Τίτλοι Νέων:
Η τεχνητή νοημοσύνη σύμμαχος στην διάγνωση και πρόληψη της διαβητικής ... -- "Ο διακεκριμένος χειρουργός ..." -- 27 Νοεμβρίου 2020
U=U |Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Θετικής Φωνής -- "Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική ..." -- 23 Νοεμβρίου 2020
Ρίζες υδροξυλίου: Τα απολυμαντικά της φύσης που καταπολεμούν τους ιούς -- "Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πέφτει η ..." -- 28 Οκτωβρίου 2020
«Λοιμώξεις στο Σταυροδρόμι του 2020» 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2020 Divani ... -- "Το Συνέδριο του Μεσογειακού Ινστιτούτου ..." -- 27 Οκτωβρίου 2020
Ρομποτική Χειρουργική Θεραπεία της Παχυσαρκίας: Μέθοδοι και πλεονεκτήματα -- "Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια ..." -- 26 Οκτωβρίου 2020
Προστάτης: Οι κίνδυνοι από τις καθυστερήσεις στη θεραπεία -- "Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος ..." -- 25 Οκτωβρίου 2020
Φθινόπωρο και επιδερμίδα: Πώς θα την ανανεώσουμε;

Μπήκαμε και επισήμως στο φθινόπωρο και είναι η ώρα να θυμηθούμε την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, καθώς ο έντονος καλοκαιρινός ήλιος και τα μπάνια στη θάλασσα την έχουν αφυδατώσει και το πρόσωπό μας δείχνει πιο θαμπό και πιο κουρασμένο.

Μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας στην προσωπική μας φροντίδα και να επιλέξουμε θεραπείες ομορφιάς, που θα προσφέρουν ανανέωση και λάμψη στην επιδερμίδα μας άμεσα.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια από τις πιο σημαντικές θεραπείες για το δέρμα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η πρώτη και η βασική φροντίδα, ώστε το δέρμα να είναι υγιές και λαμπερό. Με τον καθαρισμό προσώπου ρυθμίζεται η λιπαρότητα, καθαρίζουν οι πόροι, απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και τυχόν υπολείμματα από το μακιγιάζ.

Δρ. Γαϊτάνης Απόστολος Πλαστικός ΧειρουργόςΌπως λέει ο Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, Απόστολος Γαϊτάνης:

«Η συχνότητα, που μπορεί να γίνει ο καθαρισμός προσώπου, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και από τις ιδιαίτερες ανάγκες, που έχει κάθε δέρμα. Σε λιπαρά δέρματα, για παράδειγμα, συνιστάται να γίνεται τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ στα κανονικά προς ξηρά δέρματα μπορεί να γίνεται μία με δύο φορές τον χρόνο».

Ο καθαρισμός προσώπου ενδείκνυται για κάθε ηλικία. Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από μιάμιση έως και δύο ώρες. Μπορεί να συνδυαστεί με ενυδάτωση προσώπου και να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Η ενυδάτωση μπορεί να είναι προϊοντική, με μηχάνημα ή και ενέσιμη.

Τα στάδια του καθαρισμού είναι:
1. Ντεμακιγιάζ προσώπου
2. Peeling
3. Ατμός
4. Εξαγωγή σμήγματος
5. Εφαρμογή υψίσυχνων
6. Μάσκα προσώπου
7. Μάλαξη προσώπου
8. Αντιηλιακή / θεραπευτική κρέμα.

Δερμοαπόξεση με διαμάντια

Μια από τις πλέον δημοφιλείς μεθόδους καθαρισμού της επιδερμίδας του προσώπου είναι αυτή με τα διαμάντια ή αλλιώς με τους μικροκρυστάλλους. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και το βοηθάει να παραγάγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

«Η θεραπεία γίνεται με μηχάνημα και δρα αποτελεσματικά μέσω της υψηλής αναρρόφησης, της θερμικής δράσης και της ισχυρής κινητικής ενέργειας των μικροκρυστάλλων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή. Βοηθάει στην ανάπλαση σε βάθος και είναι πολύ αποτελεσματική σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα. Στην ουσία δρα στο δέρμα ως peeling, κάνοντας βαθύ καθαρισμό», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι:
• καθαρή, ανανεωμένη, λαμπερή επιδερμίδα
• επιτυγχάνει την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων
• μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος
• βοηθάει σημαντικά στην εξάλειψη ουλών της ακμής, των δυσχρωμιών και των κηλίδων, καθώς και στην εξάλειψη μελαγχρωματικών προβλημάτων.

Ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος, καθώς και από το μέγεθος του προβλήματος, που εμφανίζει η κάθε επιδερμίδα.

Η θεραπεία προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα με το χημικό peeling, χωρίς, όμως, τις παρενέργειές του.

Ενυδάτωση προσώπου

Η διαδικασία της ενυδάτωσης ξεκινά με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ), για να απομακρυνθούν οι ρύποι και το μακιγιάζ. Ακολουθεί το peeling, δηλαδή η απολέπιση τις επιδερμίδας, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Απαραίτητη διαδικασία για να διεισδύσουν στο δέρμα τα ενυδατικά συστατικά και οι πολυβιταμίνες, που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια. Έπειτα η αισθητικός τοποθετεί στο πρόσωπο μία ενυδατική μάσκα, ανάλογα με τον τύπο και με τις ανάγκες του δέρματος. Στη συνέχεια απλώνει μία ενυδατική κρέμα σε όλο πρόσωπο και συνεχίζει με μάλαξη. Τέλος εφαρμόζει εκ νέου ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών και αντιηλιακή προστασία.

Ενυδάτωση και σύσφιξη με κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία είναι μια θεραπεία προσώπου, που έχει στόχο να ανανεώσει την επιδερμίδα, να χαρίσει στο δέρμα στοιχεία που του λείπουν και να το κάνει να φαίνεται λαμπερό, νεανικό και υγιές. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο και στον λαιμό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας το μηχάνημα διοχετεύει κρύο στο δέρμα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί τους ινοβλάστες, ώστε να παραγάγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

«Ένα άλλο πράγμα που κάνει, είναι ότι ισχυροποιεί τους ιστούς στήριξης του δέρματος, προκαλώντας, έτσι, σύσφιξη στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων και των γραμμών, που υπάρχουν στο πρόσωπο. Αναδομεί και επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Η θεραπεία αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αναζωογόνησης και αντιγήρανσης της επιδερμίδας. Η διάρκειά της είναι από μία έως μιάμιση ώρα», καταλήγει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης.

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη

Ο διακεκριμένος χειρουργός οφθαλμίατρος, διδάκτωρ

+ View

Σύσκεψη εργασίας της

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα

+ View

U=U |Το νέο τηλεοπτικό

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”

+ View

Ρίζες υδροξυλίου: Τα

Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πέφτει η

+ View

«Λοιμώξεις στο

Το Συνέδριο του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελέτης

+ View

Ρομποτική Χειρουργική

Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια διατροφική και

+ View

Προστάτης: Οι κίνδυνοι

Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός

+ View

Εθελοντική δράση σε Σάμο

Ευαισθητοποιημένοι από το πρόβλημα της πανδημίας

+ View

Ενδιαφέροντα

Η πρόληψη σώζει απο τον ...

21-25 Σεπτεμβρίου 2015: Εβδομάδα Δωρεάν ...

+ View

«Βιολογία - Ιατρική ...

Το Επιστημονικό Σωματείο «Ινστιτούτο Βιολογίας ...

+ View

Φυσικές Ιατρικές ...

5μηνο Πρόγραμμα από το E-Learning του ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης στις ιδιαίτερες συνθήκες ...

3ο συνέδριο ...

Το 3ο συνέδριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης ...

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας διοργανώνει το 14ο ...

9ο Συνέδριο Βιοχημείας και ...

Η Ελληνική Εταιρία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης σας ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top