Τίτλοι Νέων:
Αρτηριακή υπέρταση: Ένας σιωπηλός «δολοφόνος» -- "«Ζαλίζομαι», «άνοιξε η μύτη μου», «έχω ..." -- 07 Δεκεμβρίου 2021
Γιορτές εν μέσω γλυκών, πανδημίας και Σακχαρώδη Διαβήτη -- "Παραδοσιακά οι περισσότεροι επιστρέφουν ..." -- 07 Δεκεμβρίου 2021
Πρωτοποριακή επέμβαση Ελλήνων γιατρών αντιμετώπισε σπάνια νόσο. -- "Πρωτοποριακή επέμβαση, τόσο για τα ..." -- 01 Δεκεμβρίου 2021
Κρυολιπόλυση: Πιο αποτελεσματικοί οι πολλαπλοί κύκλοι θεραπείας -- "Οι πολλαπλοί κύκλοι κρυολιπόλυσης ..." -- 30 Νοεμβρίου 2021
ΠΕΑΝΔ "Ζω τη ζωή με ένα τραγούδι" Ένα μοναδικό τραγούδι για ένα σημαντικό ... -- "Η Μελίνα Ασλανίδου ερμηνεύει με την ..." -- 29 Νοεμβρίου 2021
Αυξημένος σίδηρος: Τι πρέπει να ξέρετε. -- "Η αυξημένη συγκέντρωση σιδήρου στο αίμα ..." -- 28 Νοεμβρίου 2021
Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα: Πως αποφεύγεται; -- "Η υιοθέτηση των τάσεων της μόδας για ..." -- 27 Νοεμβρίου 2021
Αισθητική Γυναικολογία: Πως επαναφέρει τη λίμπιντο;

Όσο κι αν η βιολογία "λειτουργεί" εναντίον των γυναικών της λεγόμενης μέσης ηλικίας και μετά, πολλές είναι εκείνες που καταφέρνουν να ζουν μία σεξουαλική αναγέννηση!

 

Οι γυναίκες από την 5η δεκαετία της ζωής τους δεν είναι τόσο ενεργές σεξουαλικά καθώς η λίμπιντο κάνει μία θεαματική βουτιά για βιολογικούς και όχι μόνο λόγους.

«Η αναγνώριση και η κατανόηση των απολύτως φυσιολογικών αλλαγών στο σώμα και τη διάθεση, που με τη σειρά τους προκαλούν μειωμένη λίμπιντο και πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, είναι το πρώτο στάδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης.

Δρ. Κουφομιχαήλ Γ. Βασίλειος, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος MscΓια να επιτευχθεί αυτό, οι γυναίκες θα πρέπει να διερευνήσουν τους βιολογικούς και ψυχολογικούς παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στη διάθεση για σεξ και πως μπορούν να επωφεληθούν από τις σύγχρονες θεραπείες», εξηγεί ο δρ Βασίλης Κουφομιχαήλ, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Διευθυντής του Κέντρου Ουρογυναικολογίας και Αισθητικής Γυναικολογίας του ΜΗΤΕΡΑ.

Η μειωμένη σεξουαλική ορμή στις γυναίκες που βρίσκονται στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση, δεν αφορά πάντα το σεξ. Πολύ συχνά η κούραση, η επιβαρυμένη σωματική υγεία, οι διακυμάνσεις της ψυχολογικής διάθεσης και η σχέση με τον σύντροφο, επηρεάζει τη γυναικεία λίμπιντο.

Σε αυτή την περίοδο της γυναίκας οι ορμόνες αλλάζουν, με αποτέλεσμα να συντελούνται εσωτερικές αλλαγές στο σώμα και ειδικά στην αναπαραγωγική περιοχή.

Τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες γύρω από την ηλικία των 50 ετών είναι:

• Κολπική ξηρότητα και δυσπαρευνία: Η ξηρότητα του κόλπου λόγω μειωμένων ορμονών δημιουργεί ένα αφιλόξενο περιβάλλον για συνεύρεση. Ο ερεθισμός και ο πόνος κατά την ερωτική επαφή (δυσπαρευνία) είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι γυναίκες αποφεύγουν το σεξ.
• Κολπική ατροφία: Τα οιστρογόνα μειώνονται, η φυσική λίπανση του κόλπου στεγνώνει την περιοχή και τα τοιχώματα του κόλπου γίνονται πιο λεπτά χάνοντας την ελαστικότητά τους. Αποτέλεσμα: κνησμός, τσούξιμο και πόνος.
• Φλεγμονές και ακράτεια ούρων: Οι διαταραχές του κόλπου οδηγούν με τη σειρά τους σε ουρογεννητικές διαταραχές με την εμφάνιση λοιμώξεων και φλεγμονών που επιδεινώνονται από μία πιθανή ακράτεια ούρων.

«Η κολπική ξηρότητα και η κολπική ατροφία επιδεινώνονται με τον καιρό, προκαλώντας ερεθισμό και έντονες ενοχλήσεις στην περιοχή. Αν αφεθούν χωρίς θεραπεία μπορεί προοδευτικά να εξελιχθεί μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι κρίσιμη για τη διατήρηση ενός υγιούς κόλπου και μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής», επισημαίνει ο δρ Βασίλης Κουφομιχαήλ.

