Τίτλοι Νέων:
Οισοφάγος Barrett: Μια επιπλοκή της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης -- "Οισοφάγος Barrett ονομάζεται μια ..." -- 23 Νοεμβρίου 2022
130η Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων | Ίος | Πεμ 24 Νοε - Κυρ 27 Νοε 2022 -- "Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των ..." -- 22 Νοεμβρίου 2022
Πρόσκληση στην Ημερίδα Ενημέρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Dr.PED-Chef -- "Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε την ..." -- 22 Νοεμβρίου 2022
Χρόνια κόπωση: Γιατί προσβάλει κυρίως τις γυναίκες -- "Η χρόνια κόπωση αποτελεί παθολογική ..." -- 21 Νοεμβρίου 2022
Ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα για την προώθηση υγιεινών διατροφικών ... -- "Απευθύνεται σε παιδιάτρους και άλλους ..." -- 21 Νοεμβρίου 2022
Η Affidea φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Αξονικό Τομογράφο 128 τομών ... -- "Τεχνολογία αιχμής με επίκεντρο τους ..." -- 21 Νοεμβρίου 2022
21-27 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Κυστική Ίνωση -- "- Άλυτα παραμένουν σοβαρά ζητήματα που ..." -- 20 Νοεμβρίου 2022
Είναι ασφαλές το κολύμπι μετά από πλαστική επέμβαση;

Προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι γυναίκες που έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις πριν εκθέσουν το ανανεωμένο πλέον σώμα τους στην παραλία. Κι αυτό διότι για να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε κάποια ακρογιαλιά μετά την επέμβαση θα πρέπει να έχουν αναρρώσει πλήρως, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς και να αποφύγουν μολύνσεις και αισθητικές βλάβες.

 

«Στις μέρες μας όταν οι γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες από την εμφάνιση κάποιου σημείου του σώματός τους, όπως το στήθος, η κοιλιά ή οι γλουτοί, και για τον λόγο αυτό αισθάνονται αμήχανα να εκθέτουν το σώμα τους σε κοινή θέα, -όπως συμβαίνει τώρα το καλοκαίρι- τολμούν και υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις, για να δείχνουν και να αισθάνονται πιο νέες και πιο σίγουρες. Η καλή εμφάνιση και η αυτοπεποίθηση που χαρίζει ένα όμορφο και καλοσμιλεμένο σώμα όταν φορά αποκαλυπτικά ρούχα, όπως μαγιό, είναι ο κυριότερος λόγος που απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό. Γι’ αυτό η εποχή που κατ’ εξοχήν αποφασίζουν μια αισθητική επέμβαση είναι η άνοιξη και οι αρχές του καλοκαιριού.

Δρ. Βελημβασάκης Γεώργιος, Πλαστικός Χειρουργός Ωστόσο, όπως κάθε επέμβαση, έτσι και οι αισθητικές επεμβάσεις απαιτούν επιμελή αποκατάσταση και πιστή εφαρμογή των οδηγιών για τη μετεγχειρητική φροντίδα, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Παρότι η επάνοδος στην εργασία γίνεται μετά από μερικές ημέρες, κάποιες δραστηριότητες, όπως η άρση βάρους και το τρέξιμο, θα πρέπει να αποφεύγονται για μερικές εβδομάδες, για να προστατευτεί η ασθενής από επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της ρήξης των ραμμάτων, της αιμορραγίας και της μόλυνσης του τραύματος», εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Η εκπλήρωση της επιθυμίας για ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία επίσης θα πρέπει να γίνει στον σωστό χρόνο, ο οποίος εξαρτάται από την επέμβαση που έχει πραγματοποιηθεί και την εξατομικευμένη ικανότητα ανάρρωσης του οργανισμού. Και ο μόνος αρμόδιος να δώσει το πράσινο φως είναι ο πλαστικός χειρουργός που ανέλαβε την αισθητική αποκατάσταση.

Παρόλο που το κολύμπι θεωρείται ιδανική μορφή άσκησης, -είναι μια δραστηριότητα χαμηλής έντασης που γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς να καταπονεί ιδιαίτερα τον οργανισμό (γι’ αυτό συστήνεται ακόμα και σε ηλικιωμένους)- μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στις μη επουλωμένες τομές και τα ράμματα. Η ελευθερία που δίνει η έλλειψη βαρύτητας μπορεί να γίνει αιτία κινήσεων που τεντώνουν το σημείο της τομής θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή αποκατάσταση της ουλής. Και προσοχή: δεν πρέπει να ξεγελά η εμφάνισή της. Παρότι εξωτερικά μπορεί να δείχνει ακόμα και πλήρως θεραπευμένη, η πραγματικότητα μπορεί να είναι άλλη. Δηλαδή τα εσωτερικά ράμματα να μην έχουν επουλωθεί πλήρως και να σπάσουν.

