Τίτλοι Νέων:
2η Εκπαιδευτική Διημερίδα Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ: «Χειρουργική Ογκολογία Πεπτικού & ... -- "Στην Αθήνα, το επίκεντρο των ..." -- 10 Απριλίου 2024
Οι Ιογενείς Ηπατίτιδες στο επίκεντρο της Επιστημονικής Ημερίδας «Αιχμές στην ... -- "Με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην ..." -- 09 Απριλίου 2024
Δωρεάν εξετάσεις από το Metropolitan στην Κάσο -- "Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν oι κάτοικοι ..." -- 05 Απριλίου 2024
2nd Athens Coloproctology Meeting με ευρεία διεθνή συμμετοχή-5-6 Απριλίου 2024 -- "Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 ..." -- 04 Απριλίου 2024
Μεταμορφοψία: Ένα παραμελημένο σύμπτωμα στα μάτια -- "Η μεταμορφοψία αποτελεί μία οπτική ..." -- 01 Απριλίου 2024
Νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ειδικότητα της Αναισθησιολογίας -- "Webinar 22/4/24 - Νέο Πρόγραμμα ..." -- 01 Απριλίου 2024
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης; Τι μπορεί να σημαίνει; -- "Τα τελευταία χρόνια όλο και ..." -- 30 Μαρτίου 2024
4η Επιστημονική Εκδήλωση με Διεθνή συμμετοχή «Επίκαιρα θέματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη

Θεραπευτική αντιμετώπιση με την νεότερη τεχνολογία – αντλίες, ινσουλίνη, συστήματα καταγραφής γλυκόζης», θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Απριλίου 2024, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΚΕ.Δ.Ε.Α), στη Θεσσαλονίκη.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Με ιδιαίτερη αίσθηση τιμής, ευθύνης και χαράς σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην Επιστημονική Διημερίδα με Διεθνή συμμετοχή, την οποία διοργανώνει η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος (ΕΠΕ) σε συνεργασία με την Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ», το Διαβητολογικό Κέντρο αυτής, και τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη» και «Υγεία και Περιβάλλον» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2024 υπό την αιγίδα της Κοσμητείας και του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ. Το θέμα της διημερίδας είναι «Επίκαιρα θέματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη και Θεραπευτική αντιμετώπιση με την νεότερη τεχνολογία – αντλίες, ινσουλίνη, συστήματα καταγραφής γλυκόζης» και θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλά νέα φάρμακα στη θεραπευτική αντιμετώπιση του ΣΔ με συνέπεια η επιλογή του καταλληλότερου θεραπευτικού σχήματος να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη. Επιπρόσθετα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον τομέα των αντλιών ινσουλίνης και των αισθητήρων γλυκόζης με αποτέλεσμα το όνειρο του ‘’τεχνητού παγκρέατος’’ πολλών γενεών ιατρών και ασθενών πολύ σύντομα να γίνει πραγματικότητα. Πολλά από αυτά τα νέα συστήματα έχουν κυκλοφορήσει και στη χώρα μας και η ενημέρωση και εκπαίδευση όλων θεωρείται επιτακτική για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών με ΣΔ. Το ΠΜΣ «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη» βρίσκεται στον 5ο χρόνο λειτουργίας του και καταβάλλεται προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση, ανανέωση της θεματολογίας και της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης θα είναι διαφορετικό σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδηλώσεις και θα περιλαμβάνει πολλές εκπαιδεύσεις σε όλη τη νεότερη τεχνολογία (αντλίες-αισθητήρες γλυκόζης) καθώς επίσης και θεματολογία σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence, machine learning, algorithms, predictive models) και τη σημαντική συνεισφορά της στην πρόληψη και αντιμετώπιση Σακχαρώδη Διαβήτη. Επίσης για πρώτη φορά θα συμμετάσχει και το ΠΜΣ «Υγεία και Περιβάλλον» με στρογγυλή Τράπεζα.

Η Επιστημονική Εκδήλωση σκοπό έχει να εκπαιδεύσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του (φάρμακα, αντλίες, ινσουλίνη, αισθητήρες γλυκόζης, νεότερη τεχνολογία). Η μεγάλη πρόοδος έχει ιδιαίτερα βοηθήσει στην επίτευξη καλύτερου γλυκαιμικού ελέγχου και σημαντικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με ΣΔ.

