Τίτλοι Νέων:
Αρτηριακή υπέρταση: Ένας σιωπηλός «δολοφόνος» -- "«Ζαλίζομαι», «άνοιξε η μύτη μου», «έχω ..." -- 07 Δεκεμβρίου 2021
Γιορτές εν μέσω γλυκών, πανδημίας και Σακχαρώδη Διαβήτη -- "Παραδοσιακά οι περισσότεροι επιστρέφουν ..." -- 07 Δεκεμβρίου 2021
Πρωτοποριακή επέμβαση Ελλήνων γιατρών αντιμετώπισε σπάνια νόσο. -- "Πρωτοποριακή επέμβαση, τόσο για τα ..." -- 01 Δεκεμβρίου 2021
Κρυολιπόλυση: Πιο αποτελεσματικοί οι πολλαπλοί κύκλοι θεραπείας -- "Οι πολλαπλοί κύκλοι κρυολιπόλυσης ..." -- 30 Νοεμβρίου 2021
ΠΕΑΝΔ "Ζω τη ζωή με ένα τραγούδι" Ένα μοναδικό τραγούδι για ένα σημαντικό ... -- "Η Μελίνα Ασλανίδου ερμηνεύει με την ..." -- 29 Νοεμβρίου 2021
Αυξημένος σίδηρος: Τι πρέπει να ξέρετε. -- "Η αυξημένη συγκέντρωση σιδήρου στο αίμα ..." -- 28 Νοεμβρίου 2021
Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα: Πως αποφεύγεται; -- "Η υιοθέτηση των τάσεων της μόδας για ..." -- 27 Νοεμβρίου 2021
Αισθητική Γυναικολογία: Πως βελτιώνει τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας

Η αισθητική γυναικολογία, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ιατρική υποειδικότητα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, προσφέρει ουσιαστικές και ριζικές λύσεις σε εκείνα τα προβλήματα των γυναικών που τα κρατούν σαν καλά φυλαγμένα μυστικά.

 

Πεποιθήσεις βαθιά ριζωμένες που υποστηρίζουν π.χ. ότι η χαλάρωση του κόλπου μετά τη γέννα ή η ακράτεια ούρων στην περίοδο της εμμηνόπαυσης είναι φυσιολογικά επακόλουθα που πρέπει να τα υπομένει η γυναίκα χωρίς να μιλά ανοικτά γι’ αυτά ή να αναζητά τη λύση τους, ανήκουν στο παρελθόν.

Δρ. Κουφομιχαήλ Γ. Βασίλειος, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Msc "Η διατήρηση της υγείας και της νεότητας της γεννητικής περιοχής είναι πλέον εφικτή καθώς την τελευταία δεκαετία υπήρξε άλμα των τεχνολογικών εξελίξεων με την ανάπτυξη εργαλείων και μεθόδων για τη λειτουργική αποκατάσταση των γυναικολογικών προβλημάτων", αναφέρει ο Dr. Βασίλειος Γ. Κουφομιχαήλ, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Msc. Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους, ο κολπικός τοκετός, η εμμηνόπαυση, οι παρενέργειες θεραπειών για σοβαρά νοσήματα, τραυματισμοί, αλλά και ανατομικές ενοχλητικές καταστάσεις όπως μεγάλα χείλη αιδοίου, προκαλούν μεταξύ άλλων ατροφία του κόλπου, αύξηση των λοιμώξεων της περιοχής, χαλάρωση του πυελικού εδάφους και ακράτεια ούρων, ενώ δεν είναι λίγα και τα αισθητικά προβλήματα που απασχολούν πολύ τις γυναίκες.

Ο κύκλος αυτών των προβλημάτων συμπληρώνεται με την αισθητή μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης και τον πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Τι είναι η αισθητική γυναικολογία

Η αισθητική γυναικολογία επί της ουσίας παρεμβαίνει στην ανάπλαση και την αναζωογόνηση του κόλπου και της γενετήσιας περιοχής, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα ζωής στις γυναίκες και αποκαθιστώντας τα σεξουαλικά προβλήματα.

