Τίτλοι Νέων:
Υαλουρονικό οξύ: Πώς αναβαθμίζει την ερωτική μας ζωή; -- "Τα γνωστά από την αισθητική ιατρική ..." -- 11 Αυγούστου 2023
Καλοκαίρι: Θεραπευτική αντιμετώπιση κιρσών με ενδοαυλικό laser -- "Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ..." -- 10 Αυγούστου 2023
InnoHealth Forum 2023 | Ηγέτες του Χώρου της Ηλεκτρονικής Υγείας Ενώνονται ... -- "Με το μότο “Innovate. Collaborate. Meet ..." -- 10 Αυγούστου 2023
Προκήρυξη - Ανακοίνωση προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών. «Θρόμβωση και ... -- "Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών ..." -- 10 Αυγούστου 2023
Yπερσύγχρονο Διαγνωστικό Κέντρο HealthSpot του Ομίλου HHG στη Σαντορίνη -- "Ένα νέο υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο ..." -- 09 Αυγούστου 2023
Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ): Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις ... -- "Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις ..." -- 07 Αυγούστου 2023
Φωτογήρανση: Οι συνέπειές της στο δέρμα και antiaging tips -- "Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια ..." -- 06 Αυγούστου 2023
Υαλουρονικό οξύ: Πώς αναβαθμίζει την ερωτική μας ζωή;

Τα γνωστά από την αισθητική ιατρική ενέσιμα fillers εξασφαλίζουν καλύτερη στύση στους άνδρες με μικρή ή μεσαίου μεγέθους περίμετρο πέους, καθώς και μεγαλύτερη αντοχή σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτισης και ικανοποιητική σεξουαλική λειτουργία στους πάσχοντες από νόσο Peyronie.

 

Οι θετικές επιδράσεις αφορούν τόσο το οργανικό επίπεδο, όσο και το ψυχολογικό, αφού ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, λόγω της αισθητικής μεταμόρφωσης του πέους και της σεξουαλικής ικανοποίησης που προσφέρουν οι άνδρες μετά τη θεραπεία.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη στο Aesthetic Surgery Journal μελέτη -που πραγματοποιήθηκε για να εκτιμηθεί η επίδραση της ενέσιμης αύξησης, με έγχυση υαλουρονικού οξέος, της περιφέρειας του πέους ανδρών που δεν ήταν ικανοποιημένοι από το μέγεθος ή το σχήμα του, στην ψυχολογία τους- επιβεβαίωσε, αφενός, την ασφάλειά της ως θεραπεία και αφετέρου την αποτελεσματικότητά της στη βελτίωση της ψυχολογίας τους. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η απλή, ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική επηρεάζει θετικά την ικανοποίηση από τη σεξουαλική σχέση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των ανδρών.

Δρ. Φλιάτουρας Χρήστος, Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος «Η σεξουαλική ικανοποίηση αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα μιας υγιούς και μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης. Η εμφάνιση του πέους και οι σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών συνδέονται στενά με αυτήν και την αυτοπεποίθησή τους. Η πρόοδος της ιατρικής ωθεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους να αναζητούν ιατρική βοήθεια για την πάχυνση του πέους, αφού είναι γεγονός ότι η ικανοποιητική περίμετρος προσφέρει ευχαρίστηση, τόσο στους ίδιους όσο και στο σεξουαλικό σύντροφό τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με μια παλαιότερη μελέτη, το πάχος του πέους είναι πιο σημαντικό για τη σεξουαλική ικανοποίηση από ό,τι το μήκος του, για τη συντριπτική πλειονότητα των γυναικών.

Το ίδιο επιδιώκουν και όσοι πάσχουν από τη νόσο Peyronie, η οποία οφείλεται σε τραυματισμό ή χρόνιους μικροτραυματισμούς του πέους (όπως επανειλημμένες προσπάθειες διείσδυσης με ατελή στύση) και έχει ως συνέπεια την παραμόρφωσή του, πόνο, στυτική δυσλειτουργία και τελικά έκπτωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών» εξηγεί ο Χειρουργός, Ουρολόγος - Ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Παρά τις πολλές χειρουργικές θεραπευτικές επιλογές, τα τελευταία χρόνια δίνεται έμφαση στις μη επεμβατικές τεχνικές, όπου τουλάχιστον είναι εφικτό. Η χρήση πληρωτικών υλικών σε μαλακούς ιστούς -που έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς παγκοσμίως για κοσμητικούς και θεραπευτικούς λόγους- έχουν βρει έδαφος και στην αντιμετώπιση αισθητικών, οργανικών και ψυχολογικών προβλημάτων των ανδρών που σχετίζονται με τη σεξουαλική ζωή τους.