Στην Επιστημονική Εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Καθηγητές: O.Cohen από το Ισραήλ και ο Κ.Κανταρτζής από την Γερμανία. Ο Καθηγητής O.Cohen θα αναφερθεί σε όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την αντλία ινσουλίνης 780 G.. Ο Καθηγητής Κ.Κανταρτζής σε όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την Μη-αλκοολική Στεατοηπατίτιδα.

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση για το κοινό.

Πιστεύουμε ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλει στην επιτυχία της Επιστημονικής Εκδήλωσης αλλά και στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

Τ. Διδάγγελος
Καθηγητής Παθολογίας-
Διαβητολογίας ΑΠΘ
Υπεύθυνος ΔΚ Α' ΠΡΠ

Χ. Σαββόπουλος
Καθηγητής Παθολογίας
Διευθυντής Α' ΠΡΠ ΑΠΘ
Μέλος ΔΣ ΕΠΕ

 

ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΟΥ: Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρες 10.00-14.00 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (ΚΕ.Δ.Ε.Α.).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα ακολουθήσει διαδραστική συζήτηση με τους ομιλητές.

Συντονιστής: Τ. Διδάγγελος
Συμμετέχουν: Π. Γιαννουλάκη, Η. Μεράκης, Χ. Νείλα, Χ. Δαραμήλας, Θ. Τσαχαλίνα

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

Ειδικότητα                                 Κόστος
Ειδικοί Ιατροί                               50 €
Ειδικευόμενοι Ιατροί                    20 €
Παραϊατρικό Προσωπικό             20 €
Νοσηλευτές                                20 €
Φοιτητές                                 ΔΩΡΕΑΝ
Στελέχη Εταιρίας                    ΔΩΡΕΑΝ

Εγγραφείτε ΕΔΩ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Απαραίτητη η προεγγραφή σας στην Επιστημονική Εκδήλωση. Ο χρόνος παρακολούθησης θα προσμετράται με τη χρήση του barcode της εγγραφής σας, κατά την είσοδο και έξοδο στη συνεδριακή αίθουσα ή/και την παρακολούθηση σε ζωντανή μετάδοση.

Για εταιρικές εγγραφές με έκδοση τιμολογίου παρακαλώ στείλτε μας το αίτημά σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η online εγγραφή και πληρωμή ισχύει αποκλειστικά για τις ατομικές εγγραφές.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Στην Επιστημονική Εκδήλωση θα χορηγηθούν 21 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Δημοφιλή Άρθρα

2η Εκπαιδευτική

Στην Αθήνα, το επίκεντρο των επιστημονικών

+ View

Οι Ιογενείς Ηπατίτιδες

Με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη

+ View

Δωρεάν εξετάσεις από το

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν oι κάτοικοι της Κάσου

+ View

2nd Athens

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 η

+ View

Μεταμορφοψία: Ένα

Η μεταμορφοψία αποτελεί μία οπτική διαταραχή η

+ View

Νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης

Webinar 22/4/24 - Νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην

+ View

Αίσθημα συνεχούς

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ασθενείς

+ View

4η Επιστημονική Εκδήλωση

Θεραπευτική αντιμετώπιση με την νεότερη

+ View

Ενδιαφέροντα

Ακράτεια Ούρων. Ορισμός, ...

Η ακράτεια ούρων είναι η ακούσια απώλεια ούρων η ...

+ View

Κατάθλιψη: Γιατί ...

Η άνοιξη θεωρείται η εποχή της ανανέωσης και ...

+ View

Παγκόσμια Ημέρα νόσου ...

21 Σεπρεμβρίου 2013 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΥΣΟΥ ...

+ View

Συνέδρια

Στα Ιωάννινα, το 1ο ...

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποδολογίας και Αισθητικής Άκρων, ...

13ο Συνέδριο ...

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ...

19ο Ετήσιο Συνέδριο: ...

Στη σύγχρονη εποχή, η αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ...

20ο Πανελλήνιο ...

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) αποτελεί το επιστημονικό ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Scroll to top