Η αναζωογόνηση του κόλπου στοχεύει στην υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, η ανάπλαση του κόλπου βελτιώνει τη λειτουργικότητα του κόλπου και οι αισθητικές παρεμβάσεις μπορούν να αλλάξουν το σχήμα. Οι πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται αφορούν κυρίως σε:

• Σύσφιξη και Ανάπλαση Κόλπου

Με τη βοήθεια εξελιγμένων laser οι εξειδικευμένοι γυναικολόγοι διεγείρουν το κολλαγόνο της περιοχής μειώνοντας αισθητά την κολπική ξηρότητα και επιτυγχάνοντας σύσφιγξη του κολπικού τοιχώματος.

Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική τόσο σε ήπιες μορφές χαλάρωσης του κόλπου, που συνήθως έχουν εμφανιστεί μετά από έναν φυσιολογικό τοκετό όσο και στην κολπική ξηρότητα.

Η κολπική αναζωογόνηση με laser μπορεί επίσης να αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη μυϊκή λειτουργία για τον έλεγχο του κόλπου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κολπική χαλάρωση, η ακράτεια ούρων, η αδυναμία μυϊκού ελέγχου και να επιτευχθεί μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Παράλληλα, ευεργετικά είναι τα αποτελέσματα και στις περιπτώσεις κολπικής πρόπτωσης. Όταν ένα από τα όργανα της πυέλου, δηλαδή η ουροδόχος κύστη, το παχύ έντερο, η μήτρα ή και όλα μαζί, δεν στηρίζεται πια στους μύες του και «πέφτει» μέσα στον κόλπο, τότε συμβαίνει η κολπική πρόπτωση. Συνήθως η κολπική πρόπτωση οφείλεται στον τοκετό ή στην υστερεκτομή.

Επιπλέον, ο εξειδικευμένος γυναικολόγος στην ουρογυναικολογία και την αισθητική γυναικολογία έχει στη διάθεσή του νέες άμεσα αποτελεσματικές θεραπείες για την αναζωογόνηση του κόλπου.

Η ενυδάτωση του κόλπου με υαλουρονικό οξύ γίνεται με ανώδυνο τρόπο, μόνο με ένα τσίμπημα βελόνας, και τα αποτελέσματα εμφανίζονται πολύ γρήγορα απαλλάσσοντας τη γυναίκα από κολπική ξηρότητα και πόνο κατά την σεξουαλική επαφή.

Η αυτόλογη θεραπεία με PRP (Platelet-Rich Plasma), είναι άλλη μία σύγχρονη ιατρική πρόταση για την ανάπλαση των ιστών της περιοχής. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) αίματος της ίδιας της γυναίκας, μετά από λήψη μικρής ποσότητας και κατάλληλη επεξεργασία, εγχέεται στην περιοχή με αποτέλεσμα τη φυσική ανάπλαση και ενυδάτωση των ιστών του κόλπου.

• Ακράτεια ούρων

Η ακράτεια ούρων είναι πολύ πιο συχνή από όσο νομίζουν οι γυναίκες και οι γιατροί, και αυτό γιατί οι πάσχουσες αποφεύγουν να μιλούν για τις «διαρροές» και να αναζητούν βοήθεια.

Η ακράτεια ούρων οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση των μυών του πυελικού εδάφους και η χειρουργική της αντιμετώπιση γίνεται με ανάρτηση του κόλπου, ενίσχυση με κολλαγόνο της περιοχής γύρω από την ουρήθρα και τοποθέτηση κολπικής ταινίας. Σε πολλές περιπτώσεις η τοπική εφαρμογή των laser έχει βέλτιστα αποτελέσματα, ενώ ευρεία χρήση έχει και το botox ειδικά σε περιπτώσεις ακράτειας ούρων που η αιτία τους σχετίζεται με την ουροδόχο κύστη.