Το δημοφιλέστερο πληρωτικό υλικό είναι το υαλουρονικό οξύ, λόγω του χαμηλού ποσοστού επιπλοκών, της αργής αποικοδόμησης και επομένως της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής του. Η έρευνα έχει καταδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του στην αύξηση της περιμέτρου του πέους, στην αντιμετώπιση της κάμψης του (νόσος Peyronie), καθώς και της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση απασχολεί μεγάλο ποσοστό ανδρών καθώς υπολογίζεται ότι το 8% έως 30% εκσπερματίζουν πάντα πριν ή εντός περίπου ενός λεπτού από την κολπική διείσδυση. Η ευαισθησία του πέους είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και οι θεραπείες που υπάρχουν είναι μεν αποτελεσματικές, αλλά πάρα πολλοί ασθενείς τις διακόπτουν, εξαιτίας παρενεργειών, όπως ανοργασμία, μειωμένη λίμπιντο και μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Η αύξηση της βαλάνου του πέους με τη χρήση πληρωτικών υλικών αποτελεί μια επιλογή για εκείνους που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες, εμφανίζουν σημαντικές παρενέργειες με τη φαρμακοθεραπεία ή από επιλογή αποφεύγουν τα φάρμακα.

Η νόσος του Peyronie (Περονί) είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη ινωτική νόσος που χαρακτηρίζεται από την εναπόθεση πλακών κολλαγόνου στο πέος και οδηγεί σε κάμψη ή δημιουργία έντονης γωνίας του, τόσο όταν βρίσκεται σε στύση όσο και σε κάμψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο μεγάλη που οδηγεί σε δυσκολία διείσδυσης και στυτική δυσλειτουργία. Για τη θεραπεία της δεν υπάρχουν αποτελεσματικές φαρμακευτικές λύσεις. Η έγχυση, όμως, υαλουρονικού οξέος έχει αποδειχθεί σωστή επιλογή, αφού μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση και τη βελτίωση της νόσου. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή πριν από την εφαρμογή άλλων επεμβατικών δυνατοτήτων.

«Τα fillers είναι ένας σύγχρονος τρόπος βελτίωσης της σεξουαλικής ζωής. Η άμεση πάχυνση του πέους κατά περίπου 2-3 εκατοστά προσφέρει σιγουριά στους άνδρες για τις επιδόσεις τους και για την ικανοποίηση των συντρόφων τους, αφού η πίεση που ασκεί το μεγαλύτερο σε περιφέρεια πέος στις νευρικές απολήξεις που υπάρχουν στο κολπικό άνοιγμα τη διεγείρουν αποτελεσματικότερα.

Με την έγχυση βελτιώνεται το σχήμα του πέους, μειώνεται η υπερευαισθησία του και παρατείνεται η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Αλλά και οι άνδρες χωρίς υπερευαισθησία εξακολουθούν να είναι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή μετά από την εφαρμογή fillers.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, αφού πριν από την έγχυση εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό, και σύντομη καθώς ολοκληρώνεται σε 30-45 λεπτά. Η περίοδος ανάρρωσης συνήθως διαρκεί 2 έως 3 ημέρες, μετά από τις οποίες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εν μέρει ορατά αμέσως μετά και πλήρως σε 4 εβδομάδες, η δε διάρκειά τους είναι μεγάλη, καθώς το υαλουρονικό οξύ διαλύεται φυσικά από το σώμα σε διάστημα ενός έτους ή και περισσότερο.

Η πάχυνση κυμαίνεται από 10% έως 20% και κυρίως χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση, ούτε στη υγεία, ούτε στη γονιμότητα» καταλήγει ο δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Δημοφιλή Άρθρα

Υαλουρονικό οξύ: Πώς

Τα γνωστά από την αισθητική ιατρική ενέσιμα

+ View

Καλοκαίρι: Θεραπευτική

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με τις

+ View

InnoHealth Forum 2023 |

Με το μότο “Innovate. Collaborate. Meet industry

+ View

Προκήρυξη - Ανακοίνωση

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του

+ View

Φαρμακευτικός Σύλλογος

Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων.

+ View

Φωτογήρανση: Οι

Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια ελαστικότητας,

+ View

ΧΑΠ και ζέστη:

Περαιτέρω δυσκολία να αναπνεύσουν αντιμετωπίζουν

+ View

Αποδίδουν καρπούς οι

Σε αναθεώρηση των καταλόγων με τα βασικά φάρμακα

+ View

Ενδιαφέροντα

Διαλειμματική νηστεία

Το φαινόμενο με την ονομασία διαλειμματική ...

+ View

Τι άλλο, εκτός από ...

Η αύξηση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) ...

+ View

Φάρμακο για θεραπεία ...

Βλάβη στους σιελογόνους αδένες μπορεί να ...

+ View

Συνέδρια

61ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό ...

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού ...

15ο Συνέδριο Παιδιατρικής ...

Χαιρετισμός ΠροέδρουΑγαπητές και Αγαπητοί μας Φίλοι και ...

8o Σχολείο ...

Χαιρετισμός Προέδρου Αγαπητοί συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά ...

2ο Πανελλαδικό Συνέδριο ...

Ως «Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων» έχει ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Scroll to top