Άπνοια στον ύπνο: Τι είναι και πώς θεραπεύεται; -- "Το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο ..." -- 20 Οκτωβρίου 2021
10 δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε για την ψωρίαση -- "Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης στις 29 ..." -- 20 Οκτωβρίου 2021
Συμπληρώματα πρωτεϊνών: Πόσο αποτελεσματικά είναι στους αθλητές; -- "Σημαντική είναι η επίδραση των ..." -- 20 Οκτωβρίου 2021
Στρεπτόκοκκος και υψηλή Asto αντιστρεπτολυσίνη -- "Οι στρεπτόκοκκοι είναι θετικοί κατά ..." -- 19 Οκτωβρίου 2021
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης: «Πάρτε μέτρα για την υγεία των οστών σας» -- " Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης ..." -- 19 Οκτωβρίου 2021
Καρδιονεφροηπατομεταβολικό σύνδρομο (CKL syndrome): Ποια η σχέση του με το ... -- "To καρδιονεφροηπατομεταβολικό σύνδρομο ..." -- 19 Οκτωβρίου 2021
Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία: Ύπνος και ορμόνες -- "Ο καλός και επαρκής ύπνος, τουλάχιστον ..." -- 19 Οκτωβρίου 2021
Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα ξαναβρεθούν για 2η φορά στο Μαντούδι Ευβοίας 10-14.09.21

24 μέλη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους από το Μαντούδι Ευβοίας, στον απόηχο της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς 10-14 Σεπτεμβρίου 2021

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) όσον αφορά την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της ομάδας των ΚΙΜ θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στο Μαντούδι Ευβοίας, πραγματοποιώντας από το 2014 τη 2η αποστολή. Στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά ο Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννης δέχθηκε συνολικά ισχυρότατο πλήγμα, και οι κάτοικοι έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τη συμβολή των ΚΙΜ.

Η ομάδα των ΚΙΜ θα πλαισιώνεται από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Ορθοπαιδικού, του Γυναικολόγου, του Οφθαλμίατρου, του Ωτορινολαρρυγολόγου, του Διαιτολόγου, του Πνευμονολόγου, του Νευρολόγου, του Γενικού Χειρουργού, του Ψυχολόγου και του Παιδοψυχολόγου-Λογοθεραπευτή.

Την Παρασκευή 10.09, 14:00-17:00, και το Σάββατο 11.09 έως και την Τρίτη 14.09, 09:00-17:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:

Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία • Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος • Μέτρηση οστικής πυκνότητας • Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς – holter ρυθμού • Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς & μαστού, έλεγχος κιρσών • Αφαίρεση σμηγματαγόνων κύστεων, λιπωμάτων & σπίλων • Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (πολύποδας) • Τεστ Παπανικολάου (Test Pap) – κολπικός υπέρηχος • Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – βυθοσκόπηση • Ακοόγραμμα – τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση • Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση) – ορθοπαιδική εξέταση • Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, ν. Parkinson) • Πνευμονολική εξέταση – σπιρομέτρηση • Ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών • Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση • Εκπαίδευση Α' Βοηθειών • Ομιλίες για θέματα δημόσιας υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 2447694 (13:00-16:00, καθημερινές).

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της ομάδας των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 ενενήντα πέντε (95) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Άπνοια στον ύπνο: Τι

Το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΥ), ή

10 δεδομένα που πρέπει

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης στις 29 Οκτωβρίου

Συμπληρώματα πρωτεϊνών:

Σημαντική είναι η επίδραση των συμπληρωμάτων

Στρεπτόκοκκος και υψηλή

Οι στρεπτόκοκκοι είναι θετικοί κατά Gram κόκκοι.

Παγκόσμια Ημέρα

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται

To καρδιονεφροηπατομεταβολικό σύνδρομο ή CKL

Ελληνική Ενδοκρινολογική