Τίτλοι Νέων:
Φεστιβαλ για τηνψυσική υγεία 22/23 Σεπτεμβρίου - Ακρόπολη Πλάκα Κουκάκι -- "Ποιοι είμαστε - Βασικός Στόχος Οι ..." -- 10 Σεπτεμβρίου 2018
Νόσος των λεγεωναρίων: Τα κρούσματα αυξάνουν στην χώρα μας -- "Η νόσος των λεγεωναρίων είναι νόσημα ..." -- 17 Αυγούστου 2018
Ουροποιητικό σύστημα: 11 σημαντικές πληροφορίες -- "Η ούρηση είναι μία από τις ζωτικές ..." -- 16 Αυγούστου 2018
Ψυχική υγεία: Γιατί είναι απαραίτητοι οι καλοί φίλοι -- "Οι περισσότεροι από εμάς βασιζόμαστε ..." -- 08 Αυγούστου 2018
Ιος του Δυτικού Νείλου: Τα κρούσματα είναι συχνά αυτό το καλοκαίρι. -- "Κατά την διάρκεια αυτού του ..." -- 30 Ιουλίου 2018
Οι σύλλογοι ασθενών διεκδικούν ενεργό ρόλο στην αξιολόγηση τεχνολογίας υγείας. -- "Με επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό ..." -- 24 Ιουλίου 2018
Η Ευρωκλινική παίδων προσφέρει άμεση και ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια -- "Θέτει στη διάθεση των οικογενειών των ..." -- 24 Ιουλίου 2018
Νήματα προσώπου: Είναι κατάλληλα για όλους;

Πρόθυμοι να υποβληθούν σε αισθητικές επεμβάσεις που γυρνούν πίσω το χρόνο σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς νυστέρι και δίχως πόνο είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν αρχίσει να διακρίνουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό τους και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα νήματα, διότι, σε αντίθεση με το παραδοσιακό λίφτινγκ προσώπου, δεν υπάρχουν τομές. Η απουσία ορατών ουλών, η πολύ σύντομη διαδικασία και το χαμηλότερο κόστος καθιστά τα νήματα μια επιθυμητή διαδικασία για πολλούς.

«Η ανόρθωση με νήματα, γνωστή και ως μη χειρουργικό λίφτινγκ, είναι μια ήπια και σχετικά αναίμακτη μέθοδος για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος. Αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική λύση χωρίς γενική αναισθησία και χωρίς την ανάγκη αποθεραπείας όπως συμβαίνει μετά από το συμβατικό λίφτινγκ, και κυρίως με μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών», επισημαίνει η κα Ναταλία Ρομποτή, δερματολόγος-αφροδισιολόγος του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης, εξειδικευθείσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν Γερμανίας και προσθέτει: «Σκοπός της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η διέγερση παραγωγής νέου κολλαγόνου γύρω από κάθε νήμα, προκειμένου να βελτιωθεί ο όγκος, η σύσταση και η ελαστικότητα του δέρματος και συνεπώς η κλινική του εικόνα.»

Τα νήματα ήταν αρχικά φτιαγμένα από υλικά που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή των μόνιμων χειρουργικών ραμμάτων, τα οποία όμως προκαλούσαν βακτηριακές λοιμώξεις. Μετά από έρευνες κατασκευάστηκαν νέα διαλυτά και απολύτως ασφαλή νήματα. Άλλα είναι κατασκευασμένα από πολυγαλακτικό οξύ, ένα πολυμερές που χρησιμοποιείται στον ιατρικό τομέα εδώ και πολλά χρόνια, άλλα από πολυδιοξανόνη (PDO), ένα δοκιμασμένο στην χειρουργική υλικό που είναι κατασκευασμένο από ισχυρή συνθετική μονόινη  ίνα, αποτελούμενη από ένα ή δύο στριφτά σκέλη που διαλύεται στον ιστό με το πέρασμα του χρόνου. Όλα τα υλικά είναι δηλαδή βιο-απορροφήσιμα και απολύτως ασφαλή. Υπάρχει ποικιλία μεγεθών, με ή χωρίς άγκιστρα ή κώνους. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά απαγορεύεται σε αλλεργικούς ή ευαίσθητους σε βιοϋλικά ανθρώπους.

Η θεραπεία, που απευθύνεται σε άτομα με ήπια ή μέτρια χαλάρωση, είναι εξατομικευμένη λόγω των διαφορετικών αναγκών κάθε προσώπου. Απ’ αυτές εξαρτάται το είδος του νήματος που θα χρησιμοποιηθεί και ο αριθμός τους. Σε άλλους είναι απαραίτητα νήματα με άγκιστρα ή κώνους, σε άλλους είναι αποτελεσματικότερη η δημιουργία πλέγματος κάτω από το δέρμα, ενώ σε άλλους απαιτείται συνδυασμός αυτών.

Πρόκειται για μια απλή και σύντομη διαδικασία που δεν χρειάζεται περισσότερο από 60 έως 90 λεπτά για τη ολοκλήρωσή της, κατά την οποία το νήμα εισάγεται και προσαρμόζεται έτσι ώστε να αντιτίθεται στη φυσική δύναμη της βαρύτητας που είναι βασική αιτία της δημιουργίας ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος. Η διέγερση του κολλαγόνου που προσφέρει η θεραπεία, βελτιώνει προοδευτικά την ελαστικότητα του δέρματος προσφέροντας φυσικά αποτελέσματα.

