Τίτλοι Νέων:
Walk For Life | Κυρ, 4 Φεβ 2024 09:30 | Αγορά ΚΠΙΣΝ -- "WALK FOR LIFE Μία συμβολική διαδρομή ..." -- 03 Φεβρουαρίου 2024
Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου 4 Φεβρουαρίου 2024 -- "Ο καρκίνος είναι μια νόσος συχνή και ..." -- 03 Φεβρουαρίου 2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου -4 Φεβρουαρίου -- "Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου -4 ..." -- 03 Φεβρουαρίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Συνδέεται με την εφηβική παχυσαρκία; -- "Σε κίνδυνο βρίσκεται η μελλοντική ..." -- 07 Ιανουαρίου 2024
Πνευμονική αποκατάσταση: Ποιους ασθενείς αφορά; -- "Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την ..." -- 06 Ιανουαρίου 2024
Επηρεάζουν οι αλλαγές του καιρού τη ρευματοειδή αρθρίτιδα; -- "Πολλοί πάσχοντες από ρευματοειδή ..." -- 06 Ιανουαρίου 2024
Σακχαρώδης διαβήτης και καρδιά -- "Η διαβητική καρδιοπάθεια είναι από τα ..." -- 05 Ιανουαρίου 2024
Νέο υπερσύγχρονο Ενδοσκοπικό Τμήμα στο Διαγνωστικό Κέντρο HealthSpot Γλυφάδας

Πλήρως εξοπλισμένο ενδοσκοπικό τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του στο διαγνωστικό Κέντρο HealthSpot στη Γλυφάδα, με έμπειρους και καταρτισμένους ενδοσκόπους, οι οποίοι εκτελούν γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση με τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά μέσα.

Τα ενδοσκόπια υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης σε συνδυασμό με την εφαρμογή ειδικών τεχνικών, όπως η ψηφιακή και συμβατική χρωμοενδοσκόπηση από τους ειδικά εκπαιδευμένους ενδοσκόπους σε αυτές τις μεθόδους, συστήνουν ένα διαγνωστικό ιατρείο υψηλού επιπέδου ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο ανώτερο πεπτικό γίνεται ανίχνευση και διάγνωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, έλεγχος για δυσανεξία στη γλουτένη, έλεγχος για δυσαπορρόφηση της Β12, έγκαιρη διάγνωση οισοφαγίτιδας και οισοφάγου Barrett καθώς και διάγνωση του πεπτικού έλκους.

Στο κατώτερο πεπτικό, με τις ειδικές μεθόδους της χρωμοενδοσκόπησης, δίνεται η δυνατότητα της συμβολής, άμεσα και έγκαιρα, στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, καθώς μπορεί να ανευρεθούν πολύποδες ακόμη και σε πολύ μικρό μέγεθος και έτσι να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης του καρκίνου του παχέος εντέρου, όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες για τον σημαντικό ρόλο της προληπτικής κολονοσκόπησης.

Επίσης, γίνεται διάγνωση των ιδιοπαθών φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου: της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου Crohn καθώς και έλεγχος και χαρτογράφηση της εκκολπωματικής νόσου. Ακόμη, με τη βοήθεια της ψηφιακής χρωμοενδοσκόπησης είναι δυνατόν να ανιχνευθούν βλάβες από τον ιό HPV (κονδυλώματα) στην ορθοπρωκτική περιοχή και να κατευθυνθεί ο ασθενής σωστά και αποτελεσματικά.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο ενδοσκοπικό ιατρείο αιχμής με προσανατολισμό στην άμεση και έγκαιρη διάγνωση παθήσεων του ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού που έρχεται να πλαισιώσει τις υπόλοιπες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που προσφέρει το ΗealthSpot Γλυφάδας.

Τι είναι η γαστροσκόπηση;

Η γαστροσκόπηση είναι μία ολιγόλεπτη εξέταση για τη μελέτη των παθήσεων του οισοφάγου, του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου. Όπως όλες οι ενδοσκοπήσεις είναι μία εξέταση ασφαλής, που γίνεται ανώδυνα με μέθη παρουσία αναισθησιολόγου. Κατά τη διάρκεια της γαστροσκόπησης παρατηρείται με λεπτομέρεια το εσωτερικό τοίχωμα αυτών των οργάνων.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εντοπισθούν διάφορες αλλοιώσεις (όπως έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου). Επίσης ευρήματα μπορεί να οδηγήσουν στη διάγνωση διαφόρων παθήσεων (όπως οισοφαγίτιδα, κιρσοί οισοφάγου, νεοπλάσματα).

