Τίτλοι Νέων:
Η Αγγελική Καραβά Γενική Διευθύντρια στο ISLE Academy του Ομίλου SOFMEDICA. -- "Ο Όμιλος έχει ήδη επενδύσει 6 εκατ. ..." -- 27 Μαϊος 2022
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Θεραπείες και οι στόχοι τους -- "Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ..." -- 24 Μαϊος 2022
Σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς: Κι όμως υπάρχει… -- "Το σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς ή αλλιώς ..." -- 05 Μαϊος 2022
Τα μυστικά ενός όμορφου προσώπου -- "Ο χρόνος που περνάει δεν μας κάνει μόνο ..." -- 04 Μαϊος 2022
Όμιλος Affidea & IST College: Εκδήλωση ενημέρωσης για το σύνδρομο “long-COVID” -- "Νευρολογικά συμπτώματα παρατηρούνται ..." -- 02 Μαϊος 2022
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ομορφιάς

Τεράστια πρόοδο έχει επιφέρει η χρήση της τεχνολογίας στον τομέα της Πλαστικής/Αισθητικής Χειρουργικής, παρέχοντας στους ειδικούς σημαντικά εργαλεία για ευκολότερες, ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες.

 

Το νυστέρι συνδυάζεται ή αντικαθίσταται από υπερσύγχρονα μηχανήματα, τα οποία σε έμπειρα χέρια απλοποιούν τις θεραπευτικές διαδικασίες και το μετεπεμβατικό στάδιο, αναβαθμίζοντας παράλληλα το αποτέλεσμα.

Σήμερα υπάρχουν πολλά μηχανήματα που έχουν τεθεί στην υπηρεσία της ομορφιάς, τα οποία έχουν αλλάξει σελίδα στον τομέα των πλαστικών/αισθητικών επεμβάσεων, σε πρόσωπο και σώμα. Η τεχνολογία προσφέρει νέες επιστημονικές τεχνικές, καινοτόμα λογισμικά και εξελιγμένα προγράμματα, που παρεμβαίνουν με ακρίβεια «χιλιοστού» στην περιοχή της βλάβης.

Δρ. Σεφέρη–Δανιήλ Αναστασία, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός «Οι παλαιότερες επεμβάσεις ήταν πιο τραυματικές, πολύωρες και είχαν ένα δύσκολο μετεγχειρητικό στάδιο. Πλέον διανύουμε μια νέα, εξελιγμένη εποχή στην Πλαστική/Αισθητική Χειρουργική, κατά την οποία μπορούμε να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, επιτυγχάνοντας παράλληλα τη “χρυσή τομή” στις αναλογίες. Υπάρχουν πλέον ψηφιακά εργαλεία που εξασφαλίζουν τις βέλτιστες συμμετρίες αλλά και νέες τεχνικές που μας δίνουν τη δυνατότητα να διενεργούμε τις επεμβάσεις “αναίμακτα”, χωρίς να επηρεάζουμε τους παρακείμενους ιστούς. Έτσι, μειώνεται η διάρκεια των επεμβάσεων, ενώ η ανάρρωση και η επανένταξη στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή είναι ταχύτερη», επισημαίνει η δρ Αναστασία Σεφέρη – Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Ενδοσκόπιο, λέιζερ και ραδιοσυχνότητες

Τα σύγχρονα εργαλεία, όπως το ενδοσκόπιο, τα μηχανήματα λέιζερ και οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, σε μία ευρεία γκάμα επεμβάσεων.

Η ενδοσκοπική χειρουργική αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία, καθώς με τη χρήση του ενδοσκοπίου οι μεγάλες τομές αντικαθίστανται από οπές χιλιοστών, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί και χωρίς να προκαλείται εκτεταμένο τραύμα. Το ενδοσκόπιο χρησιμοποιείται για το λίφτινγκ του προσώπου και του λαιμού, όπως επίσης στην χειρουργική των μαστών και της κοιλιάς.

Παράλληλα νέα μηχανήματα λέιζερ ή ραδιοσυχνοτήτων αλλά και παλαιότερα σε εξελιγμένες εκδόσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν, περιορίζοντας τις αιμορραγίες.

Οι επεμβάσεις στις οποίες γίνεται χρήση λέιζερ και ραδιοσυχνοτήτων περιλαμβάνουν το face lift και το necklift, τη βλεφαροπλαστική (άνω και κάτω), την ωτοπλαστική, το brow lift και τη ρινοπλαστική (λειτουργική και αισθητική). Η χρήση τους, όμως, έχει αλλάξει τα δεδομένα και στις επεμβάσεις του σώματος, όπως είναι η αυξητική και η μειωτική μαστού, η αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή, η κοιλιοπλαστική, η βραχιονοπλαστική, η μηροπλαστική κ.ά.