• Αισθητική αποκατάσταση

Η αισθητική γυναικολογία παρεμβαίνει και αποκαθιστά τυχόν ανατομικές δυσμορφίες της περιοχής των εξωτερικών γεννητικών οργάνων ή βελτιώνει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθαρά για αισθητικούς λόγους.

Όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την αισθητική γυναικολογία και τη χρήση laser για λεύκανση της περιγεννητικής περιοχής, αντιμετώπιση δυσμορφιών όπως ουλές, ραγάδες, ή σημάδια από κονδυλώματα, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι εκπληκτική η αύξηση της αιδοιοπλαστικής για αναμόρφωση του σχήματος του εφηβαίου και ανάπλαση των χειλέων του αιδοίου.

Τα χείλη κάποιες φορές είναι ασύμμετρα ή υπερμεγέθη και ενοχλούν τη γυναίκα. Στην αιδοιοπλαστική αφαιρείται το επιπλέον δέρμα και γίνεται σύσφιξη των χειλέων, έτσι ώστε να έχουν το επιθυμητό σχήμα και την απαιτούμενη λειτουργικότητα.

Οι γιατροί συνήθως συνιστούν χειρουργική επέμβαση για τη σμίκρυνση των χειλέων μόνο εάν τα διευρυμένα χείλη επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των γυναικών ή προκαλούν προβλήματα κατά τη σεξουαλική επαφή.

Ο κ. Κουφομιχαήλ καταλήγει τονίζοντας ότι «αν και οι αρχικές ενδείξεις της αισθητικής γυναικολογίας αφορούσαν στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, σήμερα ολοένα και περισσότερες γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία καταφεύγουν στις λύσεις που προσφέρουν οι εξειδικευμένοι γυναικολόγοι, είτε πρόκειται για την εφαρμογή θεραπείας με laser ή με χειρουργική αντιμετώπιση. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουν οι γυναίκες να μιλήσουν για όσα τις απασχολούν και μαζί με το γιατρό τους να βρουν την ενδεδειγμένη θεραπεία».

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Αρτηριακή υπέρταση: Ένας

«Ζαλίζομαι», «άνοιξε η μύτη μου», «έχω

+ View

Γιορτές εν μέσω γλυκών,

Παραδοσιακά οι περισσότεροι επιστρέφουν μετά τις

+ View

Πρωτοποριακή επέμβαση

Πρωτοποριακή επέμβαση, τόσο για τα ελληνικά όσο

+ View

Κρυολιπόλυση: Πιο

Οι πολλαπλοί κύκλοι κρυολιπόλυσης μπορούν να

+ View

ΠΕΑΝΔ "Ζω τη ζωή με ένα

Η Μελίνα Ασλανίδου ερμηνεύει με την αγαπημένη σε

+ View

Αυξημένος σίδηρος: Τι

Η αυξημένη συγκέντρωση σιδήρου στο αίμα είναι

+ View

Νύχια που μπαίνουν στο

Η υιοθέτηση των τάσεων της μόδας για επιλογή

+ View

Σχέσεις: Καλύτερο σεξ

Το σεξ σίγουρα δεν σταματάει στα 50 (ή στα 60,

+ View

Ενδιαφέροντα

Οι Κινητές Ιατρικές ...

Η Κινητή Μονάδα Ψηφιακής 3D Μαστογραφίας & ...

+ View

Ελληνική εβδομάδα κατά ...

Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, ...

+ View

Ορθοβιοτική

Η ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ είναι ένα νέο, πρότυπο πολυϊατρείο ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

15ο Διεθνές Συνέδριο ...

Με κορυφαίες κεντρικές ομιλίες ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο για ...

10o Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών επιστρέφει και γιορτάζει τα 10 ...

17ο Συνέδριο ...

Το Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής Cardio Athena 2021 που ...

48ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Οι νεότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top