυθοσκόπηση
Διαβητολογικός έλεγχος εξέταση – γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης
Παιδιατρική εξέταση – Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 2447694 (13:00-16:00, καθημερινές).

Επισημαίνεται ότι τα μέλη των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 ενενήντα (90) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αιμοδυναμική θεραπεία

Οι κιρσοί αποτελούν ένα κυρίως ανατομικό πρόβλημα

Τι μπορεί να συμβαίνει

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να δουν