Λιπογλυπτική

Η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση και στη λιπογλυπτική εμπλουτίζοντας τη φαρέτρα των πλαστικών χειρουργών με επιπλέον εργαλεία, για ευκολότερες επεμβάσεις και καλύτερο αποτέλεσμα. Οι κάνουλες είναι πλέον πιο μικρές και ο χρόνος των επεμβάσεων έχει μειωθεί, όπως και το μετεγχειρητικό οίδημα και οι όποιες «κακώσεις». «Με τη χρήση της τεχνολογίας η εφαρμογή της μεθόδου στις περιοχές στις οποίες παρεμβαίνουμε είναι καλύτερη και η ανάρρωση ταχύτερη» τονίζει η κ. Σεφέρη: «Στην επέμβαση μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν μηχανήματα με δονήσεις, λέιζερ και ραδιοσυχνότητες, ελαχιστοποιώντας έτσι την “κακοποίηση” του υποδόριου λίπους. Η μεταφορά και η λιποδόμηση γίνεται ταχύτερα και έτσι εκμεταλλευόμαστε τον εμπλουτισμό με βλαστοκύτταρα από τον λιπώδη ιστό, για ανάπλαση, λιποαναζωογόνηση αλλά και τη χρήση τους ως fillers».

Θεραπείες στο ιατρείο

Η απλοποίηση των επεμβατικών διαδικασιών με τη χρήση της τεχνολογίας έχει δώσει τη δυνατότητα στους πλαστικούς χειρουργούς να αντιμετωπίζουν «αναίμακτα» στο ιατρείο βλάβες για τις οποίες στο παρελθόν απαιτούνταν χειρουργείο. Ανάλογα με το πρόβλημα, η θεραπεία ολοκληρώνεται σε μία ή περισσότερες συνεδρίες.

Μηχανήματα λέιζερ, ραδιοσυχνοτήτων και πολωμένου φωτός, χρησιμοποιούνται, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος, για ανάπλαση του δέρματος, αντιμετώπιση της ακμής, αποτρίχωση κ.ά. Τα μηχανήματα αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο για την αφαίρεση καλοηθών ή κακοήθων βλαστών, την αντιμετώπιση αγγειακών δερματικών βλαβών (π.χ. αιμαγγειώματα, αιμαγγειωματώδεις σπίλοι, αγγειακές δυσπλασίες), τη θεραπεία υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών κ.ά.

Οι θεραπείες αυτές γίνονται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτούν ράμματα, καθώς το δέρμα επουλώνεται μόνο του.

«Και σε αυτήν την περίπτωση μειώνεται η διάρκεια της διαδικασίας, η επέμβαση απλοποιείται, επιταχύνεται η ανάρρωση, ενώ παράλληλα βελτιώνεται το λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα», σημειώνει η ειδικός.

Τέλος, τα μηχανήματα έχουν θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των δυσχρωμιών τα οποία, εκτός του ότι είναι λιγότερο επεμβατικά σε σχέση με τις παλαιότερες μεθόδους, αντιμετωπίζουν τις βλάβες με μεγαλύτερη ακρίβεια, με τη χρήση σαρωτών (scanner).

«Οι επεμβάσεις της Πλαστικής/Αισθητικής Χειρουργικής έχουν μια ιστορία δεκαετιών. Ωστόσο, η τεχνολογία, η τεχνογνωσία και η εμπειρία πλέον στη χρήση της δίνουν τη δυνατότητα στον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε βλάβη μέσω πιο στοχευμένων προσεγγίσεων και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, με μεγαλύτερη ευκολία, περισσότερη ασφάλεια και καλύτερο αποτέλεσμα. Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την καλύτερη πρόληψη, αποφεύγοντας στο μέλλον πιο επεμβατικές διαδικασίες», καταλήγει η δρ Σεφέρη – Δανιήλ.

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Η Αγγελική Καραβά Γενική

Ο Όμιλος έχει ήδη επενδύσει 6 εκατ. ευρώ στην

+ View

Σκλήρυνση κατά πλάκας:

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αυτοάνοση

+ View

Ευρωπαϊκού

Στις 27 – 29 Μαΐου 2022, στα Ιωάννινα, η

+ View

Σύνδρομο ραγισμένης

Το σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς ή αλλιώς

+ View

Εκπαιδευτικό σεμινάριο

Το Ινστιτούτο Prolepsis προσκαλεί παιδίατρους και

+ View

Τα μυστικά ενός όμορφου

Ο χρόνος που περνάει δεν μας κάνει μόνο

+ View

Όμιλος Affidea & IST

Νευρολογικά συμπτώματα παρατηρούνται περίπου στο

+ View

Συμπτώματα ποδιών:

Η φυσιολογική σωματική αίσθηση προϋποθέτει άθικτη

+ View

Ενδιαφέροντα

Λάμψη πριν το Πάσχα με ...

Θέλετε να δώσετε στο δέρμα σας επιπλέον λάμψη ...

+ View

Όραση: Κίνδυνος για το ...

Οι γυναίκες που καπνίζουν στη διάρκεια της ...

+ View

Χρόνιες παθήσεις: Τι ...

Ελπίδες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για ...

Ο Ελληνικός Σύλλογος για την Αταξία του Φρίντριχ διοργανώνει ...

49ο Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Τα νεότερα δεδομένα και οι εξελίξεις στη διαγνωστική ...

2ο Διεθνές Συνέδριο για ...

1 και 2 Μαρτίου 2022: Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη! Μη ...

6ο Παγκύπριο Διαβητολογικό ...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top