Τίτλοι Νέων:
Υαλουρονικό οξύ: Πώς αναβαθμίζει την ερωτική μας ζωή; -- "Τα γνωστά από την αισθητική ιατρική ..." -- 11 Αυγούστου 2023
Καλοκαίρι: Θεραπευτική αντιμετώπιση κιρσών με ενδοαυλικό laser -- "Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ..." -- 10 Αυγούστου 2023
InnoHealth Forum 2023 | Ηγέτες του Χώρου της Ηλεκτρονικής Υγείας Ενώνονται ... -- "Με το μότο “Innovate. Collaborate. Meet ..." -- 10 Αυγούστου 2023
Προκήρυξη - Ανακοίνωση προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών. «Θρόμβωση και ... -- "Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών ..." -- 10 Αυγούστου 2023
Yπερσύγχρονο Διαγνωστικό Κέντρο HealthSpot του Ομίλου HHG στη Σαντορίνη -- "Ένα νέο υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο ..." -- 09 Αυγούστου 2023
Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ): Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις ... -- "Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις ..." -- 07 Αυγούστου 2023
Φωτογήρανση: Οι συνέπειές της στο δέρμα και antiaging tips -- "Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια ..." -- 06 Αυγούστου 2023
Άνδρες & botox: Πώς το “βλέπουν” οι γυναίκες;

Υποστηρικτική απέναντι στους άνδρες που ασχολούνται με την ομορφιά τους είναι η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών. Πιστεύουν ότι όσοι προβαίνουν σε αισθητικές θεραπείες μόνο όφελος μπορούν να αποκομίσουν, δεν θεωρούν ότι επηρεάζουν αρνητικά τον ανδρισμό τους και υπερασπίζονται την ανάγκη τους να δείχνουν νεότεροι, ομορφότεροι ή πιο αρρενωποί.

 

Η τάση αυτή έχει αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε για να γίνουν γνωστές οι απόψεις των γυναικών σχετικά με τις ανδρικές αισθητικές θεραπείες. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Dermatologic Surgery, πιστεύουν ότι οι άνδρες πράγματι επωφελούνται, με το 93,55% των ανύπαντρων και το 67,31% των παντρεμένων να υπερθεματίζουν.

Επίσης, το 87,5% των ανύπαντρων και το 94,86% των παντρεμένων γυναικών που έλαβαν μέρος σε αυτή τη διαδικτυακή έρευνα δήλωσαν ότι οι αισθητικές θεραπείες δεν επηρεάζουν την αντίληψη που έχουν για τον ανδρισμό τους. Επιπλέον, το 95% των γυναικών (ανύπαντρες 95,31%, παντρεμένες 95,59%) ανέφεραν ότι θα υποστηρίξουν τον σύντροφό τους εάν αποφασίσει να υποβληθεί σε κάποιου τύπου θεραπεία ομορφιάς.

«Κάποτε οι αισθητικές θεραπείες ήταν σχεδόν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Σήμερα, ολοένα περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό τους και να διορθώσουν τις ατέλειές του. Σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία που επιθυμούν ένα πιο λείο και αρμονικό πρόσωπο, οι νεαρότεροι επιλέγουν συνήθως μη επεμβατικές θεραπείες, για τη βελτίωση της αρρενωπότητας του.

Δρ. Βελημβασάκης Γεώργιος, Πλαστικός Χειρουργός Το κίνητρο όλων είναι να νοιώσουν καλύτερα και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί τόσο στο επαγγελματικό περιβάλλον τους όσο και στις προσωπικές σχέσεις τους. Και οι γυναίκες υποστηρίζουν πια αυτή την επιθυμία τους», επισημαίνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι προτιμούν συχνότερα θεραπείες με λέιζερ, botox και fillers. «Το botox ανήκει στις πιο δημοφιλείς αντιγηραντικές θεραπείες και για τους άνδρες. Παρότι οι γυναίκες εξακολουθούν να κατέχουν τα πρωτεία, ο αριθμός των ανδρών που κάνουν ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης έχει εκτοξευθεί. Από το 2000 η αύξηση που καταγράφεται αγγίζει το 400%!

Οι κυριότερες αιτίες είναι αφενός ότι πλέον δεν αποτελούν ταμπού για τους άνδρες της σύγχρονης εποχής οι αισθητικές επεμβάσεις και αφετέρου ότι πρόκειται για μια ασφαλή, ανώδυνη θεραπεία, που τα αποτελέσματά της διαρκούν αναλλοίωτα για 4 - 6 μήνες. Ο κυριότερος όμως λόγος είναι ότι η εφαρμογή της δεν γίνεται αντιληπτή από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος, οι οποίοι το μόνο που καταλαβαίνουν είναι ένα πιο ξεκούραστο και φρέσκο πρόσωπο», σημειώνει.

