Τίτλοι Νέων:
Παραλία ώρα μηδέν: οι αισθητικές επεμβάσεις λίγο πριν από το καλοκαίρι -- "Το καλοκαίρι είναι πρακτικά εδώ και για ..." -- 15 Μαΐου 2018
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 15η γιορτή για τον εθελοντισμό που ... -- "H “Ανοιχτή Αγκαλιά – Φίλοι Κοινωνικής ..." -- 15 Μαΐου 2018
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι πρώτοι αντηλιακοί φακοί επαφής -- "Τους πρώτους φωτοχρωμικούς φακούς ..." -- 14 Μαΐου 2018
Καρκίνος του προστάτη: 10 πράγματα που κάθε άνδρας πρέπει να γνωρίζει -- "Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας, ..." -- 13 Μαΐου 2018
Διατροφή για το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης -- "H ποιοτική διατροφή κατά τη διάρκεια ..." -- 12 Μαΐου 2018
Ακμή: 7 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να καθυστερεί η θεραπεία -- "Η ακμή θεωρείται η κατεξοχήν ..." -- 10 Μαΐου 2018
Νήματα: Σβήστε τα σημάδια του χρόνου γρήγορα και ανώδυνα

Σημαντικά άλματα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η αισθητική δερματολογία, δίνοντας τη δυνατότητα σε γυναίκες αλλά και άνδρες να ξεγελούν το χρόνο και να επαναφέρουν την νεανική εικόνα τους, να μοιάζουν σαν να μην περνά από πάνω τους ούτε μια μέρα.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι με χαλάρωση στο πρόσωπο, τον λαιμό ή το σώμα καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να γυρίσουν το ρολόι μερικά χρόνια πίσω, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημά τους με ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες. Από τις πιο αποτελεσματικές είναι τα νήματα.

«Τα νήματα έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας και έχουν αγαπηθεί και από τα δύο φύλα, διότι δίνουν εντυπωσιακά και άμεσα ορατά αποτελέσματα, αρκεί να εφαρμόζονται από ειδικό και πεπειραμένο γιατρό.

Υπάρχουν νήματα για ανόρθωση και lifting προσώπου και λαιμού, για σύσφιξη προσώπου και σώματος σε περιοχές όπου υπάρχει χαλάρωση και ρυτίδωση και για γέμισμα ρυτίδων και δημιουργία όγκου. Οι θεραπείες, που γίνονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, είναι σύντομες, με εμφανή βελτίωση από την πρώτη εφαρμογή», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης (www.kontogiannis.gr).
Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ομάδες νημάτων είναι τα μονόκλωνα PDO  και τα νήματα ανάρτησης - lifting προσώπου και λαιμού.

Το lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και σώματος, χωρίς να απαιτούνται τομές και χωρίς να τραυματίζονται ιστοί. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο την τελευταία 5ετία. Σκοπός της τοποθέτησής τους είναι η ενίσχυση του δέρματος, μέσω του σχηματισμού ενός υποστηρικτικού πλέγματος που ανορθώνει τους ιστούς που έχουν υποστεί χαλάρωση. Η χρήση τους “πυροδοτεί” τη φυσική δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας έτσι σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος.

Τα νήματα PDO παράγονται στη Νότιο Κορέα, ακολουθώντας αυστηρά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE). Κατασκευάζονται από Polydioxanone - ένα υλικό που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία και είναι 100% βιο-απορροφήσιμα, διαλύονται δηλαδή από τον οργανισμό με υδρολυτική διαδικασία προς νερό και διοξείδιο του άνθρακα, με πολύ προβλέψιμο ρυθμό και τρόπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο γύρω από το υλικό και όταν αυτά απορροφούνται αντικαθιστώνται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

«Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή πρόταση, χωρίς καμία παρενέργεια (πέρα από πολύ σπάνιους τοπικούς μώλωπες), για άτομα άνω των 30 ετών, το δέρμα των οποίων χρειάζεται στήριξη και σύσφιξη αλλά δεν χρειάζεται ή δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Το μέγεθος της χαλάρωσης αποτελεί προσδιοριστικό παράγοντα της πυκνότητας του πλέγματος που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να προκύψει η κατάλληλη υποδομή κολλαγόνου. Η μέθοδος προσφέρει σε ελάχιστο χρόνο ένα νεανικότερο δέρμα, ανώδυνα και αναίμακτα», σημειώνει ο κ. Κοντογιάννης.

Η διαδικασία τοποθέτησή τους γίνεται με τη βοήθεια ειδικών λεπτών κοίλων βελονών μέσα στις οποίες βρίσκονται τα νήματα. Κάθε βελόνα φέρει ένα νήμα και με την απλή εισαγωγή της στο δέρμα και την αφαίρεση της το νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί. Αναλόγως της περιοχής εφαρμογής η διαδικασία διαρκεί συνήθως 15 - 40 λεπτά και τα αποτελέσματα από 18 - 24 μήνες.

Τα συνηθέστερα σημεία που εφαρμόζεται η θεραπεία είναι: οβάλ προσώπου, ρινοπαρειακές, ζυγωματικά, πόδι χήνας, μέτωπο, μεσόφρυο και στο λαιμό. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: η βελτίωση του οβάλ του προσώπου και των ρινοπαρειακών πτυχών αγγίζει το 70%.

Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται και σε σημεία του σώματος που παρουσιάζουν χαλάρωση και κυρίως στην κοιλιακή χώρα, στους γλουτούς, στους μηρούς, στους βραχίονες, στην πλάτη και στο στήθος. Τα αποτελέσματα της σύσφιξης βελτιώνονται μέρα με τη μέρα μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου μήνα, οπότε και σταθεροποιείται η εικόνα για περίπου 18 μήνες. Με το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος επανεξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον νημάτων για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Εκτός από τα νήματα PDO, υπάρχουν τα νήματα ανάρτησης και lifting προσώπου και λαιμού, η χρήση των οποίων προσφέρει βελτίωση της χαλάρωσης του οβάλ του προσώπου, ανάρτηση των περιοχών των ζυγωματικών και του υπεροφρύου, σύσφιξη και lifting λαιμού. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες νημάτων ανάρτησης λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικά και διαφορετικού κόστους. Όλα όμως τα νήματα είναι απορροφήσιμα και τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια 1-1,5 έτος.

«Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα και τα λιγότερο τραυματικά, για τα οποία χρειάζεται και μικρός χρόνος εφαρμογής στο ιατρείο, είναι τα νήματα ειδικής κατασκευής με αγκαθάκια και άγκιστρα, τα οποία βρίσκονται μέσα σε κοίλες βελόνες ή κάνουλες», επισημαίνει ο κ. Κοντογιάννης και εξηγεί περαιτέρω: «Ξεκινώντας από ένα σταθερό σημείο, όπως π.χ. μπροστά από το αυτί, η βελόνα ακολουθεί πορεία μέχρι την περιοχή της χαλάρωσης, κάτω από το δέρμα Εν συνεχεία αφαιρείται η βελόνα και το νήμα αγκιστρώνεται στο δέρμα, το οποίο τραβά και ανασηκώνει μέχρι να βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό η χαλάρωση. Κατόπιν κόβεται το νήμα, το οποίο παραμένει κάτω από το δέρμα, όπου και απορροφάται σε 2-2,5 μήνες. Κατά την απορρόφηση σχηματίζεται κολλαγόνο, το οποίο βελτιώνει ακόμη περισσότερο την περιοχή της χαλάρωσης».

Η αλλαγή της όψης του δέρματος είναι εμφανής αμέσως μετά την εφαρμογή και βελτιώνεται όλο και περισσότερο όσο απορροφούνται τα νήματα και σχηματίζεται το κολλαγόνο. Η διάρκεια του αποτελέσματος υπολογίζεται σε 1-1,5 χρόνο.

Όπως συμβαίνει και με τα νήματα PDO, η τοποθέτηση δεν απαιτεί τομές, ούτε προκαλεί παρενέργειες. Ωστόσο, σε κάποια περιστατικά, ενδεχομένως να εμφανιστούν μικροί μώλωπες, που όμως υποχωρούν εντός 48 ωρών.

«Με την ολοκλήρωση της θεραπείας δίνονται οδηγίες, καθώς πρέπει να αποφεύγεται η επιβάρυνση της περιοχής με σκληρές τροφές, με οδοντιατρικές εργασίες, με ταλαιπωρία κατά τον ύπνο κ.λπ.», συμπληρώνει ο κ. Κοντογιάννης.

Τα νήματα είναι ένας εύκολος, ανώδυνος, οικονομικός τρόπος αναζωογόνησης του δέρματος, που δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά, δεν αφήνει ουλές ούτε επηρεάζει τις συσπάσεις των μυών, αρκεί η χαλάρωση να είναι ήπια έως μέτρια. Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από τις ανάγκες του δέρματος και γίνεται πάντα σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό.
 

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club


 


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

Παραλία ώρα μηδέν: οι

Το καλοκαίρι είναι πρακτικά εδώ και για

Με μεγάλη επιτυχία

H “Ανοιχτή Αγκαλιά – Φίλοι Κοινωνικής

ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι

Τους πρώτους φωτοχρωμικούς φακούς επαφής, οι

Καρκίνος του προστάτη:

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας, με σχήμα

Διατροφή για το πρώτο

H ποιοτική διατροφή κατά τη διάρκεια του

Πλαστική/Αισθητική

Ένα «κακό» αποτέλεσμα είναι ο μεγαλύτερος ίσως

Ακμή: 7 λόγοι για τους

Η ακμή θεωρείται η κατεξοχήν δερματοπάθεια της

10 Μαΐου, Παγκόσμια

      Με αφορμή την

Ενδιαφέροντα

Νέα Οδοντιατρικά ...

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, με απόλυτη ...

Διαταραχές περιόδου: τι ...

Ξέρετε πότε άρχισε η τελευταία σας περίοδο ή ...

Κατάθλιψη: Γιατί ...

Η άνοιξη θεωρείται η εποχή της ανανέωσης και ...

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Οικογενειακή Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτες για όλη την οικογένεια
ΜΟΝΟ 100€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

«Η Υγεία ως Ανθρώπινο ...

Aπό τον Τομέα Υγείας – Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με ...

1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ...

MEDITERRANEAN COLLEGE 1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ...

Ιατρική της Άθλησης στον ...

Το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής ...

2ο Πανελλήνιο ...

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) σας προσκαλεί ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top