«Μετά από τη εφαρμογή τοπικής αναισθησίας, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι προαιρετική, οι εξειδικευμένοι ιατροί, χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα, εισάγουν το νήμα στο κατάλληλο επίπεδο κάτω από την επιδερμίδα. Στην περίπτωση των νημάτων που χρησιμοποιούνται για ανάπλαση και σύσφιξη στόχος είναι ο σχηματισμός ενός πλέγματος νημάτων για τη διέγερση παραγωγής συνδετικού ιστού. Αντίθετα, στην περίπτωση νημάτων άμεσης ανόρθωσης το νήμα προωθείται κάτω από το δέρμα μέχρι ενός σημείου και κατόπιν έλκεται και συμπαρασύρει το επικείμενο δέρμα σε μια πιο ανορθωμένη θέση. Με την τοποθέτηση νημάτων φαίνεται να διεγείρονται οι ινοβλάστες, και να παράγεται κολλαγόνο», μας εξηγεί λεπτομερώς η κα Ρομποτή.

Χρήση νημάτων μπορεί να γίνει στο πρόσωπο και στο σώμα. Ειδικότερα, οι κυριότερες περιοχές εφαρμογής είναι το φρύδι, το οβάλ του προσώπου, οι παρειές και ο λαιμός. Ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν όγκο στα χέρια,  να ανορθώσουν το στήθος, το εσωτερικό των μηρών, την κοιλιά και τους γλουτούς.

Μετά την εφαρμογή ενδέχεται να εμφανιστούν ελαφρά οιδήματα, ερυθρότητα ή μώλωπες, η διάρκεια των οποίων είναι λίγες ημέρες. Το μόνο που πρέπει να προσέχουν τα άτομα που υποβάλλονται σ’ αυτή τη θεραπεία είναι να αποφύγουν τον έντονο μηχανικό ερεθισμό της περιοχής και τις έντονες αθλητικές δραστηριότητες για μια εβδομάδα. Άλλωστε στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου αντιμετώπισης της γήρανσης περιλαμβάνεται η άμεση συνέχιση των δραστηριοτήτων του ατόμου. Μέσα σε 3 έως 6 μήνες τα νήματα απορροφώνται, αν και τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να διαρκέσουν έως και 2-3 χρόνια.

«Από την ηλικία περίπου των 30-35 ετών, που συχνά ξεκινούν να γίνονται αισθητές οι πρώτες ρυτίδες, άντρες και γυναίκες που επιδιώκουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους χωρίς να γίνει αντιληπτή η οποιαδήποτε παρέμβαση στρέφονται στα νήματα, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα που προσφέρει αυτή η μέθοδος ανόρθωσης είναι απολύτως φυσικά. Μπορεί δε να συνδυαστεί, ακόμα και ταυτόχρονα, με ενέσιμες θεραπείες, όπως αυτή της βοτουλινικής τοξίνης και του υαλουρονικού, για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για μια μέθοδο που λειτουργεί στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής, καθώς καθυστερεί τη ανάγκη για πιο επεμβατικές λύσεις στο πρόβλημα της χαλάρωσης  και των ρυτίδων», σημειώνει η κα Ρομποτή.

Όμως, υπάρχουν και άτομα που δεν είναι κατάλληλα για αυτή τη θεραπεία. Όσοι έχουν ιδιαίτερα λεπτό και εύθραυστο δέρμα ή πολύ λίγο λίπος στο σημείο που θα εφαρμοστούν τα νήματα, αλλά και όσοι έχουν βαριά χαλάρωση και επιδιώκουν θεαματικά αποτελέσματα θα πρέπει να επιλέξουν άλλη μέθοδο για την ανανέωση της εμφάνισής τους.

Ναταλία Ρομποτή  Δερματολόγος-αφροδισιολόγος  Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης

Ναταλία Ρομποτή
Δερματολόγος-αφροδισιολόγος
Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club


 


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

Φεστιβαλ για τηνψυσική

Ποιοι είμαστε - Βασικός Στόχος Οι

Νόσος των λεγεωναρίων:

Η νόσος των λεγεωναρίων είναι νόσημα που

Ουροποιητικό σύστημα: 11

Η ούρηση είναι μία από τις ζωτικές λειτουργίες

Ψυχική υγεία: Γιατί

Οι περισσότεροι από εμάς βασιζόμαστε κυρίως

Ιος του Δυτικού Νείλου:

Κατά την διάρκεια αυτού του καλοκαιριού,

Οι σύλλογοι ασθενών

Με επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό Υγείας

Η Ευρωκλινική παίδων

Θέτει στη διάθεση των οικογενειών των

Θαλάσσια σπορ: πως να

Ανεξάρτητα εάν συμμετέχετε σε waterskiing,

Ενδιαφέροντα

Τι είναι το γλαύκωμα?

Το γλαύκωμα αποτελεί τη δεύτερη αιτία τύφλωσης ...

Μυστικά και ψέματα στην ...

Κάθε οικογένεια έχει τα «μυστικά» της, ή πιο ...

Διαιτητικές Τιμές ...

Οι διαιτητικές τιμές αναφοράς (DRVs) είναι ...

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Οικογενειακή Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτες για όλη την οικογένεια
ΜΟΝΟ 100€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

“Στη Θεσσαλονίκη το ...

Σε λιγότερο από ένα μήνα η Θεσσαλονίκη υποδέχεται ένα από ...

«Η Υγεία ως Ανθρώπινο ...

Aπό τον Τομέα Υγείας – Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με ...

1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ...

MEDITERRANEAN COLLEGE 1ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ...

Ιατρική της Άθλησης στον ...

Το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top