Το μεγάλο πρόβλημα αποτελεί δε η μόλυνση που μπορεί να προκύψει από τα τρισεκατομμύρια των μικροβίων που ζουν στο νερό της θάλασσας, όπως και των λιμνών και των ποταμών. Και δυστυχώς δεν εξαιρούνται οι πισίνες και τα υδρομασάζ. Παρότι υπόκεινται σε καθαρισμό με χλώριο, φιλοξενούν τεράστιους αριθμούς μολυσματικών παραγόντων που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι για έναν πρόσφατα χειρουργημένο ασθενή με μη επουλωμένες πληγές. Επιπλέον, το χλώριο αλλά και άλλες χημικές ουσίες απολύμανσης του νερού και συντήρησης που χρησιμοποιούνται μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο χειρουργημένο δέρμα.

Η έκθεση στον ήλιο ενέχει, επίσης, κινδύνους κατά τα αρχικά στάδια της ανάρρωσης. Η ζέστη είναι πιθανό να επιδεινώσει οποιαδήποτε μετεγχειρητική φλεγμονή ή οίδημα και οι υπεριώδεις ακτίνες να γίνουν αιτία σκουρότερων σημαδιών στην τομή. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την πλήρη ανάρρωση, δεν θα πρέπει να παραλείπεται η χρήση άφθονου αντηλιακού ευρέος φάσματος ή η κάλυψη της τομής.

Προσοχή απαιτείται και για τη διατήρηση της τομής που ακόμα επουλώνεται, καθαρής και απαλλαγμένης από άμμο, προκειμένου να αποφευχθούν οι μολύνσεις. Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται τις πρώτες εβδομάδες η συμμετοχή σε θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες στην παραλία, όπως beach volley ή θαλάσσιο σκι.

Μετά από πόσες εβδομάδες, λοιπόν, μπορούν οι χειρουργημένοι ασθενείς να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τις μοναδικές ακρογιαλιές της χώρας μας; Όπως επισημαίνει ο κ. Βελημβασάκης, ο χρόνος εξαρτάται από δύο παράγοντες: από το είδος της επέμβασης που έχει γίνει και από την πορεία του ασθενή, αφού κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και η ταχύτητα ανάρρωσης διαφέρει. Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε λίφτινγκ προσώπου, σε ανόρθωση, αύξηση ή μείωση στήθους, κοιλιοπλαστική και ρινοπλαστική μπορούν να κολυμπήσουν και να συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότητα κοντά στη θάλασσα μετά από 3 περίπου εβδομάδες. Οι γυναίκες και οι άνδρες που έχουν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να περιμένουν λιγότερο, περίπου 10 ημέρες.

«Κάθε γυναίκα και άνδρας που υποβάλλεται σε αισθητική επέμβαση λαχταρά να δείξει σε όλον τον κόσμο το βελτιωμένο κορμί του, να αποσπάσει τον θαυμασμό όλων και να τονώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του. Ωστόσο, η επιστροφή στην κανονική δραστηριότητα πιο σύντομα από το επιτρεπτό μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές και να θέσει σε κίνδυνο τα αποτελέσματα. Γι’ αυτό πριν από οποιαδήποτε απόφαση για ηλιοθεραπεία, κολύμβηση ή άλλη αθλητική δραστηριότητα, πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με τον χειρουργό και η σύμφωνη γνώμη του», καταλήγει ο ιατρός κ. Γεώργιος Βελημβασάκης.

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Οισοφάγος Barrett: Μια

Οισοφάγος Barrett ονομάζεται μια παθολογική

+ View

130η Αποστολή των

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών

+ View

Πρόσκληση στην Ημερίδα

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε την Τρίτη 29

+ View

Χρόνια κόπωση: Γιατί

Η χρόνια κόπωση αποτελεί παθολογική κατάσταση

+ View

Ηλεκτρονική εκπαιδευτική

Απευθύνεται σε παιδιάτρους και άλλους λειτουργούς

+ View

Η Affidea φέρνει για

Τεχνολογία αιχμής με επίκεντρο τους εξεταζόμενους

+ View

21-27 Νοεμβρίου:

- Άλυτα παραμένουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν

+ View

«Σχολείο Ασθενών με

H ορθή επικοινωνία ιατρού και ασθενή αποτελεί τη

+ View

Ενδιαφέροντα

Θυρεοειδής: Πότε ...

Πολλαπλές είναι οι επιπτώσεις των παθήσεων του ...

+ View

Καλοκαιρινές διακοπές: ...

Σοβαρούς κινδύνους κρύβουν οι δραστηριότητες στο ...

+ View

Την Παγκόσμια Ημέρα της ...

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ...

+ View

Συνέδρια

“21ο Παγκόσμιο Συνέδριο ...

Το Συνέδριο, τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής ...

European Congenital CMV ...

On behalf of the *Organizing Committee* and *ECCI Board*, we ...

Χειρουργικές επεμβάσεις ...

39ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Διαμορφώνοντας το μέλλον στην ...

39ο Ετήσιο Συνέδριο ...

Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top