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης υπάρχει η δυνατότητα λήψης τεμαχιδίων για ιστολογική εξέταση (βιοψία) ή να γίνει και έλεγχος για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Η γαστροσκόπηση συστήνεται σε ασθενείς με:

• δυσφαγία, αδυναμία δηλαδή διέλευσης τροφών ή υγρών από τον οισοφάγο προς το στομάχι
• επεισόδια ενσφήνωσης τροφής στον οισοφάγο και ανθεκτική παλινδρομική νόσο
• χρόνια παλινδρομική νόσο για αποκλεισμό οισοφάγου Barrett και παρακολούθηση τους ανάλογα με τα ιστολογικά και απεικονιστικά ευρήματα
• κοιλιακό άλγος που επιμένει ή που αφυπνίζει τον ασθενή από την νυχτερινή κατάκλιση προς αποκλεισμό πεπτικού έλκους
• ανεξήγητη σιδηροπενική αναιμία και ειδικά σε άρρενες ασθενείς οποιαδήποτε ηλικίας
• απώλεια βάρους και εμέτους
• άλλες εξετάσεις εργαστηριακές ή απεικονιστικές έμμεσα διαγιγνώσκουν πάθηση που μπορεί να ευθύνεται ή να συμμετέχει ο οισοφάγος ή το στομάχι.

Ποια είναι η διαδικασία της γαστροσκόπησης στο HealthSpot

O ασθενής παρακολουθείται από νοσηλεύτρια και αναισθησιολόγο σε όλη την διάρκεια της εξέτασης αλλά και της παραμονής στο ιατρείο. Χρησιμοποιείται οξυγόνο σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης για λόγους καθαρά προληπτικούς και ασφάλειας.

Χρησιμοποιείται εμφύσηση με ειδικό αέριο, το CO2 που απορροφάται 150 φορές γρηγορότερα συγκριτικά με τον αέρα επιτρέποντας στον ασθενή μια άνετη και ανώδυνη εξέταση αλλά και απουσία ενόχλησης μετά την εξέταση.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον ενδοσκοπικό εξοπλισμό υψηλής ψηφιακής ανάλυσης με ενδοσκόπια της πιο πρόσφατης τεχνολογίας που επιτρέπουν λεπτομερή διάγνωση των αλλοιώσεων του οισοφάγου και του στομάχου.

Τα συγκεκριμένα ενδοσκόπια παρέχουν πολύ υψηλής ποιότητας απεικόνιση και δυνατότητα μεγεθυντικής ενδοσκόπησης και ψηφιακής χρωμοενδοσκόπησης επιτρέποντας στον εκπαιδευμένο ενδόσκοπο να παρατηρεί και να αναλύει ακόμη και πολύ μικρές αλλοιώσεις ή σημαντικές παθήσεις σε αρχικό στάδιο, προσφέροντας στον ασθενή έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σε μια μόλις ενδοσκόπηση.

Ο χώρος του εργαστηρίου του ιατρείου είναι αυτόνομος και απολυμαίνεται μετά το πέρας του προγράμματος των ενδοσκοπήσεων με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες.

*Λεωφόρος Βουλιαγμένης & Γρηγορίου Λαμπράκη 62, Γλυφάδα

Δημοφιλή Άρθρα

Walk For Life | Κυρ, 4

WALK FOR LIFE Μία συμβολική διαδρομή για όλους!

+ View

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Ο καρκίνος είναι μια νόσος συχνή και προσβάλλει

+ View

Παγκόσμια Ημέρα κατά του

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου -4

+ View

Ανδρική υπογονιμότητα:

Σε κίνδυνο βρίσκεται η μελλοντική γονιμότητα των

+ View

Πνευμονική αποκατάσταση:

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αποκατάσταση

+ View

Επηρεάζουν οι αλλαγές

Πολλοί πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα

+ View

Σακχαρώδης διαβήτης και

Η διαβητική καρδιοπάθεια είναι από τα

+ View

Πρόσκληση στο δωρεάν

Τι είναι ο εκφοβισμός, πώς μπορούμε να

+ View

Ενδιαφέροντα

Η ανάγκη παρακολούθησης ...

Η αποφυγή του ιατρικού ελέγχου εκ μέρους του ...

+ View

14η Επιστημονική Ημερίδα ...

Επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής ο κος Ευγένιος ...

+ View

1η Οκτωβρίου-Παγκόσμια ...

Τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές ...

+ View

Συνέδρια

13ο Συνέδριο ...

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ...

19ο Ετήσιο Συνέδριο: ...

Στη σύγχρονη εποχή, η αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ...

20ο Πανελλήνιο ...

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) αποτελεί το επιστημονικό ...

3o Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, Η Ελληνική Εταιρεία ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Scroll to top