Θεραπείες

Τα τελευταία χρόνια οι θεραπείες αναζωογόνησης του κόλπου είναι η απάντηση στα προβλήματα που προκαλούνται από την εμμηνόπαυση.

«Οι πλέον διαδεδομένες παρεμβάσεις που εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερες γυναίκες, όπως δείχνει η εμπειρία μας στο Κέντρο Ουρογυναικολογίας και Αισθητικής Γυναικολογίας του ΜΗΤΕΡΑ είναι η χρήση των λέιζερ και η αυτόλογη θεραπεία με PRP (Platelet-RichPlasma)» εξηγεί και αναλύει ο ειδικός:

Αυτόλογη θεραπεία με PRP (Platelet-RichPlasma)

Η θεραπεία με PRP είναι η σύγχρονη απάντηση για την ανάπλαση των ιστών του κόλπου με ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν το 90%. Με τη θεραπεία αυτή εγχέεται στον κόλπο πλάσμα αίματος της ίδιας της γυναίκας το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Με τη διαδικασία αυτή ενεργοποιείται το κολλαγόνο με αποτέλεσμα να ανανεώνονται και να ενυδατώνονται οι ιστοί του κόλπου με φυσικό τρόπο.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι τα εξής:

-Δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων ή λοιμώξεων γιατί το πλάσμα που εγχέεται προέρχεται από την ίδια τη γυναίκα.
-Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία.
-Η επιστροφή στη σεξουαλική ζωή είναι άμεση καθώς δεν έχει χρόνο αποθεραπείας.

Θεραπεία με Laser

Η χρήση του laser στην αντιμετώπιση της κολπικής ατροφίας έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς διεγείρει την περιοχή επιτυγχάνοντας την ενεργοποίηση του κολλαγόνου και τη σύσφιξη των τοιχωμάτων του κόλπου.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης laser είναι:

-Η μέθοδος είναι αναίμακτη και ανώδυνη
-Δεν προκαλείται έγκαυμα
-Δεν απαιτείται νοσηλεία
-Δεν απαιτούνται χειρουργικές τομές
-Έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας και ικανοποίησης.

Επίσης, για την αντιμετώπιση της κολπικής ατροφίας και της κολπικής ξηρότητας χρησιμοποιείται ευρέως το υαλουρονικό οξύ, γιατί όπως και στο πρόσωπο, έτσι και στην αναπαραγωγική περιοχή βοηθά στην ενυδάτωση, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα των ιστών.

«Η ουρογυναικολογία και η αισθητική γυναικολογία έχει τις απαντήσεις στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που απασχολούν τη γυναίκα. Αρκεί οι γυναίκες να μιλήσουν στον ιατρό τους. Να μη διστάζουν να περιγράψουν τα προβλήματά τους, ειδικά εάν αυτά επηρεάζουν τον τρόπο ζωής τους.

Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης, ο ιατρός σας μπορεί να συστήσει αυτό που είναι καλύτερο για εσάς», καταλήγει ο δρ Κουφομιχαήλ.

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Αρτηριακή υπέρταση: Ένας

«Ζαλίζομαι», «άνοιξε η μύτη μου», «έχω

+ View

Γιορτές εν μέσω γλυκών,

Παραδοσιακά οι περισσότεροι επιστρέφουν μετά τις

+ View

Πρωτοποριακή επέμβαση

Πρωτοποριακή επέμβαση, τόσο για τα ελληνικά όσο

+ View

Κρυολιπόλυση: Πιο

Οι πολλαπλοί κύκλοι κρυολιπόλυσης μπορούν να

+ View

ΠΕΑΝΔ "Ζω τη ζωή με ένα

Η Μελίνα Ασλανίδου ερμηνεύει με την αγαπημένη σε

+ View

Αυξημένος σίδηρος: Τι

Η αυξημένη συγκέντρωση σιδήρου στο αίμα είναι

+ View

Νύχια που μπαίνουν στο

Η υιοθέτηση των τάσεων της μόδας για επιλογή

+ View

Σχέσεις: Καλύτερο σεξ

Το σεξ σίγουρα δεν σταματάει στα 50 (ή στα 60,

+ View

Ενδιαφέροντα

Αντιτετανικό εμβόλιο: Το ...

Ο τέτανος είναι μια οξεία μολυσματική ασθένεια ...

+ View

STOP στην αρθρίτιδα των ...

STOP στην οστεοαρθρίτιδα που πλήττει και τις ...

+ View

Που συχνάζουν τα ...

Διαρροϊκά σύνδρομα και αναπνευστικές λοιμώξεις ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

15ο Διεθνές Συνέδριο ...

Με κορυφαίες κεντρικές ομιλίες ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο για ...

10o Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών επιστρέφει και γιορτάζει τα 10 ...

17ο Συνέδριο ...

Το Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής Cardio Athena 2021 που ...

48ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Οι νεότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top