Οι επιλογές τους, δηλαδή, δεν διαφέρουν από εκείνες των γυναικών. Η ευκολία, η σύντομη διάρκεια, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, οι μηδαμινές παρενέργειες που έχουν οι ενέσιμες θεραπείες προσελκύουν εξίσου γυναίκες και άνδρες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που διαφοροποιούν τις εν λόγω θεραπείες στα δύο φύλα.

«Οι άνδρες, για παράδειγμα, έχουν συνήθως μεγαλύτερα πρόσωπα, ιδίως στο κατώτερο τριτημόριο, έχουν ισχυρότερους συνδέσμους, περισσότερα αγγεία, περισσότερους σμηγματογόνους αδένες. Το δέρμα τους είναι παχύτερο και σφριγηλό και έχει περισσότερο κολλαγόνο. Υπάρχει, επίσης, σημαντική διαφορά στην ανατομία: η υπερκογχική ράχη είναι πιο ανεπτυγμένη στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες, έχουν μικρότερα μάγουλα, μεγαλύτερη μύτη, ρουθούνια, πηγούνι και μακρύτερο άνω χείλος.

Επίσης, γερνούν γρηγορότερα και διαφορετικά απ’ ότι οι γυναίκες. Ενδεικτικά, έχουν πιο αδύναμη υποστήριξη γύρω από τα μάτια, η οποία τους καθιστά πιο επιρρεπείς στη χαλάρωση του κάτω βλεφάρου. Έχουν δε εντονότερες ρυτίδες από τις γυναίκες μέχρι την ηλικία των 65 ετών, εξαιτίας της αυξημένης μυϊκής μάζας στο πρόσωπό τους. Επιπλέον, εκτίθενται σε καταστροφικούς για το δέρμα παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η υπεριώδης ακτινοβολία, περισσότερο από τις γυναίκες, γι’ αυτό εμφανίζουν σημάδια γήρανσης γρηγορότερα», μας εξηγεί ο κ. Βελημβασάκης.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι ότι έχουν διαφορετικές αισθητικές επιδιώξεις και προσδοκίες. Προτιμούν μια πιο συντηρητική προσέγγιση που περιλαμβάνει την άμβλυνση παρά την εξάλειψη των ατελειών του προσώπου. Αποφεύγουν να υποβάλλονται σε πολλαπλές θεραπείες και προτιμούν εκείνες που δεν απαιτούν σημαντικό χρόνο απομάκρυνσης από τις υποχρεώσεις τους. Αναλόγως δε της ηλικίας τους επιδιώκουν αποτελέσματα που είναι σύμφωνα με τα αισθητικά τους πρότυπα.

«Μόνο ένας άριστα εκπαιδευμένος πλαστικός χειρουργός είναι σε θέση να λάβει υπόψη του πλήρως όλες αυτές τις παραμέτρους, ώστε να επιλέξει την ενδεδειγμένη για κάθε άνδρα θεραπεία, καθώς και καθοριστικούς για το αποτέλεσμα παράγοντες, όπως π.χ. τη σωστή δοσολογία και τα σημεία εγχύσεων που θα τονίσουν την ανδρική ομορφιά, ώστε να προσφέρει ένα αρμονικό, ολοκληρωμένο αποτέλεσμα», καταλήγει ο κ. Βελημβασάκης.

Δημοφιλή Άρθρα

Υαλουρονικό οξύ: Πώς

Τα γνωστά από την αισθητική ιατρική ενέσιμα

+ View

Καλοκαίρι: Θεραπευτική

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με τις

+ View

InnoHealth Forum 2023 |

Με το μότο “Innovate. Collaborate. Meet industry

+ View

Προκήρυξη - Ανακοίνωση

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του

+ View

Φαρμακευτικός Σύλλογος

Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων.

+ View

Φωτογήρανση: Οι

Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια ελαστικότητας,

+ View

ΧΑΠ και ζέστη:

Περαιτέρω δυσκολία να αναπνεύσουν αντιμετωπίζουν

+ View

Αποδίδουν καρπούς οι

Σε αναθεώρηση των καταλόγων με τα βασικά φάρμακα

+ View

Ενδιαφέροντα

Πως λειτουργούν τα ...

Κάθε λεπτό που ζούμε το σώμα προσλαμβάνει από την ...

+ View

Η ανάγκη παρακολούθησης ...

Η αποφυγή του ιατρικού ελέγχου εκ μέρους του ...

+ View

Θεραπείες των 5-30 ...

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά από δύο χρόνια ...

+ View

Συνέδρια

61ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό ...

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού ...

15ο Συνέδριο Παιδιατρικής ...

Χαιρετισμός ΠροέδρουΑγαπητές και Αγαπητοί μας Φίλοι και ...

8o Σχολείο ...

Χαιρετισμός Προέδρου Αγαπητοί συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά ...

2ο Πανελλαδικό Συνέδριο ...

Ως «Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων» έχει ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Scroll to top